Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem se vzpamatoval z náročného víkendu a tady je pár fotek pro ilustraci

Plán byl větší, než reálná spotřeba...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ale snažil jsem se

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Lotrando vyloženě potěšilo

A na závěr i něco pro hodinkáře

Odesláno

Vcera Vegas de Santiago El Unico (D8)

Konstrukcia bez vyhrad, horenie perfektne bez korekcii, tah OK, drzanie popola velmi slusne. 

Len taky maly detail -  ziadna chut. Len slaby tabak, sice ta cigara nicim neprekaza ale vobec nicim neohuri. Nevidim dovod to znova skusat a vsetkych od toho odradzam. Sila na nule.

Odesláno (upraveno)

Venku je pekne, tak jsem pokracoval v jizde obskurnimi doutniky. Mel jsem asi 20 mesicu v humidoru Roll Back od C&C Boutique. Dostal jsem ho jako promo s nejakym nakupem od Famous Smoke, predpokladam. Nejak jsem se na nej neodvazoval z obavy, ze nebude nijak chutnat. Tech 20 mesicu mu ale asi prospelo - zadny ohnostroj chuti, samozrejme, ale je to doutnik za 2 dolary (tenkrat stal 1.95 USD, dnes stoji mirne nad 2), takze proste levna spotrebka. Kdyz uvazim, ze cenove je to asi pulka jednoho kousku Flor de Oliva, tak jsem byl mirne receno sokovan, ze to je vic nez snesitelny doutnik. Stavba skvela, horeni bez korekce, chutove jsem tam nasel moccu, orisky a trosku sladke prichuti z toho kryciho listu maduro. Za ty penize mu vlastne neni co vytknout. Rozhodne se neda rict, ze je jenom z pulky tak kvalitni, jako FdO. Je to sice levny, ale porad jeste rucne baleny doutnik z Dominikanske republiky. Kdyby tak clovek bydlel blize ke zdroji, bez toho celniho a dovozniho opruzu, tak by to byla skvela levna alternativa pro denni nebo hospodskou spotrebu. :)

rollbackcollage.jpg

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Tikal: jo, přesně! mám od loňska ještě pár kousků v humidoru a už se těším.

little_w: no musím jít do sebe, když může bejt ten poldi nočník za kanálem, je čas, abych se taky o sebe postaral :notworthy:

Odesláno

Dneska jsem se zastavil v Best drink pro moje nejoblíběnější červené víno Francis Coppola a zahlédl jsem tam humidory, tak jsem mrknul co tam mají. Trochu mě zarazila vlhkost 50-60%, to si asi doutníky nezaslouží. Ceny mírně řečeno nadsazené o 100% proti internetu, chápu, je to prodejna, ale vysušené za dvojnásobek ceny, do toho se asi nikomu nechce, nakonec jsem koupil na zkoušku 2x Gurkha Cave Torpedo a 1x Toro se slevou 40%, vypadaly ještě slušně, cena tedy rozumná, tak uvidím (dal jsem je léčit). Dneska jsem dal Montecristo Edmundo, hoření celkem pěkný, jedna korekce a popel až do úplněho konce držel, nicméně chuť nijaká, takovej "prázdnej obal".

Odesláno

Tak jsem to nevydržel a dal jsem si ted ten Gurkha Cave Torpedo, pánové, tahle značka je můj další favorit. Krásné rovnoměrné hoření bez korekce, popel drží velmi dobře, jemná násládlá kakaová chuť s různými podtóny. Nebyl problém doutník odložit na 10 minut a v pohodě pokračovat. Až do konce tvrdej jako když kouřím kus dřevěné kulatiny a asi nejlepší vůně kouře, co jsem ze všech dosavadních doutníků měl.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Tak jsem to nevydržel a dal jsem si ted ten Gurkha Cave Torpedo, pánové, tahle značka je můj další favorit. Až do konce tvrdej jako když kouřím kus dřevěné kulatiny a asi nejlepší vůně kouře, co jsem ze všech dosavadních doutníků měl

Gurkha?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Někde je chyba :D
Odesláno

Asi jsem nepřišel na chut těm silným doutníkům. Největší tragedia byla H. Upmann Magnum 56, kterej hořel velmi podivně, čoudil strašilvě (to někde zapálit v restauraci, tak bych dobrovolně odešel) a chuťově mi nesednul. Montecristo byl úplně o ničem (obě značky co jsem měl). Oliva V byl slušnej doutník, ale na mě moc silnej, rovněž Privada No.9, celkem jsem si pochutnal na Udercrown Robusto Shade, takže z poslední doby jsem si nejvíce pochutnal na serii Perdomo Lot23, Don Pepín Gargia a serie doutníků Gurkha, ať Legend, Cave nebo Cellar 15Y. Že bych byl divnej?

Odesláno

Možná to je jako u víno, je potřeba vykouřit 10 tisíc doutníků a pak se dá říct, že je člověk doutníkář :) Na druhou stranu je to asi stejné jako s vínem, whiskou a rumem. Co člověk, to trochu jiná chuť a jsou značky, co chutnají všem a značky, které jen někomu. 

Odesláno

Mě přijde Gurkha Legend je celkem dobře hodnocená (což je ale v zásadě jedno), ale může to být u mě jako se špampaňským, čím dražší a exkluzivnější láhev, tím pro mě hnusnější (piju jen na Silvestra). Koňaky a rumy, to jiná báseň, Courvoisier XO nebo Diplomatico miluju.

Odesláno

Josef01: ja to nemyslel zle. Jak pises, 100 lidi = 100 chuti.

Tak dnes pokracuji v o(b)scurni jizde :) El Suelo Prado. Je to poradnej kus, 5 3/4 palce / 58 prumer. V humidoru asi rok. No... chutove na tom byl nejvyraznejsi asi prave jenom ten kryci list oscuro. Horel dobre, chuti poskrovnu, celkove spis slabsi, ale ke konci bylo citit, ze ma vic nikotinu, nez mam rad. Uz ho sice nekoupim, ale pohoda.

elsuelo1.jpg

elsuelo2nautilus.jpg

Mimochodem mi udelala radost zasilka z USA - tentokrat se posta vytahla, trvalo to jen 10 dni. Koupil jsem v akci 5x Perdomo Lot 23 za neuveritelnych 14.99 USD, vc. posty v ramci USA zdarma. Parada!

Odesláno

little_w: dobre hodinky!

Ja som vcera po dlhom rozhodovani spopolnil San Lotano Oval Maduro Corona

Nevedel som co cakat a vysledok bol super. Horenie perfektne bez korekcii, tah optimalny (aj ked som sa bal pri tom malom priemere), konstrukcia bez vyhrad (aj ked jedna by sa nasla - cigara bola trocha KRIVA! :lol2:, skoda ze som to zabudol odfotit). 

Vynikajuca jemna maduro chut, vzdialene mi to pripominalo Melanio Maduro no chybala mu ta dokonala uhladenost Olivy. V kazdom pripade vyborny kusok ktory som dorazil az po spalenie prstov co sa mi casto nestava. Rad zopakujem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...