Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Oživuji vlákno, narazil jsem na zajímavé stránky o kubánských doutnících, včetně nezávislého hodnocení od samotných kuřáků. Odkaz jsem dával do jednoho z vánočních vláken. Hledal jsem hodnocení strojově balených doutníků Belinda Coronas, které prodává síť trafik GECO za velmi dobrou cenu 57Kč/kus. Jsou to nejdražší, které mají. Bohužel je mají volně, narazil jsem i na hodně suché kousky. Mám dotaz. Dá se přeschlý doutník zachránit v humidoru?

post-147-070501100 1356397369.jpg

Podle hodnocení na citovaných stránkách mám na cestě z jednoho českého eshopu Juan Lopez Panatelas Superba

a hlavně Hoyo de Monterrey Hoyo des Dieux. Podám pak hlášení, pokud bude zájem.

Nemáte někdo odkaz na přijatelný menší humidor v Česku nebo Evropě?

EDIT: Zatím jsem našel tohle:

$T2eC16J,!y0E9s2S5)qrBQdYtZpZnQ~~60_12.JPG

Odesláno (upraveno)

Dá se přeschlý doutník zachránit v humidoru?

Da, ale je tam tak 50 % riziko ze praskne nebo se rozbali

Ja standartni doutniky (Partagas D No.4 a Hoyo de Monterey No. 2) kupuju v makru, maj je baleny po trech za dobrou cenu

EDIT: doplneni

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Zachránit se dá, ale jednak hrozí mechanické znehodnocení jak psal BOB a taky chuťově už to není ono... Pokud je můžeš přebrat a vyhnout se tak koupi mumie, tak to udělej ;)

• po měsíci...
Návštěvník Kamil
Odesláno

Nějaké odkazy:

- české edoutniky.cz s docela srozumitelnými radami v menu vlevo

- anglicky cigars-review.org čistě o kubánských

- jedny z nejznámějších o doutnících cigaraficionado.com

Moje poslední akvizice:

- CARLOS TORAŃO Reseva Selecta Churchill

- MONTECRISTO Junior Tubos

- ROMEO Y JULIETA Coronitas Cedro

- JOSE L. PIEDRA Conservas a ještě popis značky na edoutniky - velmi slušný poměr ceny a kvality, řekl bych.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Citace z edoutniky.cz:

Doutník se skládá, ze tří základních částí.

• Filler - Výplň.
  • Binder - Vázací list.
  • Wrapper - Krycí list.

Ručně balené doutníky jsou složeny z filleru, což je svazek tabákových listů převázaných vázacím listem a nakonec pokryta krycím listem. Doutníky u kterých je filler z dlouhých listů se nazývají "long filler" doutníky. Doutníky s krátkými listy, roztříštěnými listy filleru se nazývají "short filler" doutníky. Vázací list drží filler a na něj je přiložen krycí list, který dělá esteticky dojem z celého doutníku. Strojem vyrobené doutníky, se obvykle vyrábějí pomocí krátkých fillerů. Vázací list se používá podobně, jako balící papír, do něj se zabalí filler, a ve většině případů může být použit jako přirozený krycí list sloužící dokončení doutníku. Poslední při výrobě doutníku je krycí list. To je to co je vidět na první pohled a proto na tuto vrstvu jsou používány nejlepší a nejkrásnější tabákové listy z celé úrody. Obvykle tyto listy mají málo žilek jednotnou barvu a vždy se mistři baliči snaží, aby byly bez vady (praskliny, díry apod.) Velmi často dává krycí list tu jedinečnou chuť celému doutníku.

Rozebral jsem zbytek před chvílí dokouřené Romeo y Juliety:

post-147-053356400 1360373955.jpg

Odesláno

Diky za odkazy, recenze mi nejak cely leta co kourim unikaly, ted jsem na dovoleny kouril Partagas D.No 4 a musim rict ze se opravdu nejak zhorsila kvalita jak se pise ve vyse uvedenych recenzich, bud spatna uroda tabaku, nebo to fakt sidi, to Hoyo de Monterey epicure No.2 mi vyhovuje daleko vic, je slabsi a jemnejsi, Mel jsem i Cohibu Siglo I a to je moc prijemny doutnicek, ale ta cena u Cohiby :-(

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 9. 2. 2013 v 8:14, Bob123 napsal:

Mel jsem i Cohibu Siglo I a to je moc prijemny doutnicek, ale ta cena u Cohiby :-(

Právě proto se jim zatím vyhýbám. Kouřil jsem Cohibu asi 2x, samozřejmě dobré doutníky, ale srovnatelné s ostatními prémiovými značkami. Jenže nic, co by ospravedlňovalo jejich vysokou cenu. Něco podobného jako Rolex. :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

Takhle velký a relativně plný humidor s různorodým výběrem jsem ještě neměl. Musím poděkovat a pochlubit se.

post-147-004391100 1360411552.jpg

Odesláno
  V 9. 2. 2013 v 12:09, Kamil napsal:

Takhle velký a relativně plný humidor s různorodým výběrem jsem ještě neměl. Musím poděkovat a pochlubit se.

To je ovšem paráda, já mám jen malej boxík, stejně nestíhám hulit, už ať je léto a můžu si dát na terase.

post-147-029947700 1360426420.jpg

Odesláno
  V 9. 2. 2013 v 12:09, Kamil napsal:

A kde mas zvlhcovac? Na viku? Ja jsem tu Cohibu od nekoho dostal, taky se mi zda predrazena, jinak moc hezky jsi to naplnil, jen co je pravda

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 9. 2. 2013 v 16:38, Bob123 napsal:

A kde mas zvlhcovac? Na viku?

Jasně.:)

Odesláno (upraveno)

Kamile, parada i kdyz me vlastne stves, protoze mi to chutnalo a chapu jak rychle a hluboce se tomu da propadnout.

Da se vubec pres tyden vypalovat zobak cigarama a o vikendu si dat dobry doutnik? Jde to dohromady? Nebo snad dobry doutnik funguje jako nahrada za cigarety, protoze tyto prestanou chutnat?

Nebo je to jako s vizourem a do ctyriceti to proste clovek nemuze chutove pobrat?

Vychazim z teorie, ze po dvaceti se muzete vyznat v pivech, po triceti ve vinech, po ctyriceti ve vizourech.

Musi se clovek k doutnikum poctive prokourit, tak jako se musi prochlastat k single maltkam?

Upraveno uživatelem bandicoot
Návštěvník Kamil
Odesláno

Já ti nevím.

Pivo jsem nikdy moc nepil, jedině snad za studentských let se chodilo do hospody a nic jiného se ani pít nedalo. Víno taky ne, občas spíš sladší jako moselské nebo tokajské. V podstatě od mala piju destiláty nejdřív jen gin, pak dlouhou dobu Myslivce a posledních třicet let whisky.

Kouřil jsem cigarety od patnácti, po čtvrt století jsem přestal, s doutníky jsem začal před zhruba dvěma lety. Zezačátku jeden za měsíc, poslední dobou jeden za týden a u takového intervalu bych chtěl zůstat. Je to nádherná a možná i ušlechtilá zábava, zvlášť to poznávání a objevování nových vůní, chutí, značek, atd. A mohlo by mi to vydržet až do smrti. Jako whisky a hodinky. O jídle netřeba hovořit. :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

Stručné rozdělení podle tvaru a velikosti, pro základní orientaci stačí, z cigarsclub.com:

(pro úplné laiky hlava se strká do pusy, noha se zapaluje)

Corona : klasický tvar doutníku s kulatou hlavou, pravidelným tvarem a otevřenou nohou

Pyramida : má hlavu uzavřenou do špičky a široce otevřenou nohu

Belicoso : malý tvar pyramidy s hlavou spíše do kulata než do špičky

Torpedo : hlava do špičky, uprostřed je vypouklý a noha je uzavřená

Perfecto : má dva kulatě zavřené konce, prostředek je vypouklý

Culebra : jsou tři panately zapletené do sebe

Diademas : obrovský doutník dlouhý 203 mm i více, má většinou otevřenou nohu

Odesláno

Me tedy taky jeste neni 40, cigarety nekourim, doutnik tak cca 1 tydne, v lete o neco vic. Znam nekolik lidi co prestali kourit cigarety a sem tam si daji doutnik, k cigaretam se nevratili, takze to bude o necem jinem. Je pravda ze na doutnik je potreba klid a cas, neumim si predstavit kourit treba za chuze nebo tak, pivo mi k doutniku moc nejde, spis drink nebo sklenka cervenyho

Odesláno

Mně teda Cohiby přijdou, Kamile, jako nebe a dudy s vostatníma doutníkama. Ale díky ceně jen párkrát do roka, když je potřeba něco oslavit :-)

Jinak hulím v autě cestou z fitka do práce (45 minut po magistrále, ve frontách) - jen v zimě je to drobet vopruz :-).

A pak ve vířivce, od března do listopadu :-)

Většinou hulím spotřebáky do 30,- za kus normálně z Geco tabáku - moje nejoblíbenější prodávaj asi za 800,- 50 kusů v dřevěné krabce. Sice suchý, ale aspoň neřeším údržbu.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jeremy>

Jestli jsou ostatní zrovna ty ostatní, o kterých píšeš, nedivím se. Ale podívej se třeba sem nebo sem. Mimochodem je tam i zajímavá galerie fejků. I když jsem z uvedených výběrů zatím zkusil jen pár kousků, souhlasím s hodnocením, kde se Cohiba pohybuje v úrovni jiných značek.

EDIT: A konkrétně které Cohiby máš na mysli?

Odesláno

Cohiba je hlavne o fantastickem marketingu. Ta znacka neni nijak stara a tradiční, ale dokazali díky super marketingu předstihnout všechny ostatní. O velký kus. A to jim budiž ke cti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...