Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2012 Oživuji vlákno, narazil jsem na zajímavé stránky o kubánských doutnících, včetně nezávislého hodnocení od samotných kuřáků. Odkaz jsem dával do jednoho z vánočních vláken. Hledal jsem hodnocení strojově balených doutníků Belinda Coronas, které prodává síť trafik GECO za velmi dobrou cenu 57Kč/kus. Jsou to nejdražší, které mají. Bohužel je mají volně, narazil jsem i na hodně suché kousky. Mám dotaz. Dá se přeschlý doutník zachránit v humidoru? Podle hodnocení na citovaných stránkách mám na cestě z jednoho českého eshopu Juan Lopez Panatelas Superbaa hlavně Hoyo de Monterrey Hoyo des Dieux. Podám pak hlášení, pokud bude zájem. Nemáte někdo odkaz na přijatelný menší humidor v Česku nebo Evropě?EDIT: Zatím jsem našel tohle:
heboš Odesláno 25. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2012 E-trafika,nejen humidory ale i veškeré přísl. včetně doutníků. Nakupuji tam dýmky a tabáky. http://www.etrafika.cz/vypis/63/humidoryPopřípadě - http://www.edoutniky.cz/index.php/vypis/178/humidory , nenám vyzkoušeno.JInak recenze - http://doutniky.etrafika.cz/.Tož tak.
Bob Odesláno 25. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2012 (upraveno) Dá se přeschlý doutník zachránit v humidoru? Da, ale je tam tak 50 % riziko ze praskne nebo se rozbali Ja standartni doutniky (Partagas D No.4 a Hoyo de Monterey No. 2) kupuju v makru, maj je baleny po trech za dobrou cenu EDIT: doplneni Upraveno 25. prosince 2012 uživatelem Bob123
Harry Odesláno 25. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2012 Zachránit se dá, ale jednak hrozí mechanické znehodnocení jak psal BOB a taky chuťově už to není ono... Pokud je můžeš přebrat a vyhnout se tak koupi mumie, tak to udělej
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Nějaké odkazy:- české edoutniky.cz s docela srozumitelnými radami v menu vlevo- anglicky cigars-review.org čistě o kubánských- jedny z nejznámějších o doutnících cigaraficionado.com Moje poslední akvizice:- CARLOS TORAŃO Reseva Selecta Churchill- MONTECRISTO Junior Tubos- ROMEO Y JULIETA Coronitas Cedro- JOSE L. PIEDRA Conservas a ještě popis značky na edoutniky - velmi slušný poměr ceny a kvality, řekl bych.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Citace z edoutniky.cz: Doutník se skládá, ze tří základních částí. Filler - Výplň. Binder - Vázací list. Wrapper - Krycí list. Ručně balené doutníky jsou složeny z filleru, což je svazek tabákových listů převázaných vázacím listem a nakonec pokryta krycím listem. Doutníky u kterých je filler z dlouhých listů se nazývají "long filler" doutníky. Doutníky s krátkými listy, roztříštěnými listy filleru se nazývají "short filler" doutníky. Vázací list drží filler a na něj je přiložen krycí list, který dělá esteticky dojem z celého doutníku. Strojem vyrobené doutníky, se obvykle vyrábějí pomocí krátkých fillerů. Vázací list se používá podobně, jako balící papír, do něj se zabalí filler, a ve většině případů může být použit jako přirozený krycí list sloužící dokončení doutníku. Poslední při výrobě doutníku je krycí list. To je to co je vidět na první pohled a proto na tuto vrstvu jsou používány nejlepší a nejkrásnější tabákové listy z celé úrody. Obvykle tyto listy mají málo žilek jednotnou barvu a vždy se mistři baliči snaží, aby byly bez vady (praskliny, díry apod.) Velmi často dává krycí list tu jedinečnou chuť celému doutníku. Rozebral jsem zbytek před chvílí dokouřené Romeo y Juliety:
Bob Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Diky za odkazy, recenze mi nejak cely leta co kourim unikaly, ted jsem na dovoleny kouril Partagas D.No 4 a musim rict ze se opravdu nejak zhorsila kvalita jak se pise ve vyse uvedenych recenzich, bud spatna uroda tabaku, nebo to fakt sidi, to Hoyo de Monterey epicure No.2 mi vyhovuje daleko vic, je slabsi a jemnejsi, Mel jsem i Cohibu Siglo I a to je moc prijemny doutnicek, ale ta cena u Cohiby :-(
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 V 9. 2. 2013 v 8:14, Bob123 napsal: Mel jsem i Cohibu Siglo I a to je moc prijemny doutnicek, ale ta cena u Cohiby :-(Právě proto se jim zatím vyhýbám. Kouřil jsem Cohibu asi 2x, samozřejmě dobré doutníky, ale srovnatelné s ostatními prémiovými značkami. Jenže nic, co by ospravedlňovalo jejich vysokou cenu. Něco podobného jako Rolex.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Takhle velký a relativně plný humidor s různorodým výběrem jsem ještě neměl. Musím poděkovat a pochlubit se.
Eman2208 Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 V 9. 2. 2013 v 12:09, Kamil napsal: Takhle velký a relativně plný humidor s různorodým výběrem jsem ještě neměl. Musím poděkovat a pochlubit se. To je ovšem paráda, já mám jen malej boxík, stejně nestíhám hulit, už ať je léto a můžu si dát na terase.
Bob Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 V 9. 2. 2013 v 12:09, Kamil napsal: Takhle velký a relativně plný humidor s různorodým výběrem jsem ještě neměl. Musím poděkovat a pochlubit se.A kde mas zvlhcovac? Na viku? Ja jsem tu Cohibu od nekoho dostal, taky se mi zda predrazena, jinak moc hezky jsi to naplnil, jen co je pravda
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 V 9. 2. 2013 v 16:38, Bob123 napsal: A kde mas zvlhcovac? Na viku? Jasně.
bandicoot Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 (upraveno) Kamile, parada i kdyz me vlastne stves, protoze mi to chutnalo a chapu jak rychle a hluboce se tomu da propadnout. Da se vubec pres tyden vypalovat zobak cigarama a o vikendu si dat dobry doutnik? Jde to dohromady? Nebo snad dobry doutnik funguje jako nahrada za cigarety, protoze tyto prestanou chutnat? Nebo je to jako s vizourem a do ctyriceti to proste clovek nemuze chutove pobrat?Vychazim z teorie, ze po dvaceti se muzete vyznat v pivech, po triceti ve vinech, po ctyriceti ve vizourech.Musi se clovek k doutnikum poctive prokourit, tak jako se musi prochlastat k single maltkam? Upraveno 9. února 2013 uživatelem bandicoot
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Já ti nevím. Pivo jsem nikdy moc nepil, jedině snad za studentských let se chodilo do hospody a nic jiného se ani pít nedalo. Víno taky ne, občas spíš sladší jako moselské nebo tokajské. V podstatě od mala piju destiláty nejdřív jen gin, pak dlouhou dobu Myslivce a posledních třicet let whisky. Kouřil jsem cigarety od patnácti, po čtvrt století jsem přestal, s doutníky jsem začal před zhruba dvěma lety. Zezačátku jeden za měsíc, poslední dobou jeden za týden a u takového intervalu bych chtěl zůstat. Je to nádherná a možná i ušlechtilá zábava, zvlášť to poznávání a objevování nových vůní, chutí, značek, atd. A mohlo by mi to vydržet až do smrti. Jako whisky a hodinky. O jídle netřeba hovořit.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Stručné rozdělení podle tvaru a velikosti, pro základní orientaci stačí, z cigarsclub.com:(pro úplné laiky hlava se strká do pusy, noha se zapaluje) Corona : klasický tvar doutníku s kulatou hlavou, pravidelným tvarem a otevřenou nohou Pyramida : má hlavu uzavřenou do špičky a široce otevřenou nohu Belicoso : malý tvar pyramidy s hlavou spíše do kulata než do špičky Torpedo : hlava do špičky, uprostřed je vypouklý a noha je uzavřená Perfecto : má dva kulatě zavřené konce, prostředek je vypouklý Culebra : jsou tři panately zapletené do sebe Diademas : obrovský doutník dlouhý 203 mm i více, má většinou otevřenou nohu
Bob Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Me tedy taky jeste neni 40, cigarety nekourim, doutnik tak cca 1 tydne, v lete o neco vic. Znam nekolik lidi co prestali kourit cigarety a sem tam si daji doutnik, k cigaretam se nevratili, takze to bude o necem jinem. Je pravda ze na doutnik je potreba klid a cas, neumim si predstavit kourit treba za chuze nebo tak, pivo mi k doutniku moc nejde, spis drink nebo sklenka cervenyho
Jeremy Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Mně teda Cohiby přijdou, Kamile, jako nebe a dudy s vostatníma doutníkama. Ale díky ceně jen párkrát do roka, když je potřeba něco oslavit :-)Jinak hulím v autě cestou z fitka do práce (45 minut po magistrále, ve frontách) - jen v zimě je to drobet vopruz :-).A pak ve vířivce, od března do listopadu :-)Většinou hulím spotřebáky do 30,- za kus normálně z Geco tabáku - moje nejoblíbenější prodávaj asi za 800,- 50 kusů v dřevěné krabce. Sice suchý, ale aspoň neřeším údržbu.
Návštěvník Kamil Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Jeremy> Jestli jsou ostatní zrovna ty ostatní, o kterých píšeš, nedivím se. Ale podívej se třeba sem nebo sem. Mimochodem je tam i zajímavá galerie fejků. I když jsem z uvedených výběrů zatím zkusil jen pár kousků, souhlasím s hodnocením, kde se Cohiba pohybuje v úrovni jiných značek. EDIT: A konkrétně které Cohiby máš na mysli?
Frantik Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Cohiba je hlavne o fantastickem marketingu. Ta znacka neni nijak stara a tradiční, ale dokazali díky super marketingu předstihnout všechny ostatní. O velký kus. A to jim budiž ke cti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se