Přejít na obsah

Cigars / doutníky

Pepso

Doporučené příspěvky

Jel jsem Španělsko. Dýmky a ostatní propriety jsem si vzal raději do příručního zavazadla. Koupil jsem si dýmkový zapalovač za cca 300,- , neboť Coronu Old Boye jsem určitě nechtěl riskovat.

Kontrola mne zasatavila, musel jsem ukazovat dýmky a šli po zapalovači. Byl to klasický plyňák. Ten jim nevadil. Paní či slečna mne upozornila, že kdyby byl ten elektrický (pochopil jsem škrtání pomocí piezo a turbo), přišel bych o něj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píše se to instrukcích pro nebezpečné věci zakázané do letadla. Zapalovače s modrým plamenem nesmí do letadla a ani do zavazdlavého prostoru. Mně se podařilo projít s levným jednoplamenným turbo zapalovačem. Ale svoje lepší doutníkové nechávám raději vždy doma. 

Odkaz ke komentáři

před 41 minutami, Dez123 napsal:

Jak kluci skladujete? Zkoušel někdo tohle?

Jedu takhle každý rok přes sezónu od jara do podzimu. Doutníky v plastovém boxu s gumovým těsněním a Bovedou. Nikdy jsem neměl žádný problém ani při několikaměsíčním skladování.

Odkaz ke komentáři

Tak přesně tohle jsem používal jen krátce a raději koupil dřevený humidor s vlhkoměrem. Problém těhle plastů je tom, že je tam nekotrolovaná vlhkost. Může být uvnitř klidně 80%, což je na většinou doutníků už moc. Můžete si pak zničit celou sadu - plíseň, doutníky se loupou, krycí list praskne apod. 

Odkaz ke komentáři

???

Prosím, popiš mi proces, který povede k tebou avizované nekontrolované vlhkosti. Následně ten proces aplikuj na dřevěný humidor. O co lépe se tomuto procesu dřevěný humidor ubrání?

IMHO trvat na dřevěném humidoru pro archivaci, pokud máš v domácích podmínkách třeba 500 doutníků je poměrně finančně náročné. Řekl bych, že hledání alternativních cest je to správné.

Odkaz ke komentáři

V 28. 8. 2024 v 20:09, roger11 napsal:

Tak přesně tohle jsem používal jen krátce a raději koupil dřevený humidor s vlhkoměrem. Problém těhle plastů je tom, že je tam nekotrolovaná vlhkost. Může být uvnitř klidně 80%, což je na většinou doutníků už moc. Můžete si pak zničit celou sadu - plíseň, doutníky se loupou, krycí list praskne apod. 

Jsi si to video ani nepustil koukám :D borec tam má bovedu a vlhko/teploměr s wifi.

Mně právě přijde, že v uzavřené nádobě se bude vlhkost regulovat mnohem lépe, než v dřevěné krabici...

Odkaz ke komentáři

V 28. 8. 2024 v 19:34, Bert napsal:

???

Prosím, popiš mi proces, který povede k tebou avizované nekontrolované vlhkosti. Následně ten proces aplikuj na dřevěný humidor. O co lépe se tomuto procesu dřevěný humidor ubrání?

IMHO trvat na dřevěném humidoru pro archivaci, pokud máš v domácích podmínkách třeba 500 doutníků je poměrně finančně náročné. Řekl bych, že hledání alternativních cest je to správné.

Proč se asi většina humidorů dělá ze dřeva? Protože se tam lépe kontroluje vlhkost. Pro skladování doutníků je nejhorší kolísavá vlhkost. Např. Cohiby mají nejraději cca 65%. Stálost vlhkosti je podstatná. Samozřejmě nikomu neradím, jen jsem popsal co jsem zkusil a nevyhovovalo mi to. 

Odkaz ke komentáři

V 30. 8. 2024 v 14:43, Dez123 napsal:

Jsi si to video ani nepustil koukám :D borec tam má bovedu a vlhko/teploměr s wifi.

Mně právě přijde, že v uzavřené nádobě se bude vlhkost regulovat mnohem lépe, než v dřevěné krabici...

Ne. Nepustil. Jen jsem chtěl říct, co jsem zkusil a doutníky jsem si zkazil. Proto jsem přešel na dřevěný humidor. Je to ale každého věc, co a jak chce skladovat. 

Odkaz ke komentáři

Boveda plus plastova nadoba je uplne v pohode, jen je treba si hlidat i teplotu.

pokud chce clovek pouzit destilku tak je treba vychytat velikost odparne plochy a teplotu.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Kluci rád bych si občas dopřál jen krátký dým do cca 15 min a tak hledám nějaké slušné cigarilla. Velmi mi chutnají od Boba tyto , ale ty nejsou na 15 min, spíš 30 min. Co tyto ? Romeo y Julieta club?

IMG_20240920_183814.jpg

0f3b3b25-89b3-4093-b951-ca0cbafc2b46.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes Guantanamera puritos  ( snad to píšu správně) .Kvalit Ligy privady to nedosahuje, spíš na takové to nenáročné kouření, neurazí,ale nenadchne.

IMG_20240921_180955.jpg

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři

V 21. 9. 2024 v 13:28, bohus76 napsal:

Kluci rád bych si občas dopřál jen krátký dým do cca 15 min a tak hledám nějaké slušné cigarilla. Velmi mi chutnají od Boba tyto , ale ty nejsou na 15 min, spíš 30 min. Co tyto ? Romeo y Julieta club?

Mám rád Cohiba Club. Zkoušel jsem teď Montecristo mini a to není úplně ono.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...