Bakouš Odesláno 23. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2020 Tak já se také přihlásím s Fortis B-42. Sice již něco pamatují, ale na mé hubené zápěstí jsou akurátní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2020 (upraveno) I když je nenosím často, Fortisy jsou mé nejoblíbenější hodinky. Marsy 500 mám od roku 2012, Cosmonauty ještě déle. Automatické plastové Eloga Flipper, legenda a oblíbené hodinky celebrit, mám asi 10 let, jsou po servisu a jdou parádně, na to, že jsou někdy ze 70. let minulého století. Jen ty poslední, B-42 Flieger Chronograph už bohužel nemám. Kupoval jsem je někdy v roce 2007, pak jsem stavěl barák a potřeboval každou korunu, tak šly z domu s tím, že si je zase jednou koupím. Bohužel už k tomu nedošlo a dodnes lituji, že jsem je prodal. Upraveno 28. května 2020 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 28. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2020 Hezka Fortis rodinka. Asi vecer zase nasadim Marsky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 17. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2020 Tak zase pomalu obnovují svou Fortis sbírku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 17. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2020 Takže opakování desetiletky zahájeno, jo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 17. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2020 V 17. 6. 2020 v 6:10, libor2002 napsal: Takže opakování desetiletky zahájeno, jo? Rozšířit No, uvažuju o tom . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 17. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2020 U mě už 7 let jediné hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 17. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2020 Ivan, tie Eloga sú veľmi zaujímavé. Určite sa to tu spomínalo, tak len pripomeniem, že ale Eloga bola podznačka Fortisu, preto to zhodné logo a čo je tiež zaujímavé, že pod touto značkou experimentovali s materiálmi pre puzdro, či vymeniteľnú lunetu, kedy čo potreboval - napr. diver, tachy, či druhé časové pásmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2020 StanoBare - díky. Vím, že Eloga byla značka spadající pod Fortis, ale víc o ní nevím. Ani o mých Flipperech toho nevím moc, prý to byly v 70. letech velmi populární hodinky, snad je údajně nosili členové Rolling Stones a další celebrity, ale nevím to jistě. Já je kdysi koupil na Chronomagu s tím, že se stále zastavovaly, ale chtěl jsem je i tak, protože patří k historii značky Fortis. Nechal jsem je vyčistit, promazat a seřídit, od té doby jdou nádherně a párkrát za rok si je někam vezmu na ruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 Máš pravdu, Flippery boli v móde. Tiež sa tu o nich dávnejšie popísalo dosť. Mne sa najmä páči, ako si im dal nový život...veď rodina by mala dobre fungovať Pravda aj je, že som ich už dlhšie nevidel, tak ma to aj milo prekvapilo, že tu na fóre ešte sú. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 29. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 Beze změn... ale kaučuk už "praská", do třetice už do něj nepůjdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kryten Odesláno 11. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2020 Tak také přidám svoje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 25. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Se zas hlásím do klubu Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 1. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2020 Včera jsem mobilně cvaknul své aktuální Fortisy. Všechny jsou již letité, z let 2008-2013 nebo tak nějak. A uvědomil jsem si, jak v té době u Fortisů využívali jen několika ciferníků, aspoň u modelů B-42 a modelových řad Pilot Professional, Official Cosmonauts a Marinemaster. U prvních dvou byl ciferník vlastně stejný a lišil se jen málo podle toho, zda šlo o chrona nebo ne, chrona měla nepatrně menší číslice a symbol na pozici 12. Marinemaster měl ciferník trochu jiný, ale je vidět, že si při návrhu limitky Mars 500 výrobce ciferník "vypůjčil" z Marinemasterů, jen v jiné barvě. Takže žádná velká pestrost a přitom se mi ty ciferníky opravdu líbí... PS: Doufám, že do budoucna jen u těchhle tří nezůstanu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se