Mareka01 Odesláno 20. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2018 Používám obyčejný levný Parker. Při použití originálního inkoustu Parker není problém nechat (zavřené) pero týdny ležet - poté stačí sundat násadku a rovnou začít psát (bez jakéhokoliv problému nebo rozepisování). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 20. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2018 Aha. Dik. A radis roller alebo fineliner ? Plniace urcite nechcem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mareka01 Odesláno 20. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2018 Tak to musí poradit někdo jiný. Já už roky jen toho plnicího Parkera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 (upraveno) Cca po dvanáctiletém užívání plnícího pera Parker (Frontier) mi už došla trpělivost.Zasychá, víčko nedrží pevně a navíc nějak divně protéhá (občas si zašpiním ruce).Mám si znovu koupit Parkera nebo potadíte něco jiného?Protože nesnáším když se text po působení vlhka rozpije, používám dokumentní inkoust Diamine. Upraveno 7. června 2018 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 Tak to už má svá nejlepší léta za sebou, mě vydrželo 6 let. Teď mám Parker Urban druhý rok a už bych do něj nešel, jaksi to není ono.Zasychání může způsobovat právě dokumentní inkoust. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 Cca po dvanáctiletém užívání plnícího pera Parker (Frontier) mi už došla trpělivost.Zasychá, víčko nedrží pevně a navíc nějak divně protéhá (občas si zašpiním ruce).Mám si znovu koupit Parkera nebo potadíte něco jiného?Protože nesnáším když se text po působení vlhka rozpije, používám dokumentní inkoust Diamine. Přemýšlet nad novým Parkerem? Osobně mám se současnými levnějšími Parkery špatnou zkušenost (konkrétně se dvěma I. M.; nedopracované hroty, zvláště pak špatná těsnost jejich nacvakávacích vršků; rychleji zasychající inkousty pak pero promění v nepoužitelný nástroj i během jednoho dne). Respektive, pokud by se jednal o nějaký kus ze starší produkce (Made in UK, Made in France), ještě bych to zvážil. Frontier jsem před léty také vlastnil, fajn pero, i když spíše se sušší linkou. Z toho ve výborném poměru cena/kvalita bych doporučil například něco od TWSBI (šroubovací vršky, efektivní systém plnění, velice dobré hroty). Lamy Safari je třeba plasťák, ale také fajn kousek. Rád používám i levný Pilot 78G. Těch slušných plnících per za rozumné peníze se ale najde určitě víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 Jo, a co se týče inkoustů. Dokumentní od Diamine, pravda, nepoužívám (vím, měl by být v rámci této kategorie odolných inkoustů jedním z těch k perům šetrnější, přesto...), mám jen jejich běžné vodě neodolné. Každopádně před několika lety jsem přešel na "neprůstřelný" černý od Noodler's. Ten mi plní funkci odolného inkoustu, aniž by ničil pero či se přímo propíjel i na relativně méně vhodném papíru. Navíc si docela dobře rozumí s většinou plnících per, které ještě občas provětrám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 taky noodlers... a k tomu twsbia maximalni spokojenost (ano, neni to designove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 (upraveno) To TWSBI vypadá super. Např.Piston working znamená, že se to plní přes hrot z lahvičky? (jako štaré číny) Díky za tipy, co říkáte va toto?Sailor Fountain Pen High Ace Neo Clear Black Fine Nib with Ink Converter Upraveno 8. června 2018 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 Kdyby někdo chtěl pěkné, minimalistické pero s magnetickým víčkem, tak na Kickstarteru je kampaň na tyto pera. Mrkněte tam, já už si jednoho "titána" objednal. Přidávám náhled, pro inspiraci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 To TWSBI vypadá super. Např.Piston working znamená, že se to plní přes hrot z lahvičky? (jako štaré číny) Díky za tipy, co říkáte va toto?Sailor Fountain Pen High Ace Neo Clear Black Fine Nib with Ink Converter Ad TWSBI: Pero strčíš do lahvičky s inkoustem, načež otáčíš vrchní částí (zabudovaný pístový systém; inkoust se nasaje přes hrot do středního rezervoáru způsobem podobným, jako když natáhneš meducínu do injekční stříkačky; jen tou vrchní částí netaháš, ale otáčíš; viz ukázka níže). Ad Sailor HighAce Neo: Osobní zkušenost s tímto kouskem nemám, ale dle komentářů vlastníků (viz fountainpennetwork.com, různé recenze na netu) jde o dobře použitelné pero pro začátečníka. Chápe se jako alternativa ke konkurenci jako např. Pilot 78G, Pilot Metropolitan (vychází ze 78G) apod. http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/285007-is-the-sailor-highace-neo-suitable-for-a-student/ http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/266346-resolvedsailor-highace-neo-vs-penmanship-vs-kakuno-budget-fine-nibs/ https://www.penaddict.com/blog/2016/7/4/sailor-highace-neo-clear-fountain-pen-review https://www.penaddict.com/blog/2012/6/18/guest-review-sailor-highace-neo-fountain-pen.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinzberatel Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 Kde sa vyrabaju Parker teraz? Ad Ivan, tak co. Kupil si ten Fineliner Montblanc z inzercie? ;-) alebo ešte nemas vyriesene? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 @vit ja to kupoval i s noodlers na purepens.co.uknerikam, ze nemaji lepsi ceny, ale bylo to vramci eu i s dph... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 Ad TWSBI: Pero strčíš do lahvičky s inkoustem, načež otáčíš vrchní částí (zabudovaný pístový systém; inkoust se nasaje přes hrot do středního rezervoáru způsobem podobným, jako když natáhneš meducínu do injekční stříkačky; jen tou vrchní částí netaháš, ale otáčíš; viz ukázka níže). Ad Sailor HighAce Neo: Osobní zkušenost s tímto kouskem nemám, ale dle komentářů vlastníků (viz fountainpennetwork.com, různé recenze na netu) jde o dobře použitelné pero pro začátečníka. Chápe se jako alternativa ke konkurenci jako např. Pilot 78G, Pilot Metropolitan (vychází ze 78G) apod. http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/285007-is-the-sailor-highace-neo-suitable-for-a-student/ http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/266346-resolvedsailor-highace-neo-vs-penmanship-vs-kakuno-budget-fine-nibs/ https://www.penaddict.com/blog/2016/7/4/sailor-highace-neo-clear-fountain-pen-review https://www.penaddict.com/blog/2012/6/18/guest-review-sailor-highace-neo-fountain-pen.html Díky, to TWSBI asi bude vzhledem k vyšší ceně lepší volba, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 TWSBI, třeba ono Eco, bude určitě lepší volba. (Mám několik let TWSBI Diamond 540, sice v poslední době krapet zanedbávané, no a je to funkčně fantastické pero. Sám jsem ještě nedávno přemýšlel, že si pořídím i Eco s hrotem 1.1 mm Stub, který by se mi hodil jako alternativa k B hrotu u pera Pilot 78G. No, ještě uvidím. Jinak Eco je de facto levnější/dostupnější/plastovější verze dražšího modelu Diamond 580, jehož předchůdcem byl právě Diamond 540.) Nekdo zmiňoval e-shop purepens.co.uk. Ten by na nákup pera TWSBI měl být také dobrou volbou. Respektive nevím o tom, ani jsem se teď blíže nedíval, že by se tato značka nabízela v Česku. Podrobnější informace o peru TWSBI Eco (jednotlivé rozměry apod.) získáš v nabídce e-shopu gouletpens.com (majitel je známý a respektovaný milovník plnících per): https://www.gouletpens.com/collections/all-fountain-pens/products/twsbi-eco-fountain-pen-black?variant=11884892651563 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2018 Sheaffer 300, TWSBI, Lamy Studio - to mi napadlo z pier do 2000 ktoré mi vyhovujú. Potom čína, napr. Wing Sung 698 za pár šupov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2018 Díky panové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2018 Takže jsem objednal dle instrukcí, ještě jednou díky za pomoc. PEROINKOUST Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 18. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2018 Jsem zvědavý, jakou budeš mít zkušenost s tím Noodler?s 54th Massachusetts. Jak jsem zmínil, používám několik let klasický Noodler?s Black (eternal, bulletproof), který se mi osvědčil místo běžných dokumentních inkoustů na bázi duběnky a železa (pigmentové jsem nakonec vzdal; viz nabídka od Sailor, Platinum a několika málo dalších). Je ale pravda, což komentuje ve své recenzi na Noodler?s 54th Massachusetts i Brian Goulet, že černé barvy se časem člověk přejí. Modrá je prostě dobrá. Má v sobě jakousi větší životnost, šmrnc. 54th Mass je modro-černý inkoust, či v závislosti na použitém peru a papíru modro-černo-šedý apod., dle pohledu různých uživatelů. Občas se poukazuje i na to, že různé šarže tohoto inkoustu vykazují větší rozptyl v odstínu, než je u jiných výrobců běžné. Nevím, zdali jsi zvyklý lahvičku s inkoustem před plněním poctivě protřepat. V případě tohoto kousku na to určitě nezapomínej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 19. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2018 moje zkusenost: polar blue bral jsem "jako dokumentni" a nechtel jsem cerny...ten rozptyl v odstinu je tam vetsi, ale beru to jako dan za to, ze je to dokumentniza me spokojenost a twsbi... uvidis sam... nic lepsiho do ruky neexistuje...z hlediska funkcnosti...designove existuje spousta lepsich, ale je to o pocitu v ruce - uvidis.tak ci tak gratuluji k dobre volbe .) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se