Pafelik Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Atrament je iný, riedky a stopa je tiež rozdielna. V guličkovom pere to je zbytočné opisovať no a roller má stopu podobnú plniacemu peru. Na niektorých papieroch aj podobne rozpíja. Tí, čo sa považujú za likvidátorov hrotov, preto používajú radšej roller. Je komfortnejší, ale nikdy to pocitovo nebude plniace pero. Děkuju, že sis dal tu práci s odpovědí, ale já ti vůbec nerozumím. Myslel jsem si, že Slovensky docela umím, ale jak vidím, tak mám díry v oblasti papírnictví a psacích potřeb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Atrament je iný, riedky a stopa je tiež rozdielna. V guličkovom pere to je zbytočné opisovať no a roller má stopu podobnú plniacemu peru. Na niektorých papieroch aj podobne rozpíja. Tí, čo sa považujú za likvidátorov hrotov, preto používajú radšej roller. Je komfortnejší, ale nikdy to pocitovo nebude plniace pero. OK, tak ešte raz. Inkoust v rolleru je řidčí než v kuličkovém peru, tudiž i stopa na papíru bude jiná. Na papíru múže rozpíjet stejně jako plnící pero. Ti, kteří tlakem zvyknou zničit hrot plnícího pera, proto raději použijí roller. Na papíru je to téměř k nerozeznání. Sic psaní rollerem je komfortnější, pocitově se roller nikdy nevyrovná plnícímu peru. Sorry za gramatiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Děkuju!!! Už to chápu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovnik Odesláno 11. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2011 Nevíte někdo, kde v Česku sehnat tuhle náplň: http://www.cultpens.com/acatalog/Schmidt-P8126-Capless-Rollerball-Refill-Fine.html#a16242? Nebo alternativu, značka mi je jedno. Zkoušel jsem už asi 3 náplně capless do rolleru, ale ani jedna mi do toho pera nepasovala. A v originále tam byla ta výše uvedená. Díky za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reily Odesláno 12. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2011 Na ebay se mi zadařil vintážní CONWAY STEWART 75 z roku cca 1955. Po celkové revitalizaci (komplet demontáž, ultrazvukové čištění, kontrola všech dílů atd.), podle prodejce v perfektním stavu a vše původní. Je na cestě dom, zatím fotka z prodeje. Nádhera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 finalne rozhodovanie.. Caran D´ache leman safran, alebo cervene vs. Mont Blanc Starwalker ktore by ste mi poradili a preco? (fotene mobilom, cize farby su nazivo ovela krajsie.. najme atramnet od caran dache safran.. ten bol naozaj skvostny.. ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 Hmmmm ... jsem pro orange Caran, s blížícím se jarem a létem je to jasná volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 ja som za mt blanc, prijemnejsi moderny tvar, zaujmavy vzhlad, pekny vrchnak ale rozhoduje asi najviac co sa ti lepsie z tych dvoch drzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 ja som za mt blanc, prijemnejsi moderny tvar, zaujmavy vzhlad, pekny vrchnak ale rozhoduje asi najviac co sa ti lepsie z tych dvoch drzi. MB sa mi zdalo trochu lepsie na drzanie, aj hrot F pisal jemnejsie ( u lemana bolo F na nerozoznanie od M - ved pozri obrazok, hore je F, pod nim M ) velmi ma vsak stve, ze MB sa nedodava od vyroby s konvertorom.. "vraj" tam pasuje konvertor od Pelikana, ale neskusal som to.. v obchode predavacka skusala vsetky mozne, no Pleikan nemala, tak neviem naisto, ci bude pasovat.. naproti tomu CD nema ziadnu chybu.. akurat najtensi hrot F pisal pomerne hrubo, na pisanie do riadkov nie velmi vhodne.. a vzhladovo je viac klasicky, no zase ta oranzova farba.. ta je proste uzasna bud to chciet este minimalne jendu navstevu obchodu, prinesiem si nejaky linajkovy papier a uvidim.. nejake dalsie nazory?? len prosim nie typu: kup obidve.. najradsej by som ich zobral oboje, to mi verte.. ale, neda sa.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 len prosim nie typu: kup obidve.. Furt jsem premejslel, jak Ti to kulantne napsat... Ale ja uz k tomu svoje rek', takze je to na Tobe. Kdybych si z nich musel vybrat jen jedno, tak navzdory svym preferencim znacky, bych - protoze me rada Starwalker neoslovuje - volil toho Carana v bile barve... Bozi! (Alespon na fotce - live jsem ho bud nevidel, nebo neregistroval.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 Prepáč, ale ja by som radšej niečo od Delty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 (upraveno) Když Caran, tak červená, když oranž, tak Delta. MB jde mimo mě. A osobně preferuji hrot M. Na přitlačení slušné hroty umí styl "šwabach", s lehkou rukou píší F.A když Delta, tak tady - v aukcích za výborné ceny.http://shop.ebay.de/italianpens/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=25 Upraveno 15. února 2011 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2011 IMO to nadsenie pre farbu ta moze (aj pomerne rychlo) prejst, mb je klasika tam nic nepokazis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2011 S tím nesouhlasím, sám píšu s Deltou o které kluci mluví a ta barva neomrzí. Navíc jde o kombinaci tvaru a barvy. Caran má podle mě elegantní tvar.MB ne. Ale svou averzi vůči Mont B. jsem tu už někde psal:-)) Naštěstí se rozhodnout musí někdo jiný a pak stejně platí, že to musí sedět do ruky, jinak je barva, zlato, kameny na dvě věci .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Celkom ste mi tu zamieslai karty.. ta delta dolce vita oversized sa mi paci cim dalej tym viac.. Ak MB, tak starwalker black mistery, ak Caran D´ache, tak safran, a ked mi hrabne, tak oversized dolce vita vy ste fakt strasni! uz som mohol mat pero doma, a nic nerisit.. @Mike-72s tym, ze pero musi sediet do ruky mas pravdu.. no znacku Delta naozja neviem, kde by som mohol v BA vyskusat.. to je jediny problemmohol by si napisat nejake postrehy ku tomu peru? nejake negativa? mas oversized model? drzi sa pohodlne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Celkom ste mi tu zamieslai karty.. ta delta dolce vita oversized sa mi paci cim dalej tym viac.. Ak MB, tak starwalker black mistery, ak Caran D´ache, tak safran, a ked mi hrabne, tak oversized dolce vita vy ste fakt strasni! uz som mohol mat pero doma, a nic nerisit.. @Mike-72 s tym, ze pero musi sediet do ruky mas pravdu.. no znacku Delta naozja neviem, kde by som mohol v BA vyskusat.. to je jediny problem mohol by si napisat nejake postrehy ku tomu peru? nejake negativa? mas oversized model? drzi sa pohodlne? Mě sedí krásně a to nemám žádnou velkou ruku. Hlavně to pero je impozantní a stejný dělá dojem i na okolí:-) /ale to jsi asi ode mně někde četl, když víš, že mám oversized). Co se mě na téhle Delťácké pryskyřici líbí je, jak se do ní můžeš koukat a pořád Tě uchvacuje ta hra zlomů, prostě se nedíváš na povrch, ale dovnitřku pryskyřice. Pero je docela překvapivě lehké a dobře vyvážené (bez víčka, s víčkem to pro mě není, to už je pomalu pendrek:-) Na psaní je třeba si chvilku zvyknout. Schválně píšu chvilku, protože po pár řádcích ho máš v ruce. Zvyknout si musíš, protože jen hrot je skoro 3 cm dlouhý. Jednu nevýhodu má. Neschováš ho v zapnutým saku v náprsní kapse, aby nebylo vidět:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Nejako som toto vlakno doteraz ignoroval, mozno je cas sa trocha pochvalit. 1. Moj najoblubenejsi a najvzacnejsi kusok - Waterman Carene Abyss Blue, hrot M, 18kt zlato, doplnky pozlatene. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2. Waterman Hemisphere Shimmery Grey, hrot Broad, stainless steel. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3. Novy prirastok - vintage Waterman, dreveny, typ netusim, hrot pravdepodobne F, iridiovy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4. pero na "take bezne pisanie" - Rotring Esprit, telescopic blue, hrot M, stainless steel Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. dufam ze som to tu prilis nezasral tymi fotkami . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Celkom ste mi tu zamieslai karty.. ta delta dolce vita oversized sa mi paci cim dalej tym viac.. Hlavně to pero je impozantní a stejný dělá dojem i na okolí:-). Co se mě na téhle Delťácké pryskyřici líbí je, jak se do ní můžeš koukat a pořád Tě uchvacuje ta hra zlomů, prostě se nedíváš na povrch, ale dovnitřku pryskyřice. Pánové, není nutné pořídit tu největší Deltu, jaká na trhu je. Osobně mám Dolcevitu Zen: zavřené pero 140 mm, otevřené 122 mm, s nasazeným vrškem 155 mm a velice pěkně vyvážené v ruce. Pro srovnání řemen na Lüm-tec M2 je 24 mm široký, hodinky mají průměr 45 mm. Kožené pouzdro je přímo pro Deltu, značka marKiaro. Nákup se povedl zde: http://stores.ebay.de/Italianpens Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Nejako som toto vlakno doteraz ignoroval, mozno je cas sa trocha pochvalit. 2. Waterman Hemisphere Shimmery Grey, hrot Broad, stainless steel. číslo 2 sa mi páčí, kombinace nerez hrotu, chromu na doplňcích a od pohledu jakoby pískovaný povrch vypadají spolu velice dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 ........... Pro srovnání řemen na Lüm-tec M2 je 24 mm široký, hodinky mají průměr 45 mm. ...... Je to řemen z Precist nebo se pletu? Máš je ještě? (ty Precisty PRS 20) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se