Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vyborna sprava. Na Tutime ma fascinuje dizajn 40. rokov, a meno posobi velmi pritazlivo, je nemecko ale znie aj trochu rusky.

Odesláno

No to mě poser :eek:

Horní plotna sice vypadá jako typický Glashütte, ale je perfektně zpracovaná a má šatony.

No a ten minute repeater mě teda fakt dostal, to bych nečekal.

Je to naprostá paráda, akorát mi to k military hodinkám od Tutimy moc nejde. Asi budou muset trošku překopat produktové řady, aby tu krásu někde využili.

Odesláno

on je to asi takový majstrštyk, říkají že je to první mr plně vyvinutý a produkovaný v Glashütte - všechny ostatní i v historii byly ze swiss ebauší - marketingově pěkně spojené se stěhováním do původní lokality, ze všech stran povedené..

Odesláno

Četl jsem, že měli včera představit vlastní kalibr s komplikací, ale pak jsem na to zapomněl. Minute repeater, paráda. Díky za odkazy.

Odesláno

říkají že je to první mr plně vyvinutý a produkovaný v Glashütte

Protože o tom vím prd, a jako vždy mě zajímají podrobnosti, tak si naprosto neumím představit co znamená takový vlastní vývoj? Vždyť všechny principy jsou dávno známé, všechna potřebná technická řešení také, tak si říkám jestli vlastní vývoj není v podstatě jen nutnost vyřešit tvarovou stránku součástek tak, aby se to ničemu nepodobalo a vlastní strojek je na světě. Nebo se pletu a jde o nějaké úplně nové, jiné a dosud nikým nepoužité technické řešení?
Odesláno

Protože o tom vím prd, a jako vždy mě zajímají podrobnosti, tak si naprosto neumím představit co znamená takový vlastní vývoj? Vždyť všechny principy jsou dávno známé, všechna potřebná technická řešení také, tak si říkám jestli vlastní vývoj není v podstatě jen nutnost vyřešit tvarovou stránku součástek tak, aby se to ničemu nepodobalo a vlastní strojek je na světě. Nebo se pletu a jde o nějaké úplně nové, jiné a dosud nikým nepoužité technické řešení?

ano ano, oni aj take spalovacie motory su napriklad uz dobrych 30-40 rokov stale o tom istom, jedno kde ich navrhnu a vyrobia .. :)

Odesláno

Jo, na tom něco je, tomu už rozumím. Přesto si to v případě konstrukce hodinkového strojku moc představit neumím, proto jsem se na to ptal. U hodinek výrobce trochu podezírám z toho, že jen poupraví tvary součástek u osvědčených strojků a osvědčených řešení, aby se neřeklo a je to.

Odesláno

Fantasticke. Ale bych chtel vedet, jak mene nez 20 lidi (pocitam i s uklizeckou) muze vyvojit a vyrobit strojek a potom cele hodinky.

Ja si myslim ze sou "tutima" hlavne nazvem. Vetsinou dilu bude vyrobeno nekde jinde.

A ta cena neni tak moc sympaticka.

Radsi bych penize dal za nekolik ALS kousku.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Jo, na tom něco je, tomu už rozumím. Přesto si to v případě konstrukce hodinkového strojku moc představit neumím, proto jsem se na to ptal. U hodinek výrobce trochu podezírám z toho, že jen poupraví tvary součástek u osvědčených strojků a osvědčených řešení, aby se neřeklo a je to.

Mnooo... trochu se obavam, ze to neni "a je to..."

Taky tomu moc nerozumim, ale rekl bych, ze v momente, kdy neco trochu upravis v nejakym kousku v hodinovym strojku, tak pak musis neco upravit i v celym zbytku proto, aby minuta stale trvala 60 vterin a hodina 60 minut. A to asi uplne perdel nebude. Jednoducha matematika - analogie s cyklystikou... prevod 12x48 a prevod 11x48 je proste neco jinyho. A vezmi v uvahu, ze tady v tom prevodu nejsou jen dve aktivni kolecka, je jich mnohem vic. Takze pokud to ma jinak vypadat a zaroven spravne fungovat, tak to fakt asi neni sranda. Namatkou me napada treba Hanhart a jejich uprava - posunuti pusheru chronografu na 7750 - vzdyt je to jen blby posunuti tlacitka, ne? A pritom uz i za tim stoji nejaka hodinarina.

Ne kazdej dela inhauz jako Elton... (bohudik pro hodinarinu a bohuzel pro Elton)

Edit: Janne - za hodinkovym strojkem musi v prve rade stat hlava, muze byt treba i jenom jedna. Nedavno se to tu resilo, treba Andreas Strehler - navrhuje strojky mj. pro Moser & Cie, ale taky treba navrhnul chrono pro Maurice Lacroix. Pravda, ma na to celou firmu, ale treba Papillon i jeho variantu pro H. Winstona (Opus 7) vymyslel on. A to je, alespon pro me, uplne jina hodinarina - kam se na to hrabe tourbillon. Ale to jsem odbocil. Kazdopadne, pokud takovouhle hlavu mas a mas i budget na to ji zaplatit, resp. udrzet, pak jako zbytek tymu Ti staci uz jen clovek na obsluhu CNC (pokud to nechces cele delat rucne), sekretarka na vareni kafe a Tebou zminovana uklizecka.

Upraveno uživatelem boo-beek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...