kubson Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Tutima má vlastní kalibr (minute repeater!) a stěhuje se zpátky do Glashütte? Článek od Elizabeth Doerr a fotky na fcbuku Článek na aBlogtoread
Chumpus Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Wow, moc pěkný. Nedávno přišli s inhousem Mlynáři, teď Tutima. go germans go
pato31681 Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Vyborna sprava. Na Tutime ma fascinuje dizajn 40. rokov, a meno posobi velmi pritazlivo, je nemecko ale znie aj trochu rusky.
sonny.c Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 paráda,to je jinej inhouse ne jak 94/98 od Eltonu....
NIGHTinGALE Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 No to mě poser Horní plotna sice vypadá jako typický Glashütte, ale je perfektně zpracovaná a má šatony.No a ten minute repeater mě teda fakt dostal, to bych nečekal.Je to naprostá paráda, akorát mi to k military hodinkám od Tutimy moc nejde. Asi budou muset trošku překopat produktové řady, aby tu krásu někde využili.
kubson Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 on je to asi takový majstrštyk, říkají že je to první mr plně vyvinutý a produkovaný v Glashütte - všechny ostatní i v historii byly ze swiss ebauší - marketingově pěkně spojené se stěhováním do původní lokality, ze všech stran povedené..
bandicoot Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Tohle je paráda. Tahle značka je mi moc sympatická. A teď inhouse. Bravo.
wolfesh Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Četl jsem, že měli včera představit vlastní kalibr s komplikací, ale pak jsem na to zapomněl. Minute repeater, paráda. Díky za odkazy.
Bert Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Velká paráda. To je zvláštní, jak to ten kousek za hranicemi funguje.
Karlos Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 říkají že je to první mr plně vyvinutý a produkovaný v Glashütte Protože o tom vím prd, a jako vždy mě zajímají podrobnosti, tak si naprosto neumím představit co znamená takový vlastní vývoj? Vždyť všechny principy jsou dávno známé, všechna potřebná technická řešení také, tak si říkám jestli vlastní vývoj není v podstatě jen nutnost vyřešit tvarovou stránku součástek tak, aby se to ničemu nepodobalo a vlastní strojek je na světě. Nebo se pletu a jde o nějaké úplně nové, jiné a dosud nikým nepoužité technické řešení?
instant Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Protože o tom vím prd, a jako vždy mě zajímají podrobnosti, tak si naprosto neumím představit co znamená takový vlastní vývoj? Vždyť všechny principy jsou dávno známé, všechna potřebná technická řešení také, tak si říkám jestli vlastní vývoj není v podstatě jen nutnost vyřešit tvarovou stránku součástek tak, aby se to ničemu nepodobalo a vlastní strojek je na světě. Nebo se pletu a jde o nějaké úplně nové, jiné a dosud nikým nepoužité technické řešení? ano ano, oni aj take spalovacie motory su napriklad uz dobrych 30-40 rokov stale o tom istom, jedno kde ich navrhnu a vyrobia ..
Karlos Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Jo, na tom něco je, tomu už rozumím. Přesto si to v případě konstrukce hodinkového strojku moc představit neumím, proto jsem se na to ptal. U hodinek výrobce trochu podezírám z toho, že jen poupraví tvary součástek u osvědčených strojků a osvědčených řešení, aby se neřeklo a je to.
kubson Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Jasně, je to jednoduché, proto to dělají všichni... počkat, vlastně nedělají... že by to nakonec nebylo tak jednoduché?
Chorche Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 Dobře Tutima I tak moc sympatická značka se takto v mých očích posouvá o pěkný kus výše.
Janne Odesláno 15. května 2011 Nahlásit Odesláno 15. května 2011 Fantasticke. Ale bych chtel vedet, jak mene nez 20 lidi (pocitam i s uklizeckou) muze vyvojit a vyrobit strojek a potom cele hodinky. Ja si myslim ze sou "tutima" hlavne nazvem. Vetsinou dilu bude vyrobeno nekde jinde. A ta cena neni tak moc sympaticka. Radsi bych penize dal za nekolik ALS kousku.
boo-beek Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 (upraveno) Jo, na tom něco je, tomu už rozumím. Přesto si to v případě konstrukce hodinkového strojku moc představit neumím, proto jsem se na to ptal. U hodinek výrobce trochu podezírám z toho, že jen poupraví tvary součástek u osvědčených strojků a osvědčených řešení, aby se neřeklo a je to. Mnooo... trochu se obavam, ze to neni "a je to..." Taky tomu moc nerozumim, ale rekl bych, ze v momente, kdy neco trochu upravis v nejakym kousku v hodinovym strojku, tak pak musis neco upravit i v celym zbytku proto, aby minuta stale trvala 60 vterin a hodina 60 minut. A to asi uplne perdel nebude. Jednoducha matematika - analogie s cyklystikou... prevod 12x48 a prevod 11x48 je proste neco jinyho. A vezmi v uvahu, ze tady v tom prevodu nejsou jen dve aktivni kolecka, je jich mnohem vic. Takze pokud to ma jinak vypadat a zaroven spravne fungovat, tak to fakt asi neni sranda. Namatkou me napada treba Hanhart a jejich uprava - posunuti pusheru chronografu na 7750 - vzdyt je to jen blby posunuti tlacitka, ne? A pritom uz i za tim stoji nejaka hodinarina. Ne kazdej dela inhauz jako Elton... (bohudik pro hodinarinu a bohuzel pro Elton) Edit: Janne - za hodinkovym strojkem musi v prve rade stat hlava, muze byt treba i jenom jedna. Nedavno se to tu resilo, treba Andreas Strehler - navrhuje strojky mj. pro Moser & Cie, ale taky treba navrhnul chrono pro Maurice Lacroix. Pravda, ma na to celou firmu, ale treba Papillon i jeho variantu pro H. Winstona (Opus 7) vymyslel on. A to je, alespon pro me, uplne jina hodinarina - kam se na to hrabe tourbillon. Ale to jsem odbocil. Kazdopadne, pokud takovouhle hlavu mas a mas i budget na to ji zaplatit, resp. udrzet, pak jako zbytek tymu Ti staci uz jen clovek na obsluhu CNC (pokud to nechces cele delat rucne), sekretarka na vareni kafe a Tebou zminovana uklizecka. Upraveno 25. května 2011 uživatelem boo-beek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se