xcmaniax Odesláno 29. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2021 Proc by mela byt recese? vsechny staty davaji do ekonomiky obrovske mnozstvi penez, firmy maji zakazky, lidi maji prachy a investuji (casto do nesmyslu) a ze vseho se nakonec nejakym zpusobem plati dane…Je tu par sektoru na pokraji sil (hotely ve velkych mestech, castecne turisticky prumysl a zabava), ale celkove to slape. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 31. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2021 To byl jen takový povzdech nad tím jak si státy udělaly perpetuum mobile na tisk peněz a snaží se proinvestovat z tohodle bordelu. https://www.bernard.cz/file/edee/nas-svet/magazin-vlastni-cestou/pdf/2020-04.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 2. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2021 Co na to místní investiční guruové? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/neni-cesty-zpet-chytri-investori-mohou-na-zelene-vlne-vydelat-170997#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=E15PsmdDCmv-202108021255&dop_id=170997&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Kdysi mi jeden bankéř říkal, že jakmile je něco bio/ eko, nedal by do toho ani korunu…už je ale v důchodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 2. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2021 V kontextu toho, že za chvíli budou prakticky na vše eko kvóty je to zajímavý postoj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 2. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2021 můžeš začít rébusem, který automobilky přežijí. A do těch to teď nasypat. Protože to bude buď UP nebo DEAD. Dle mého názoru…v horizontu 5-10let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Měl bych jeden dotaz a zeptám se velmi neodborně. Dividendy v aplikaci Fio-Broker se zapisují do volných prostředků a nebo to funguje ještě jinak? Děkuji za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Podle toho od koho dividendy jsou, cez a o2 vyplaci sporitelna, z avastu to mas ve fiu v $ atd. Je to ruzny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 (upraveno) Zajímají mně právě ony firmy ČEZ a O2. To jsem přesně potřeboval vědět. Upraveno 18. srpna 2021 uživatelem Nowis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Od CEZ a O2 taky primo ve Fiu. Zalezi jaky tam mas obchodni ucet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Do O2 bych urcite neinvestoval. PPF bude O2 stahovat z burzy. CEZ je ted priserne drahy - ale jinak pres FIO jdou nakoupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Zajímají mně právě ony firmy ČEZ a O2. To jsem přesně potřeboval vědět.Jestli mas cez a o2, mel by ti prijit dopis ze sporky. Teda mne aspon prisel, jestli to zavisi na typu uctu u Fia netusim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Do O2 bych urcite neinvestoval. PPF bude O2 stahovat z burzy. CEZ je ted priserne drahy - ale jinak pres FIO jdou nakoupit. Cez bych nezavrhoval ani pri techto cenach, dlouhodobe podle me jeste poroste, ja drzim a dneska jsem jeste neco prikupoval. Ale pravda je, ze nakupku mam dost pod soucasnou cenou. O2 jsem se zbavil nekdy po divi, to uz nema cenu drzet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomCZ Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 O2 taky šlo, ČEZ ještě koupím, až bude trochu níž. Prochy, ty máš šanci pod nákup? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 O2 taky šlo, ČEZ ještě koupím, až bude trochu níž. Prochy, ty máš šanci pod nákup?Myslel jsem prumernou nakupku cez akcii co drzim, ne ze bych mel moznost kupovat pod cenou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomCZ Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 I see Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Za chvili uz na tom nasem ceskem pisecku nebude z ceho vybirat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 18. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2021 Tak ještě snad Huliči, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 19. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2021 @Prochy68- jak je to v Cechach s danema z div? Mam jenom cez a procentualne to je horsi nez kdyz dostanu div napr. z Apple Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 19. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2021 Dividendu už bys danit neměl, protože je zdaněná již před jejím připsáním. Tak jsem to pochopil. Jinak co se děje na akciích ČEZu je skutečná jízda, základ portfolia jsem nakoupil někdy v únoru a neustále roste. Je pravda, že nahrávají vysoké ceny energií, jejich celkem jasná green strategie a slušná dividendová politika daná i tím, že majoritu vlastní stát. Akcie se mohou zdát drahé, ale při dividendě okolo 50 Kč (a čekám to tak i příští rok) je to i čistě dividendově slušný výnos. Pravda, že po očekávaném stažení O2 už na BCPP moc zajímavých akcií nezbývá - Avast jsem nepochopil jestli tam zůstane nebo bude taky stažen, Erste a KB jsou fajn, zatím ale není jasná dividendová budoucnost a zbytek je imo nezajímavý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se