ragu Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2023 Broker a jejich obchodní účet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2023 Broker a jejich obchodní účet.Nikdy jsem po tom nepatral, udelal si neco specialniho ze ti to prislo tam?Jeste mi napada, mas akcie zaknihovane na sebe nebo je ma Fio? Pak bych to jeste chapal ze ti to tam prijde.Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2023 Definuj co je speciální. Otevřel jsem normální účet Fio, následně obchodní a pak rozjel brokera. Na pobočce Fio jsem nikdy nebyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AweOne Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 KB dividenda se dá poslat kamkoliv. Stačí v KB potvrdit formulář, určit běžný účet u banky dle vlastních preferencí a vyplnit i pro vyplácení v budoucnu (držím přes JT a dividenda chodí na účet do ČSOB). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 před 13 hodinami, ragu napsal: Definuj co je speciální. Otevřel jsem normální účet Fio, následně obchodní a pak rozjel brokera. Na pobočce Fio jsem nikdy nebyl. No myslel jsem, jestli si nekde v komercce nahlasoval aby ti divi posilali tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 Nikdy jsem s KB ohledně držení jejich akcii nekomunikoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 před 17 minutami, ragu napsal: Nikdy jsem s KB ohledně držení jejich akcii nekomunikoval Diky, mne to tam nechodi tak mi jen zajimalo v cem je rozdil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 26. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2023 Tak mi to nedalo a napsal jsem do Fio ohledne dividend: Důvodem proč Vám na obchodní účet nechodí automaticky dividendy je, že máte typ účtu, který je veden na vlastní registrační číslo v centrálním depozitáři cenných papírů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 30. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2023 Tak si jdu vyzvednout divi a zjistuju ze tam mam jeste lonsky, no ja jsem debil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 30. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2023 tak asi budes "za vodou", dividenda sem - dividenda tam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 30. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2023 před 8 minutami, EpsteinBarr napsal: tak asi budes "za vodou", dividenda sem - dividenda tam To byly jen drobny z Komercky, penize potesily, blbost ze jsem to prehledl/zapomnel uz tolik ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Pánové, jak budete řešit penzijko od nového roku? Mám něco málo u KB od roku 2006. Kolega co už to řešil si nechal 50% vyplatit aby dostal i státní podporu a zbytek převedl na nové penzijko u ČS. Nevím jaké, on se v tom taky nevyzná, domluvila mu to nějaká poradkyně. Uvažuju, že bych taky polovinu vybral a hodil to na burzu a zbytek do nějakého nového penzijka. Jak budete řešit? Máte tip na nějaké penzijko, které má slušnou výkonnost a malé poplatky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 safra, měl jsem té nvidie koupit víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 před 6 hodinami, Kotlick napsal: Pánové, jak budete řešit penzijko od nového roku? Mám něco málo u KB od roku 2006. Kolega co už to řešil si nechal 50% vyplatit aby dostal i státní podporu a zbytek převedl na nové penzijko u ČS. Nevím jaké, on se v tom taky nevyzná, domluvila mu to nějaká poradkyně. Uvažuju, že bych taky polovinu vybral a hodil to na burzu a zbytek do nějakého nového penzijka. Jak budete řešit? Máte tip na nějaké penzijko, které má slušnou výkonnost a malé poplatky? pokud ti tam nepřispívá zaměstnavatel ranec, tak to zruš a nové nezakládej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasek8 Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Před hodinou, Dez123 napsal: pokud ti tam nepřispívá zaměstnavatel ranec, tak to zruš a nové nezakládej Zajímavá rada. Nejlepší způsob, jak přijít o připsané státní příspěvky a úroky z nich. @Kotlick Doporučuji se stavit v bance nebo přímo stavební spořitelně, kde bylo penzijní připojištění sjednáno a poradit se tam. Samozřejmě může být snaha tě přesvědčit na něco "nového a lepšího", tak se případně obrň, pokud nechceš důvěřovat pobočkové pracovní síle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Penzijko bývalo výhodný pro lidi v těsně předdůchodovém věku, protože se k penězům dostali vcelku rychle - 5 let, ale pro mladý k ničemu. Pro ty jsou lepší jiné inštrumenty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Dostávám do penzijka od firmy víc než 100% vlastního příspěvku z peněz, který bych jinak nedostal. Chci vědět kde dostanu lepší zhodnocení))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tohico Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 před 12 hodinami, Kotlick napsal: Máte tip na nějaké penzijko, které má slušnou výkonnost a malé poplatky? Co se týče poplatků, tak žádný státem požehnaný fond zrovna levný není. Typicky mají poplatkové struktury všichni stejné nebo velmi podobné, na limitu co umožňuje stát. Například dynamické fondy mají všichni 1 % roční správní poplatek a 15 % z výnosů. Ohledně výkonnosti fondu, mrknul bych na průměrnou historickou výkonnost za nějaké delší období, ve kterém porovnávané fondy všechny operovaly. Přestože to samozřejmě nezaručuje budoucí výkonnost fondu, tak je to myslím dobrý ukazatel schopnosti hospodaření fondu. Dostupné penzijní fondy a data k nim třeba tu: https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/penzijni-sporeni/dynamicke-fondy/ Jinak typ fondu je pak dle individuální situace, která je hlavně dle investičního horizontu (=doby do důchodu) a toleranci k riziku. Tedy když zrovna mluvím o dynamických fondech, tak to neznamená, že dynamický fond je vhodný pro každého. Každopádně vzhledem k připravovaným změnám v zákoně očekávám, že teď ty velmi zajímavé fondy a všeobecně možnosti pro penzijní spoření teprve budou vyskakovat. Otázka je jak moc se to rozváže a jak dlouho potrvá, než ty opravdu dobré produkty se objeví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 22. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2023 V 20. 7. 2023 v 21:50, vasek8 napsal: Zajímavá rada. Nejlepší způsob, jak přijít o připsané státní příspěvky a úroky z nich. @Kotlick Doporučuji se stavit v bance nebo přímo stavební spořitelně, kde bylo penzijní připojištění sjednáno a poradit se tam. Samozřejmě může být snaha tě přesvědčit na něco "nového a lepšího", tak se případně obrň, pokud nechceš důvěřovat pobočkové pracovní síle Já zase doporučuji si to spočítat. Příspěvky jsou sice fajn, ale úročení tak nízké, že při delším spoření, skončíš klidně i ve ztrátě díky inflaci. V 20. 7. 2023 v 22:45, ragu napsal: Dostávám do penzijka od firmy víc než 100% vlastního příspěvku z peněz, který bych jinak nedostal. Chci vědět kde dostanu lepší zhodnocení))) A jak se ti zhodnocují uložené peníze? Si to namodeluj na dobu spoření a porovnej s indexem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 22. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2023 A jak se ti zhodnocují uložené peníze? Si to namodeluj na dobu spoření a porovnej s indexem.Nevím jestli mi rozumíš. Za každý řekněme 3k z myho dostanu 4k od zaměstnavatele, který bych jinak nedostal. To je víc než 100%. To že tam těch 7k potom leží a zhodnocuje se hůř než třeba s&p (který mám taky) je irelevantní, protože kdybych ty 3k hodil do s&p, nedostanu se ani se složeným úročením a průměrem 10% ročně na 50k v čistým ročně navíc. Navíc si svoje příspěvky můžu odečíst od základu daně.Můj komentář byl víceméně sranda, je jasný že penzijko má smysl jen pokud ti tam přispívá zaměstnavatel nějakou zajímavou částkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se