Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Já dávám často k dobru tento příklad. Rolex Submariner bicolor na pultě ve Štěpánské u Bechyněho 205 tis. v roce 2011, dnes na pultě 345 tis. Právě "investovat" nyní 345 tis.do zmíněných Rolexů a očekávat ve střednědobém horizontu, řekněme 5 let, při jejich prodeji zhodnocení 30-35% (tj. 6-7% p.a.), je podle mého názoru hodně velká spekulace. Netvrdím, že mezitím cenu Rolex nezvedne, ale mám na mysli právě likviditu daného kusu, pokud budu chtít mít třeba do 14 dní peníze na účtě. Další věc je mít takto "nainvestováný" do Rolexu např. 1 milion a v jednu chvíli je chtít na trhu prodat, to asi také nebude tak snadné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 je podle mého názoru hodně velká spekulace.spekulace je velmi kulantní definice ..... já myslím, že to je velmi velká pýčovina hraničící s fantazíí x eventuální likvidita ..... hodinky jsou vůbec pýčovina, ale to je už takovej můj evrgrýn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 spekulace je velmi kulantní definice ..... já myslím, že to je velmi velká pýčovina hraničící s fantazíí x eventuální likvidita ..... hodinky jsou vůbec pýčovina, ale to je už takovej můj evrgrýn Máš recht Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rybiz Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Tak aspon, ze konec dobry, rozuzleni je, ze jsi se nasel s Ypem.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 (upraveno) jj, YPO je muj stary kamoš, sme spolu tři roky seděli v lavici v haviřskom učňaku Upraveno 7. května 2016 uživatelem Mischa80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janikkk Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Investovat do hodiniek je podobne riziko ako investovat do zlata alebo niecoho ineho..ale ked si pozries 30 rokov dozadu tak peoste to ide hore ) Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Mám i velké pochybnosti jestli právě zde zmiňovaný Rolex je z hlediska likvidity v našich podmínkách ta pravá investice. Investovat do hodiniek je podobne riziko ako investovat do zlata alebo niecoho ineho..ale ked si pozries 30 rokov dozadu tak peoste to ide hore ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 (upraveno) Když budu mít doma v trezoru certifikované investiční zlato, tak ho můžu v kterýkoliv pracovní den odnést do specializované prodejny a odcházet s penězi. Cena je daná, transakce snadná. Akcie, komodity, dluhopisy mohu prodat jedním kliknutím. U prodeje hodinek to tak snadné není a jsou s tím spojené i nemalé transakční náklady (prodej v komisi apod.). Ne každý prodává na chronomagu, a ani zde to není vždycky podle původní představy prodávajícího (z hlediska ceny). Upraveno 7. května 2016 uživatelem Mischa80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Jo, taky mám nějaké zlato, stačí kliknout a prodělám asi 15% oproti nákupu před cca 3 lety, nebo dát cenu za RLX o 30% větší než nákup v tom samém roce a do 15 minut budou pryč. Dá se vymyslet mnoho způsobů, jak se něco vyplatí a nevyplatí. Univerzální návod neexistuje to je každému jasné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 To právě o tom, já bych třeba Rolexy za 15 minut prodat neuměl. Pokud někdo ano, a umí "levně koupit a draze prodat", tak pak je pro něj investice do hodinek ta správná cesta. Já na prodeji hodinek skoro vždycky tratil (ale také jsem s tím počítal) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Ať zůstaneme u tématu, jak se díváte na státem podporované doplňkové penzijní spoření? Věříte, že vám váš penzijní fond za X desítek let vyplatí vaše naspořené prostředky, včetně státního příspěvku a nějakého případného zhodnocení podle zvolené strategie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Určitě NE, v bankách a penzijních fondech nikdy k žádnému zhodnocení nedojde, to je každému jasné, neprokryje to ani inflaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Ať zůstaneme u tématu, jak se díváte na státem podporované doplňkové penzijní spoření? Věříte, že vám váš penzijní fond za X desítek let vyplatí vaše naspořené prostředky, včetně státního příspěvku a nějakého případného zhodnocení podle zvolené strategie? Já to mám z jednoho prostého důvodu. Dávám tam asi 150 Kč, zaměstnavatel asi 1600,- a něco stát. Být to čistě na mně, nedával bych tam nic ale takhle za 150 Kč, ziskavam dobré zhodnocení i pokud bych z toho chtěl vyskočit předčasně s velkou pokutou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 Právě "investovat" nyní 345 tis.do zmíněných Rolexů a očekávat ve střednědobém horizontu, řekněme 5 let, při jejich prodeji zhodnocení 30-35% (tj. 6-7% p.a.), je podle mého názoru hodně velká spekulace. Netvrdím, že mezitím cenu Rolex nezvedne, ale mám na mysli právě likviditu daného kusu, pokud budu chtít mít třeba do 14 dní peníze na účtě. Další věc je mít takto "nainvestováný" do Rolexu např. 1 milion a v jednu chvíli je chtít na trhu prodat, to asi také nebude tak snadné... vy milionáři máte strašný problémy. Vůbec ti nezávidím tohle řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 Ať zůstaneme u tématu, jak se díváte na státem podporované doplňkové penzijní spoření? Věříte, že vám váš penzijní fond za X desítek let vyplatí vaše naspořené prostředky, včetně státního příspěvku a nějakého případného zhodnocení podle zvolené strategie?Ja mam penzijko jen jako zpusob ochrany pred vlastnim utracenim a mirnou usporu na danich. Navic mi zamestnavatel prispiva ve stejne vysi, kterou davam ja. Vzhledem k tomu, ze se duchodu nejspis nedoziju, penzijko nekdy v prubehu zrusim, vyberu a koupim si nejakou p..ovinu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 nebo dát cenu za RLX o 30% větší než nákup v tom samém roce a do 15 minut budou pryč.jestli sem si to dobře přeložil, tak když si neska koupím rolex za 180 ...... trochu je ponosím a na podzim si je vodemně koupíš za 230 ..... tak to už nemusím jít zejtra na šichtu ..... dobrý wole ..... já to beru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 (upraveno) vy milionáři máte strašný problémy. Vůbec ti nezávidím tohle řešit. Tak tohle celý vlákno, je o investicích, jestli ses koukal... A i ten 1 milión CZK je z pohledu investování nula nula nic. Ikdyž v bance, kde tě budou chtít ukecat na podílové fondy, penzijní spoření životní pojistku, stavebko, ti budou říkat něco jiného. Opravdový starosti mají dolaroví milonáři a miliardáři, ti musí řešit, co se s svým portfoliem Upraveno 8. května 2016 uživatelem Mischa80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 Mischo, ty ses expert jak noha. Hodinky maj tu vyhodu, ze je dycky prodas, sice s mensi nebo vetsi ztratou, zalezi na modelu, ale prodas. A muzes je v mezciase nosit na ruce, kdyz te to bavi. S akciema NWR, AAA si muzes tak max vytrit. ja nerikam kupovat hodinky novy na krame, tam je ten narust mensi, ale pokud dobre koupis jety rolby, s mensi ztratou, za stejno, nekdy i za vic je prodas. kdybys tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/50257-rolex-submariner-date-16610-ln/?hl=16610 koupil suby v 2012 za 114, a to byla tehdy vysoka cena za jety, tady bys je za 140 prodal http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/92023-rolex-submariner-16610-rok-2009/?hl=rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 za 113 v 2012 koupil suby - a to byla tehdy dost vysoka cena za jety - tak bys je ted tady za 140 prodal http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/92023-rolex-submariner-16610-rok-2009/?hl=rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 todle sou příklady jak zarostlej nehet 16610 stály v roce 2007 cca 5000,- ....... dolar byl za dvacku takže tydle inzerce mě fakt dojímají ..... ještě tam chybí to "nejlevnější rolex široko daleko" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se