Drexxy Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 V 16. 6. 2011 v 6:17, 'long' napsal: Kdepak to není osobní, to se omlouvám vyznělo li to tak, ale když napíšeš, ŽE NEJDE A NEBO NEPŮJDE ROZEZNAT syntetický, Moissanit, nebo přírodní dimant je to BLBOST. Nic jsem netvrdil, jen jsem napsal otázku k zamyšlení o nejisté budoucnosti :-)
enslow Odesláno 16. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2011 V 15. 6. 2011 v 23:07, 'ramon' napsal: Dá se koupit investiční zlato v nějaké bance u nás? Zatím jsem ho viděl prodávat jen samé pochybné společnosti, a s odkupem je u nich taky problém. pokial viem najlepsie je si zohnat cloveka co s tym obchoduje a zozenie ti to za dobru cenu...inak pokial viem tak v rakusku aj svajciarsku ti zlato vykupia v hociktorej banke v okienku a za podstatne lepsiu cenu ako u nas ci u vas...ja som sa rozhodol ako prevenciu ochrany svojho majetku invsetujem do zlata
enslow Odesláno 16. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2011 V 15. 6. 2011 v 23:07, 'ramon' napsal: Dá se koupit investiční zlato v nějaké bance u nás? Zatím jsem ho viděl prodávat jen samé pochybné společnosti, a s odkupem je u nich taky problém. najlepsie je si zohnat cloveka co sa tym zaobera..a pokial viem tak v rakusku ci svajciarku ti zlato vykupia v hociktrej banke v okienku a za podstatne lepsiu cenu ako u nas..mam kamarata co kupil zlato minuli rok a uz dnes by zarobil 10e na grame..ale o zarobok mne nejde skor o ochranu majetku ako takeho..cize cisto prevenciu a zabezpecit ho na horsie casy..
Viktor Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 V 15. 6. 2011 v 22:21, 'pevo' napsal: Staré židovské pravidlo tvrdí, že se má uložit třetina do zlata, třetina do kamenů a třetina do nemovitostí. O kamenech nic nevím, znám to pravidlo jako cenné kovy, nemovitosti a cenné papíry, po třetinách. Diamanty bych zrovna nedoporučil, mimo jiné taky proto, že nejsou osvobozeny od DPH. A myslím, že ani možnost výroby dokonalého syntetického diamantu nelze v budoucnosti vyloučit.
Drexxy Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 A ohledne investice do pozemku, vyplati se to i po zapocteni udrzby? (nejake sekani travy atd, aby tam nebyl les..)
enslow Odesláno 21. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2011 vies co poviem ti ze momentalne je realitny trh tak splasnuty ze poznam malo ludi ktory na tom zarobili..ale ako pisem mne ide o ochranu majetku z dlhodobeho hladiska cize ako invvesticia z dlhodobeho hladiska to nemusi byt zle ani s tym pozemkom... pretoze casom sa moze objavit niekto kto ho bude chciet..ale musis ratat aj s tym ze ked budes potrebovat surne peniaze tak musis ratat aj s tym ze prerobis...
DavidC3 Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Já bych dal něco do zlata, bytů a když už Diamanty tak ne za nesmyslné ceny jako má např. D.I.C. ale přímo z brusírny která je i v čr.
enslow Odesláno 21. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2011 v poslednej dobe sa naozaj oplati dat dop zlata..ale nie cez nasich dodavatelov...maju vysoke ceny a ked chcete predat tak davaju smiesne ceny
azeppelin Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Jako sorry že rýpu, ale když se bavíme o "desetitisících"... tzn. 10K eur možná zaokrouhleno 250K, když desetitisíce tak max krát 10.. tj. 2,5mega. Za dva a půl milionu nekoupíš ani lukrativní byt, tak co chceš investovat? Desetitisíce bych radši narval zpět do rozumného podnikatelského záměru.
long Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 21. 6. 2011 v 6:58, 'DavidC3' napsal: Já bych dal něco do zlata, bytů a když už Diamanty tak ne za nesmyslné ceny jako má např. D.I.C. ale přímo z brusírny která je i v čr. No vidíš rozumné nápady. Šup sem s cenami z té ČESKÉ BRUSÍRNY ??? :-)
Milis Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 V 22. 6. 2011 v 0:09, 'azeppelin' napsal: Jako sorry že rýpu, ale když se bavíme o "desetitisících"... tzn. 10K eur možná zaokrouhleno 250K, když desetitisíce tak max krát 10.. tj. 2,5mega. Za dva a půl milionu nekoupíš ani lukrativní byt, tak co chceš investovat? Desetitisíce bych radši narval zpět do rozumného podnikatelského záměru. Řek bych, že řádově desetitisíce může bejt myšleno 19,9 x desetitisíc, páč přece když máš 199 000,-EUR tak ještě neřekneš, že máš řádově statisíce EUR. No a je to hned krát dvě. Nic, jen jsem se potřeboval odreagovat..
azeppelin Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) V 22. 6. 2011 v 12:50, 'Princ Milis' napsal: Řek bych, že řádově desetitisíce může bejt myšleno 19,9 x desetitisíc, páč přece když máš 199 000,-EUR tak ještě neřekneš, že máš řádově statisíce EUR. No a je to hned krát dvě. Nic, jen jsem se potřeboval odreagovat.. OK, už je to na lepší byt v Brně. EDIT: spíš mi šlo o to poukázat na tu reálnou částku, když tu padají třeba návrhy investice do Apple Upraveno 22. června 2011 uživatelem azeppelin
Milis Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) V 22. 6. 2011 v 13:50, 'azeppelin' napsal: OK, už je to na lepší byt v Brně. Nojo, no. To je ho\/no. Upraveno 22. června 2011 uživatelem Princ Milis
pavča Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) Před chvílí mi přišel mail s nabídkou vstupu do Generali PPF Komoditního fondu. Nevím, co si o to myslet. Nabídka zní jako úpis do nového fondu (viz motivace prvních investorů), ale tento fond je aktivní už cca půl roku. Jinak by to, jako dlouhodobější investice, mohlo být zajímavé, komodity jsou jistě perspektivní oblast. Co si o tom myslí znalci? edit: aha, už jsem to pochopil, oni to píší v doprovodném mailu, který jsem četl nepozorně. Do fondu je teď možno investovat i v Kč, předtím to asi nešlo. Upraveno 23. června 2011 uživatelem pavča
Head Odesláno 25. června 2011 Nahlásit Odesláno 25. června 2011 Churchil a nedostatek penez v Anglii, proste nechal zabavit privatni zlato v bankachtakze zlato a do svycarsky banky
Benter Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Ve zlatě a stříbře pracuji a myslim si, že zlato a stříbro v této době má svůj opodstatněný růst a do budoucna má ještě kam růst.
tmoris Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 zajimavou investici pro uchovani hodnoty muze v blizicim se chaosu a potazmo runu na banky predstavovat svycarsky frank.
VasekN Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 (upraveno) V 30. 6. 2011 v 12:03, 'tmoris' napsal: zajimavou investici pro uchovani hodnoty muze v blizicim se chaosu a potazmo runu na banky predstavovat svycarsky frank. Pokud přijdou v Evropě zásadní problémy Švýcarský frank se s nima sveze také. Na HDP se ve Švýcarsku podílí hlavně bankovní sektor ....Tvorba HDP: 64,5 % služby, 34,0 % průmysl, 1,5 % zemědělství. Švýcarské banky vlastní sice velkou hotovost, ale nikdo neví kolik přesně mají různých dluhopisů a jiných rizikových záležitostí. Pokud by se zhroutil bankovní systém v Evropě tak švýcaři na tom přodělají také a ani jejich měna nebude v bezpečí. Dokazuje to i relativně vysoká volatilita CHF v posledních pár měsících. Leda, že by se celej svět rozhodl nakoupit Švýcarské franky, ale podle poslední odhadů CHF nebude košem měn, které se používají v bankovních rezervách. Článek - Dolar to má jako rezervní měna spočítané Naopak na vzestupu bude možná Čínská měna. Jinak v opravdu velké krizi klesá i cena komodit jako je zlato, a to hlavně vůči zemědělským komoditám. Takže v opravdu hluboké krizi je nejlepší investice nějaký menší statek a zemědělská produkce ;-) Graf CHF vs Kč 2011 Upraveno 30. června 2011 uživatelem VasekN
tmoris Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 postnul jsi graf s 6 mesicni historii, to je irelevantni informace. postni 5ti lety graf a srovnej ho s vyvojem CZK k ostatnim dulezitym menam
VasekN Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 V 30. 6. 2011 v 18:21, 'tmoris' napsal: postnul jsi graf s 6 mesicni historii, to je irelevantni informace. postni 5ti lety graf a srovnej ho s vyvojem CZK k ostatnim dulezitym menam No pokud chceš investovat a žít při tom v ČR přijde mi nejrozumější jako zásadní měnu použít Kč. Samozřejme jachty, auta a hodinky se dají nakupovat všade, ale předpokládám, že bydlení a věci každodenní potřeby a spotřeby budeš kupovat tady. Faktem je, že i samotná Koruna je hodně volatilní měna takže pro stabilitu měny jako takové bychom skutečně museli použít celý koš ostatních měn. CHF vs Kč Pro srovnání vývoj Kč a EUR Investice do měny je jedna z nejrizikovějších vůbec, protože její hodnotu ovlivňuje příliš mnoho nepředvídatelných faktorů. Např. akcie jsou v tomhle řekl bych méně riziková záležitost a to i akcie jako takové jsou rizikové až dost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se