Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 5. 11. 2016 v 11:52, Josef01 napsal:

No jasně rozdávají to napotkani lidem z ulice :D

Ja nechapem preco predpokladas ze by niekto (wave ceptor) mal horsie podmienky ako ty.

Odesláno

Kdyby se někdo chtěl podívat, jak správně investovat, tak by měl zajít na film Zúčtování a podívat se jak to dělá hlavní hrdina :)

Odesláno
  V 30. 10. 2016 v 21:43, Josef01 napsal:

Věřím, že za unci zlata půjde koupit konzerva s fazolema :)

Nejsem vůbec žádný zastánce zlata, spíše naopak (Pěkně to o zlatu píše Daniel Gladiš ve své knize Akciové investice.), ale toto tvrzení silně závistí na situaci dotyčného, protože pokud se podíváš zde: http://onlygold.com/Info/Historical-Gold-Prices.asp , tak i během války cena zlata buď rostla a nebo byla stabilní.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Akcie jsou pro dlouhodobé investování a nemá moc smysl hodnotit investici do akcií po měsíci. Nicméně mi udělala radost moje investice do ETF zaměřené na Cyber Security (ticker na NYSE = HACK), kterou jsem tu nedávno zmiňoval. Za necelý měsíc cena stoupla o 10%. Je mi jasný, že to může během měsíce sletět zase o 10% dolu, ale i tak si myslím, že málokterý obor má větší růstový potenciál. Když si vezmu oblasti jako Cmart City, Autonomní doprava, sharing všeho možného, E-government, E-commerce, průmysl 4.0, internet věcí atd, atd. tak mi z toho vychází, že ta Cyber Security bude potřebnější a potřebnější a poptávka bude větší a větší a já budu bohatší a bohatší :-))). Osobně očekávám zhodnocení tak o 50% do 2 let. Pak se o tom začne psát v MF Dnes, jak to je skvělá investice a to bude tak akorát pravý čas na exit. 

Odesláno
  V 18. 11. 2016 v 8:52, FraK napsal:

Akcie jsou pro dlouhodobé investování a nemá moc smysl hodnotit investici do akcií po měsíci. Nicméně mi udělala radost moje investice do ETF zaměřené na Cyber Security (ticker na NYSE = HACK), kterou jsem tu nedávno zmiňoval. Za necelý měsíc cena stoupla o 10%. Je mi jasný, že to může během měsíce sletět zase o 10% dolu, ale i tak si myslím, že málokterý obor má větší růstový potenciál. Když si vezmu oblasti jako Cmart City, Autonomní doprava, sharing všeho možného, E-government, E-commerce, průmysl 4.0, internet věcí atd, atd. tak mi z toho vychází, že ta Cyber Security bude potřebnější a potřebnější a poptávka bude větší a větší a já budu bohatší a bohatší :-))). Osobně očekávám zhodnocení tak o 50% do 2 let. Pak se o tom začne psát v MF Dnes, jak to je skvělá investice a to bude tak akorát pravý čas na exit. 

Můžeš poslat, které to jsou akci? Díky

Odesláno (upraveno)
  V 18. 11. 2016 v 8:52, FraK napsal:

Souhlasím, bavíme se o dlouhodobém investování. HACK je za dva roky +7%, za poslední rok +4%...nejsem si jist tím, že by mohl za další dva roky udělat +50%. To mi přijde jako utopie. Ale poslat tam pár peněz může být lepší než je mít v bance. Cokoliv okolo +5% je výhra.

Jinak v HACK je například Infoblox, Juniper, Palo Auto Networks, Qualys, Proofpoint atd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Vjace
Odesláno

Ja som aktualne objavil caro drazieb. Mam na mysli nehnutelnosti. Sledujem obecne nastenky a sem tam su tam zaujimave ponuky a drazba celkom adrenalin ako sa tam niektory hadaju..:-) 

Tak drzte palce hadam nieco zaujimave vydrazim a predam. Zatial islo vsetko cez moju hranicu az sa divim ze to predaju lebo trh mam zmapovany. 

Odesláno

A uz to nejak normalne funguje, tyhle drazby? Delalo se to tak, ze o drazbe nemovitosti v centru Karlovych Varu bylo oznameni pouze na nastence v 500km vzdalenych Hornich Zasranicich, drazba se konala 24.12. ve 22:00 a kdyz tam precejenom nahodou nekdo prisel, tak mu 150kg typek bez krku chvilku podrzel ruku na stole, nez se to odklepnulo... :-)

Odesláno

Začínám řešit kam synovi budu dávat něco bokem. Měsíčně pár korun až do nevidím.... Bo jsem klient KB, tak jsem si otevřel ten jejich investiční program a chci se podívat tam, vybrat nějakej fond a pustit se do toho. Taky jsem uvažoval o AXA Generaci X, ale to se mi spíš líbí to KB. Navíc bez vstupních poplatků.

Máte nějaké tipy pánové? Jak to máte vyřešeno vy?

Odesláno
  V 29. 11. 2016 v 7:08, enslow napsal:

Ja som aktualne objavil caro drazieb. Mam na mysli nehnutelnosti. Sledujem obecne nastenky a sem tam su tam zaujimave ponuky a drazba celkom adrenalin ako sa tam niektory hadaju..:-)

Tak drzte palce hadam nieco zaujimave vydrazim a predam. Zatial islo vsetko cez moju hranicu az sa divim ze to predaju lebo trh mam zmapovany.

Tohle uz me prijde tak provareny, ze na tom uz snad moc dobre vydelavat nejde a jde ciste o nahodu. Doby kdy se tam tocila furt stejna skupinka smelinaru a bazarniku je podle me davno pryc. Tehdy to bylo zajimavy hlavne pro ne. Vzajemne si to tolik neprodrazovali a ksefty jim jely. Jak se o tom psalo na novinkach, ze to je vyhodne, tak tam zacalo chodit vic a vic lidi a ceny sly nahoru, coz je vlastne dobre jak pro dluzniky, tak veritele....

Cca 3 roky zpet jsem se byl divat na par drazeb a uz tehdy tam ti borci sedeli a nadavali, ze uz tam nema smysl pomalu jezdit a to byli zvykli brazdit celou republiku...

Odesláno (upraveno)

Ano v tom mas pravdu. Je to uz viac menej o stasti. Ale su ludia ktory maju velky budget a drazia vyslovene domy hocikde na lazoch co nikto nechce a vzdy sa to preda. Ale co sa tyka mesta, vcera sa drazil zaujimavy jednoizbak v pezinku co je dobra lokalita. Vydrazil sa za peknu sumu. 

Co sa tyka hrubokrkych tak to uz takto nechodi, kazda drazba musi byt vyvesena na nastenke v obci kde ma povinny bydlisko a kde je nehnutelnost. Ako niekedy sa tam oplati ako sa povie zavadzat lebo zazil som aj taku situaciu ze dotycny dal 500e clovek len za to aby odisiel alebo nedvihal ruku. Ale za mna ti poviem ze by tam mohol prist hocikto a neviem ako sa vyhrazat poslem ho do riti nech je to kto chce. Skor je problem ked tam pridu majitelia ktorych byt sa drazi a robia tam humbuk. To vazne odradi lebo ti ludia ako neplatici su naozaj neprimerane chraneni. 

Upraveno uživatelem enslow
Odesláno (upraveno)
  V 29. 11. 2016 v 7:54, Rodeo65 napsal:

Začínám řešit kam synovi budu dávat něco bokem. Měsíčně pár korun až do nevidím.... Bo jsem klient KB, tak jsem si otevřel ten jejich investiční program a chci se podívat tam, vybrat nějakej fond a pustit se do toho. Taky jsem uvažoval o AXA Generaci X, ale to se mi spíš líbí to KB. Navíc bez vstupních poplatků.

Máte nějaké tipy pánové? Jak to máte vyřešeno vy?

Já bych bance nevěřil. Jako dát jim prachy a čekat že si je za xx let budu moct vybrat?

V 29. 11. 2016 v 8:13, enslow napsal:

Ano v tom mas pravdu. Je to uz viac menej o stasti. Ale su ludia ktory maju velky budget a drazia vyslovene domy hocikde na lazoch co nikto nechce a vzdy sa to preda. Ale co sa tyka mesta, vcera sa drazil zaujimavy jednoizbak v pezinku co je dobra lokalita. Vydrazil sa za peknu sumu. 

Co sa tyka hrubokrkych tak to uz takto nechodi, kazda drazba musi byt vyvesena na nastenke v obci kde ma povinny bydlisko a kde je nehnutelnost. Ako niekedy sa tam oplati ako sa povie zavadzat lebo zazil som aj taku situaciu ze dotycny dal 500e clovek len za to aby odisiel alebo nedvihal ruku. Ale za mna ti poviem ze by tam mohol prist hocikto a neviem ako sa vyhrazat poslem ho do riti nech je to kto chce. Skor je problem ked tam pridu majitelia ktorych byt sa drazi a robia tam humbuk. To vazne odradi lebo ti ludia ako neplatici su naozaj neprimerane chraneni. 

Myslím že lukrativní nemovitosti se do dražby ani nedostanou, jednodušší je že dlužník dostane nějakou nabídku

před dražbou, tou zaplatí dluhy a dluží ještě více někomu jinému. 

Který už ten byt má na sebe rovnou přepsaný.

A méně lukrativní se draží v elektronické aukci, ne? okdrazby.cz tuším 

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)

"Jako dát jim prachy a čekat že si je za xx let budu moct vybrat?"

Počkej, to je snad celkem normální, ne? Nebo máš nějaký tajný informace, že to za xx let celý spadne? :)

Jinak teď řešim něco podobnýho, to spoření pro malou..

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Ide o to ze povinny ma co sa tyka prav k nehnutelnosti vzdy prednost. Ale to takto nechodi ze nedostane sa nieco niekam. Max ti niekto posepne kde co to je a ty tam ides a sukromne sa dohodnes na vyplateni dlhu. 

Odesláno

@Micey

Fakt, že to spadne, je danej, důležitý je jak moc. Ve dvacátým století bylo krizí a znatelných propadů 22. Od začátku tohodle století jich bylo 6. Vychází mi z toho nevěřit ničemu, co nedržím v ruce.

Odesláno

@Zlý Jabko: To je sice fakt, ale přeci jen konstantní nakupování tydle propady trochu eliminuje. Jo a čekám krizi koncem příštího roku, to ale ví snad každej, že to příjde. Cykly finančních krizí se zkracují a všechny indexy jsou na maximu, což není udržitelné, něco se musí stát, aby se to "napravilo". Abych koupil teď pozemek, nebo byt na to nemám (navíc byt kupovat jedině v krizi, teď je to blbost). Nechat kačky ve slamníku je blbost a když chceš dávat jen trošku někam, tak nějakej fond je imho dobrá volba. Pro mě a ženu kupuju akcie přímo.

@Micey: Našel si něco co by stálo za zmínku, nebo se jen rozkoukáváš? Kamarád má právě tu Generaci X, ale já bych to dal přímo do nějakého fondu...s tím problém nemám.

Odesláno
  V 29. 11. 2016 v 8:19, Micey napsal:

"Jako dát jim prachy a čekat že si je za xx let budu moct vybrat?"

Počkej, to je snad celkem normální, ne? Nebo máš nějaký tajný informace, že to za xx let celý spadne? :)

Jinak teď řešim něco podobnýho, to spoření pro malou..

To určitě ne, ale byl bych s tím cpaním peněz do banky velmi velmi rozvážný. Tuhle na mě vybalili v bance nějaké

spoření na penzi, ty čísla jsou jak mazání medu kolem pusy - sleduj co se stane když dáš do jejich "kalkulačky" pár

vzorových údajů (věk 20 let jsem tam dal schválně pro lepší iluzi :)  )

tady jde vidět že kalkulují s odchodem do důchodu v 60 u dvacetiletého

vtip 1 - tady se mění zákony dříve než vstoupí v platnost, aktuálně je odchod do důchodu 65 let,

pravděpodobně je zde omezení že s penězi se do 60ti let věku klienta nesmí manipulovat

státní příspěvek je počítán že zůstane stejný po dobu 40ti let

vtip 2  - jednorázová změna pravidel ze strany státu je možná kdykoliv (viz. stavební spoření)

a výnos - z postupně vkládaných 960.000 (těch 960 tam bude až za 40 let, od teď v roce 2030 tam teprve

bude 360.000! tak z toho udělají výnos 1.366.225,- korun 

jo a dalších 157.116,- korun udělají ze státního příspěvku který (snad) - postupně - dosáhne 110.400,-

vtip 3 - kouzelnou hůlkou nebo jak? v jiném vlákně jsme rozebírali ziskovost bank a tam vychází že banka má

svůj vlastní čistý zisk cca 1,5% z klientských vkladů (to je průměr u největší banky s 5 milióny klientů)

tyhle čísla se mi zdají jako čistá iluze a mazání medu kolem pusy, ale rád se nechám vyvést z omylu.

Plus - od nynějška zpět 40 let - jsme v roce 1976 - čeká nás tedy:

změna režimu a konec korun československých

potom nás čekají peníze české republiky

a kolegy ze Slovenska pak ještě v roce 2009 Eura

od teď za 40 let? Na rozdíl od optimistických iluzí z banky namalovaných výše

bych to viděl na částečný zánik hotovosti a přechod k imaginárním penězům (kreditům / bodům?)

a směna hotového výrobku na kredity (s něčí provizí) bude řízena někým jiným než tím kdo ty

prostředky vlastní . . . vidím to fakt černě, omlouvám se.

Odesláno

Omlouvat se nemusíš, protože takhle to nejspíš fakt dopadne. Populace nezadržitelně stárne. Až mi za třicet let bude šedesát, spolu se mnou bude v důchodovým věku skoro polovina obyvatel ČR. Jsem realista, takže nemám valný mínění o finanční gramotnosti svých vrstevníků, o generaci svých rodičů ani nemluvě, neb ti byli vychováni v myšlence, že se stát o ně na stará kolena postará. Za co a odkud se ty peníze vezmou jim na mysl moc nepřišlo. Čest výjimkám, pochopitelně.

Od téhle myšlenky už je pak jen logický uvažovat o zrušení hotovosti a přechod na plně virtuální měnu - nemusí se tisknout, stačí připsat a odkliknout nuly na státním rozpočtu, totéž s úrokovými mírami, daněmi et cetera. Vsadím stovku, že do deseti let to soudruh Juncker a jemu podobní mameluci navrhnou jako elektronickou revoluci EU (to ta stovka potom bude mít hodnotu tak koruny). Pochopitelně díky registru vlastníků nemovitostí, zbraní, aut, podniků, identifikací kupců zlata a tak dál bude o to snazší radostné vyvlastňování.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...