Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Tak mam dneska 1.vyroci zalozeni "JR private investment fund" :D

Vysledky hospodareni jsou trosku horsi, nez jake jsem zminoval v dubnu, ale celkove imho lepsi nez standard v "profesionalnich" fondech.

Pocatecni vklad jsem zhodnotil presne 3x, takze cisty zisk je 200%.

Drzte mi palce, presne za rok vydam dalsi "vyrocni zpravu" a mozna si i odhlasuju jako jediny akcionar fondu vyplatu casti zisku :D Teda kdyz se nic neposere ;-)

Tak je tu 2.vyroci. Vysledky potvrzuji, jak tezke je udrzet staly rust v optimistickych hodnotach z prvniho roku :-) Jsem aktualne na 3,612ti nasobku pocatecniho vkladu. Takze jsem za druhy rok fungovani "fondu" zhodnotil o pouhy 0,612. Nekdy v unoru jsem byl na vice jak 6tinasobku zhodnoceni vkladu, ale pak jsem se nechal unest a opakovane chybne investoval. Stve me to o to vic, ze jsem nedodrzel nastavenou strategii, ktera by mi pri pevnejsich nervech byvala vynesla zvojnasobeni tehdejsi hodnoty. Zkratka jsem se "posral moc brzo". No nic, ucim se a zhodnoceni 3,6x za dva roky neni vubec spatne cislo :D

Tak zas za rok ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je tu 2.vyroci. Vysledky potvrzuji, jak tezke je udrzet staly rust v optimistickych hodnotach z prvniho roku :-) Jsem aktualne na 3,612ti nasobku pocatecniho vkladu. Takze jsem za druhy rok fungovani "fondu" zhodnotil o pouhy 0,612. Nekdy v unoru jsem byl na vice jak 6tinasobku zhodnoceni vkladu, ale pak jsem se nechal unest a opakovane chybne investoval. Stve me to o to vic, ze jsem nedodrzel nastavenou strategii, ktera by mi pri pevnejsich nervech byvala vynesla zvojnasobeni tehdejsi hodnoty. Zkratka jsem se "posral moc brzo". No nic, ucim se a zhodnoceni 3,6x za dva roky neni vubec spatne cislo :D

Tak zas za rok ;-)

Za posledních pár let v zásadě akciové trhy dost strmě rostou. Zajímavé to bude až přijde velký výprodej :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Co je lepšího, než investice do dětí ? chtělo by se říct :D Jak spoříte/střádáte dětem?

Klukovi od narození posílam měsíčně desátek na spoření u ČSOB a teď s narozením dcery mě napadlo, zda to nějak nesjednotit a vůbec co by bylo nejlepší. Rád se tudíž nechám inspirovat, ať už to bude tradiční nebo méně. Každopádně mi jde o spoření pravidelného charakteru, tzn. ne jednorázový nákup starých 16710 do trezoru.

Zatim u mě asi vede klasický stavebko.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Co je lepšího, než investice do dětí ? chtělo by se říct :D Jak spoříte/střádáte dětem?

Klukovi od narození posílam měsíčně desátek na spoření u ČSOB a teď s narozením dcery mě napadlo, zda to nějak nesjednotit a vůbec co by bylo nejlepší. Rád se tudíž nechám inspirovat, ať už to bude tradiční nebo méně. Každopádně mi jde o spoření pravidelného charakteru, tzn. ne jednorázový nákup starých 16710 do trezoru.

Zatim u mě asi vede klasický stavebko.

Já to tak pro dcerku k 25. narozkám mám... S těmi 16710 v trezoru.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Kluk bude mít za pár dní 4 roky.

Holka se narodila v půlce června.

Ono by svym způsobem šlo ty 16710 vzít na sekyru, tu splatit a udělat z toho nakonec tu jednorázovou investici.

Na druhou stranu bych pořád asi chtěl k tomu něco konzervativnějšího. To stavebko, jak je na tom dneska?

Odkaz ke komentáři

Jedno jsem nedavno rusil. Asi 15 let jsem jim posilal penize jednou za rok a najednou jim to zaclo vadit a chteli to kazdy mesic a prudili s vypovedi. Tak jsem ji dal. Mam pocit, ze u podobnejch sporeni pro deti je problem, kdyz to clovek potrebuje vybrat driv z jakyhokoliv duvodu. Podle me je lepsi si to sporeni napsat na sebe, nez pak resit problemy a kdyz jsou deti dospely, tak jich ty prachy poslat.

Odkaz ke komentáři

Podle mě to do 15 let nemá cenu. Prvně jsem založil stavebko, jak jsem zjistil, že případné dřívější vybrání bude posuzovat soud, tak jsem tam dál neposlal ani korunu. Takže zlato, či hodinky. Až přijde čas, tak je nějak podělím. Od těch 15ti má myslím cenu řešit nějaké stavebko, spoření na školu apod. A asi nejlepší na svoje jméno. Když se zparchantí, drogy, chlast apod. tak prostě nic nedostane. Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři

Kluk bude mít za pár dní 4 roky.

Holka se narodila v půlce června.

Ono by svym způsobem šlo ty 16710 vzít na sekyru, tu splatit a udělat z toho nakonec tu jednorázovou investici.

Na druhou stranu bych pořád asi chtěl k tomu něco konzervativnějšího. To stavebko, jak je na tom dneska?

investuj do rozvoje a vzdělání svých dětí a oni se potom postarají sami o sebe .......... jesli máš nějaký prachy navíc tak je dávej do madrace oni si to rozeberou až natáhneš brka ..... já tohle vůbec neřeším, páč haranti budou mít jiný priority než my a za půl mičudy co jim v duchu rádoby startu do života naspoříš si koupěj tak leda Beco kuchyň a eště na tebe budou nasraný, žes jim nenaspořil na miele

Odkaz ke komentáři

má tohle smysl? Penzijní spoření pro děti česká spořitelna

https://www.edb.cz/firma-333393-penzijni-fond-ceske-sporitelny-praha-4/doplnkove-penzijni-sporeni-pro-deti-u-ceske-sporitelny

20% zhodnoceni

Upraveno uživatelem Hector
Odkaz ke komentáři

aha, odpovím si sám, jestli to chápu správně, tak v 18 nic nedostane, ale až v 60 nebo ne?

doplňkovém penzijním spoření se již nesjednává výsluhová penze ? nárok na výplatu jednorázového vyrovnání vzniká dosažením 60 let věku při splnění 60 měsíců spoření a k výplatě odbytného při předčasném ukončení smlouvy je třeba alespoň 24 měsíců spoření.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...