tmoris Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 Prosim o radu: mam Olympus XZ-1 a posledni dobou mi fotak neustale podexponovava fotky a to tak ze nehorazne. Proste jednu vyfoti normalne a pak 10 vyfoti jako bych byl v temne mistnosti. Meli byste nejaky tip, kam ho zkusit dat prohlidnout, jestli by to slo opravit nebo je to na likvidaci? Jinak jsem s nim byl dosud hodne spokojeny, ale tohle ho cini prakticky nepouzitelnym.. diky predem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 Prosim o radu: mam Olympus XZ-1 a posledni dobou mi fotak neustale podexponovava fotky a to tak ze nehorazne. Proste jednu vyfoti normalne a pak 10 vyfoti jako bych byl v temne mistnosti. Meli byste nejaky tip, kam ho zkusit dat prohlidnout, jestli by to slo opravit nebo je to na likvidaci? Jinak jsem s nim byl dosud hodne spokojeny, ale tohle ho cini prakticky nepouzitelnym.. diky predemže by zapínání ND filtru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 že by zapínání ND filtru?Co to je? Mam to v rezimu automat, ale dela to i v jinych. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 Co to je? Mam to v rezimu automat, ale dela to i v jinych.pokud se nemýlím (ale je potřeba ověřit), má ta potvora zabudovaný ND filtr a chyba může být v tom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 Tady je zmineny, takze asi ma. No a ted to hlavni, kde bych to v Praze mohl vzit na shlednuti/opravu, aniz by me to vyslo na cenu noveho fotaku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 Tady je zmineny, takze asi ma. No a ted to hlavni, kde bych to v Praze mohl vzit na shlednuti/opravu, aniz by me to vyslo na cenu noveho fotaku?asi nejsi sám s podobným problémem, každopádně zkus změnit měření expozice na bodové, tady je diskuze, kde jeden z podobně postižených poslal foťák zpět do Olympusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 tak bodove ostreni nepomohlo (doufam ze mluvime o tom samem, mam moznost ostrit na jeden z cca deseti ctverecku zobrazenych na displeji = casti snimaneho obrazu nebo na vsechny zaroven). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2015 tak bodove ostreni nepomohlo (doufam ze mluvime o tom samem, mam moznost ostrit na jeden z cca deseti ctverecku zobrazenych na displeji = casti snimaneho obrazu nebo na vsechny zaroven).jj, tak to mělo podle návodu z netu jít Co plně manuální režim? Máš i jiný foťák, že bys nastavil stejné hodnoty a srovnal expozici? Napadá mě taky nouzové řešení - v menu implicitně dát ND filtr na ON a to by mohlo zaručit sice mnohem více šumějících, ale za to všechny správně exponované snímky Protože to vypadá, že ho máš zapnutý pořád a jen občas (když ho sám foťák "potřebuje použít") ti ta fotka vyjde správně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 jj, tak to mělo podle návodu z netu jít Co plně manuální režim? Máš i jiný foťák, že bys nastavil stejné hodnoty a srovnal expozici? Napadá mě taky nouzové řešení - v menu implicitně dát ND filtr na ON a to by mohlo zaručit sice mnohem více šumějících, ale za to všechny správně exponované snímky Protože to vypadá, že ho máš zapnutý pořád a jen občas (když ho sám foťák "potřebuje použít") ti ta fotka vyjde správně.Dekuji velevazeny kolego, problem timto vyresen! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Tmoris - doporučuji číst přesně, Gougy nejprve doporučoval změnit na bodové MĚŘENÍ EXPOZICE, tj. oblast měření, zatímco Ty jsi vzápěná odpověděl, že bodové OSTŘENÍ nepomohlo. Měření a ostření jsou 2 rozdílné věci, Gougy měl na mysli oblast na snímku, ze které se berou informace o množství světla a podle toho se nastaví expoziční hodnoty, s ostřením to nemá nic společného. Možná to blbě chápu, ale není blbost mít kvůli zmíněnému problému stále zapnutý ND filtr? Spíš si říkám, jestli Tmoris nebo někdo z jeho rodiny omylem něco nenastavili špatně, na poruchu foťáku bych zatím nesázel. Tuhle volal tchán, co má dělat, že RX100III fotí víckrát za sebou. Pak se ukázalo, že manželka si hrála s HDR... Občas i já fotím něco specifického, uklidím foťák a u první příští fotky koukám co se to děje...:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Co říkáte na Canon G7 X? Mám těžké cukání. Cena už šla lehce dolů a teď s tím cashbackem. Stojí za 13.300? Tady srovnání s RX 100 III. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Canon nemá hledáček - pro mě je to velké mínus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Kamil - proč ne, když se Ti líbí. Když Ti nebude chybět hledáček, někde ho vyzkoušej a když Ti "sedne" tak ho kup, kvalita je určitě dostačující. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Tmoris - doporučuji číst přesně, Gougy nejprve doporučoval změnit na bodové MĚŘENÍ EXPOZICE, tj. oblast měření, zatímco Ty jsi vzápěná odpověděl, že bodové OSTŘENÍ nepomohlo. Měření a ostření jsou 2 rozdílné věci, Gougy měl na mysli oblast na snímku, ze které se berou informace o množství světla a podle toho se nastaví expoziční hodnoty, s ostřením to nemá nic společného. Možná to blbě chápu, ale není blbost mít kvůli zmíněnému problému stále zapnutý ND filtr? Spíš si říkám, jestli Tmoris nebo někdo z jeho rodiny omylem něco nenastavili špatně, na poruchu foťáku bych zatím nesázel. Tuhle volal tchán, co má dělat, že RX100III fotí víckrát za sebou. Pak se ukázalo, že manželka si hrála s HDR... Občas i já fotím něco specifického, uklidím foťák a u první příští fotky koukám co se to děje...:-). ze by se mereni a ostreni mohlo na kompaktu lisit me vubec nenapadlo. jak by se tato polozka mela podle tebe jmenovat? netusim jakou zkratku v menu hledat.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Na Nikonu se to jmenuje Měření. A podsložky Matrix, Střed, Bodové. K ostření tam pak je úplně jiná složka režim zaostřovacích polí. Nemáš hnuto s korekcí expozice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2015 Novy favorit Canon G5 X. Je lacnejsi, ma tacskrin, a nic podstatne oproti rx100iv mu nechyba http://cameradecision.com/compare/Canon-PowerShot-G5-X-vs-Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-IV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2015 Poprosím o radu: Vybírám kompakt (ano, je to podmínka) na focení především krajiny. Doporučili byste něco z této trojice? Nikon Coolpix A, Ricoh GR (II), Canon G7x. Jde mi hlavně o skladnost a pohodlné nošení.Ricoh z nich cenově dost vyčnívá, ale foťák kupuju na delší dobu, takže bych to případně skousl.Díky za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunochod Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2015 Vybíral jsem kolegovy kompaktní foťák na cestování do hor a po krajině. Jako top mi v dané cenové hladině vyšel Sony Alpha A6000, jeho předností je především APSC snímač. Chtěl to univerzálnější, tak jsme k tomu vybrali objektiv Sony DT 35mm f/1,8 SAM. Pokud to chceš vyloženě na krajinu tak bych bral širokoúhláč sony 20mm f/2,8 SEL. A nezapomeň na pořádnej stativ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2015 Dík za tip, ale raději bych s pevným objektivem. Jak se znám, tak bych pak chtěl zkoušet více objektivů a to je cesta do pekla. Jedno peklo s hodinkama už mi bohatě stačí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2015 Ricoh i Nikon asi budou mit lepsi kvalitu fotek diky vetsimu sensoru i pevnemu ohnisku objektivu, ja osobne ale zase treba spise ocenim zoom. Takze asi vybirat podle toho co primarne fotis nebo chces fotit a jestli budes fotky tisknout na vetsi rozmer, nebo spise jen monitor. U mne zatim spokojenost s G7X i na krajinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se