Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ono je to složitý, je spousta vychcánků, kteří si objednají foťák na dovolenou a po dovoleného ho vrátí, těch vratek není málo a tak se občas stane, že dodají něco otevřeného.

Odesláno

V megapixelu uznali chybu, jednání férové, v sobotu si mám vyzvednout funglovku, takže ok, stane se. Ale dali mě brouka do hlavy, pokecal jsem tam s někým znalým a ještě mě doporučil Canon Powershot Gx3, že je lepší za dobrý peníz, mám si to v klidu rozmyslet a v sobotu si jeden odvezu, to je zase stres :eek: Co vy na to kluci? 25 zoom je ok pro mě, zbytku moc nerozumím, hlavně jde o srovnání se Sony HX90V. Děkuji za každý postřeh :notworthy:

https://www.megapixel.cz/canon-powershot-g3-x

post-364-0-16373700-1476863827_thumb.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

můj názor je, že v megapixelu z tebe chtěl vycucnout další štyry litry navíc

tady máš český recenze na oba přístroje -- stačí si přečíst jenom konec (shrnutí) jsou tam i fotky

http://www.digineff.cz/clanek/recenze/sony-cybershot-dsc-hx90

http://www.digineff.cz/clanek/canon/canon-powershot-g3-x-0

když už, tak bych si nechal Sony ze dvou důvodů: hledáček a GPS

*Canon: Canon PowerShot G3 X je určen fotografům, kteří touží svým přístrojem nahlédnout hodně daleko a nesejde jim na tom, že se za to platí ne zrovna ideální kvalitou obrazu.

z toho dedukuju, že je to jenom předraženej dalekohled

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)
  V 19. 10. 2016 v 7:57, African napsal:

V megapixelu uznali chybu, jednání férové, v sobotu si mám vyzvednout funglovku, takže ok, stane se. Ale dali mě brouka do hlavy, pokecal jsem tam s někým znalým a ještě mě doporučil Canon Powershot Gx3, že je lepší za dobrý peníz, mám si to v klidu rozmyslet a v sobotu si jeden odvezu, to je zase stres :eek: Co vy na to kluci? 25 zoom je ok pro mě, zbytku moc nerozumím, hlavně jde o srovnání se Sony HX90V. Děkuji za každý postřeh :notworthy:

https://www.megapixel.cz/canon-powershot-g3-x

bral bych z tech dvou Canon, ten cip bude znat - jinac bych pritlacil na FZ1000 nebo jeste lip RX10  :frusty:

pokud by to melo byt male tak Olympus Stylus 1s

Upraveno uživatelem dan83
Odesláno

To porovnáváš zápisník do kapsy (Sony) a větší foták do pouzdra s podstatně větším čipem a dospělejším provedením. Pokud oželíš GPS a velikost, tak je Canon určitě na tom lépe. Tlačit se dá cena pořád, až dojdeme ke zde prodávané Leice :)

Odesláno

Ok kluci, děkuji. Je pravda, že mi jde o velikost hodně a jak píše Josef01, když takhle budu pokračovat dál, skončím u Leicy :lol2: Dlabu na to, vezmu Sony a jedu, no ale s Canonem si také trochu pohraji... :mummy: ....

Odesláno

Koupil jsem loni G16 a jsem s ním moc spokojenej, jak nad vodou, tak pod vodou, takže bych Canon doporučil, akorát ten co tady uvádíš nemá hledáček, a ten já mám rád. Ale jinak Canon je dobrá volba, IMHO.

Odesláno

Resim to momentalne taky. Neco mensiho na kolo, zrcadlovku se mi tahat nechce. Me treba bylo doporuceno koupit Canon G7X mk ii. A jinak doporucuji stranky www.fotoguru.cz Super stranky a Honza tomu evidentne rozumi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Resim to momentalne taky. Neco mensiho na kolo, zrcadlovku se mi tahat nechce. Me treba bylo doporuceno koupit Canon G7X mk ii. A jinak doporucuji stranky www.fotoguru.cz Super stranky a Honza tomu evidentne rozumi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno
  V 19. 10. 2016 v 14:59, decebal napsal:

Koupil jsem loni G16 a jsem s ním moc spokojenej, jak nad vodou, tak pod vodou, takže bych Canon doporučil, akorát ten co tady uvádíš nemá hledáček, a ten já mám rád. Ale jinak Canon je dobrá volba, IMHO.

Přidám se, taky jsem loni do rodiny pořídil G16. Škoda, že už se přestal prodávat, podle mě moc fajn stroj za ty prachy.

Odesláno

Ono je vlastně jedno čím člověk fotí, je to hlavně "rukama". Kdysi jsem porovnával starý dobrý Canon 5D 13Mpix a o 8 let novější Fujifil X-Pro1 a fotky byly prakticky na stejné úrovni jak dynamikou tak tonalitou barev a fotky z 5D se mi dokonce líbily malinko více. Samozřejmě výrobci se snaží prodávat, takže více Mpix, více umělé hmoty a více ostřících bodů, ideálně co pixel, to ostřící bod :) To že to je především o optice se jaksi pozapomíná.

Odesláno

Výše zmiňované kancldiverské "fotozápisníky" s 30x ultrazoomem jsou papírově úžasné - jenže když vidím původní Africanovu specifikaci "na automatické cvakání do skal", nejsem si jist jestli zrovna tyhle frikulínské křapky (předchozím majitelem taky zjevně pořízené jen na dovolenkové zamachrování) jsou to pravé ořechové... 

FYI, poslední kompakt co jsem před 5 lety koupil manželce nebyl žádné HiFi, ale pancéřovaný a hlavně zářivě oranžový  :P Nikon Coolpix AW100 s interním periskopovým objektivem ~28-140mm. Světelnost toho řešení je samozřejmě tragická (v místnosti seká lepší fotky i mobil) - ale proti klasickým vysouvacím konstrukcím má ten krám neskutečně rychlý start a bezproblémovou vodotěsnost až do 10 metrů (tj. větší než moje uši :sweatdrop: ). Jako bonus pro následnou analýzu kde a jakým směrem která fotka byla cvaknutá to má i GPS + přednahrané globální mapy pro aspoň přibližnou lokalizaci - a pro jednoruč ovládání v rukavicích (listování fotkama, navigace a pod.) na akcelerometr reagující ovládání. 

Nikon-COOLPIX-AW100-16-MP-CMOS-Waterproo

Nikomu samozřejmě nepodsouvám morálně zastaralého veterána - ale když už tu 4 z 5 chronomagorů touží brousit rynek ve 4x4 a s račmenama bez WR100+ si netroufnou ani na záchod, berte to jako tip že vedle odolných mobilů bez zoomu historicky existuje i praktická třída "foťáků do nepohody"  B)

Odesláno

To Radek124: Děkuji za reakci, ale na blbnutí mám již outdoorový Pentax WG3. Druhý Sony bude spíš na normální cestování, takže by to měl dát :-) Velkej Panasonic Lumix taky máme, prostě chybí něco mezi...

Odesláno

Za me jsou v tomhle ohledu vyborne dve veci ... Sony RX100 III (a vyssi, ale tam uz jsou ty ceny dost ulet) a Canon G7X (II).

Sony RX100 III jsem mel, byl to skvely stroj, doted me mrzi, ze jsem ho prodal ... nedavno jsem misto nej koupil G7X a doted jsem z nej fakt mile prekvapen.

A ta G7X II bude jeste o fous dale ... 

Odesláno
  V 19. 10. 2016 v 21:06, Josef01 napsal:

Ono je vlastně jedno čím člověk fotí, je to hlavně "rukama". Kdysi jsem porovnával starý dobrý Canon 5D 13Mpix a o 8 let novější Fujifil X-Pro1 a fotky byly prakticky na stejné úrovni jak dynamikou tak tonalitou barev a fotky z 5D se mi dokonce líbily malinko více. Samozřejmě výrobci se snaží prodávat, takže více Mpix, více umělé hmoty a více ostřících bodů, ideálně co pixel, to ostřící bod :) To že to je především o optice se jaksi pozapomíná.

Jo, jenze si mel do porovnani zahrnout treba i 5dm3... co se tyka barev tak je tendence u Canonu sestupna.

Bohuzel malokdo hodnoti podani barev, pritom to fotky "dela".

A zvlastne kdyz clovek kazdou fotku neupravuje v PC (takovych lidi je tu urcite hodne) tak by sakra mely ty barvy vypadat solidne uz v JPG z fotaku... a v tom je Sony IMO dost spatny.

Odesláno

To jsem nechtěl testovat novější verzi, chtěl jsem vidět ten několika generační rozdíl, ale neviděl. Mě se nejvíc líbil výstup z Nikonu D2X. Pokud bych chtěl zrcadlovku Canon, tak ještě 1Ds Mark III nebo Nikon D3, za rozumné peníze super mašinky. Některé fotáky mají JPG a White Balance přímo tragický.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...