Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No je to v háji.. Nedávno mě pobavilo http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/12060-chronomag-pamětihodnosti/?p=1808055

Tak rád bych pořídil nějaké rozumné divery, ve stylu SKX...   007/009 už jsou prostě nepohodlné hodinky, ikdyž by na mé ruce nepůsobily nepatřičně,

013/015 jsou zase zbytečně malé.. Vůbec nechápu, že Seiko neumístí na trh nějaké rozumné potápky v automatu v rozměrech 40-42mm.

• Odpovědi 4,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ehm, povedl se mi tuning, chtěl jsem je vyčistit a z pepsi lunety slezla barva ... 

Nemáte tip, kde koupit novou? Na eBay jsem našel jen černou. Model SNZF15J1.

Díky.

Nepasujou tam vložky z Aliexpresu? Maji tam různý průměry. Jinak jsem ty svoje od 3.11. nesundal z ruky, nejdřív dělaly +3vt/24h., teď dělaji -2vt/24h., tak jsem zvědavej, kdy se to ustálí a na jaký hodnotě? Nesundavám je vůbe!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Zdravím vás pani.

Keďže sekciu predstavenie nových členov som nenašiel (je možné že som zle hľadal) zakotvil som tu.

Už nejaký čas sledujem toto fórum a musím povedať že mi odhalilo nové hodinové obzory. Ale nechcem sa rozkecávať a tak k meritu veci. Asi pred rokom som začal pokutovať po nejakých hodinkach k mojim okrúhlinám. Keďže Tag Heuer Carrera SpaceX 1887 sú momentálne nad moje pomery rozhliadal som sa po iných značkách. Samozrejme na rôznych fórach sú dosť odporúčané Seiko a tak som k nim automaticky dostal averziu. Ale ako to v živote býva napokon som skončil pri nich. A teraz je zo mňa šťastný ale skutočne šťastný majiteľ hodiniek Seiko 5 sports konkrétne Snzh55k1. A súc tu už boli predsa prikladám pár

A furt ich leštím :-)

fotie

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Zdravím vás pani.

Keďže sekciu predstavenie nových členov som nenašiel (je možné že som zle hľadal) zakotvil som tu. Už nejaký čas sledujem toto fórum a musím povedať že mi odhalilo nové hodinové obzory.

Zdravím,

to, že jsi objevil toto forum a strávil na něm nějaký čas rozširováním obzorů byla tvoje "největší životní chyba" :-).

Říká se tomu tady různě - moribundus, závislost, zlozvyk - prostě něco jako kouření a nezřízené popíjení alkoholu :-)

Při zpětném pohledu jsem taky jen tak nakouknul kvůli hodinek po dědovi a od té doby říkám u doktora - ano kouřím, piju a chodím moc často na Chronomag + další hodinkové weby.

Každopádně vítej a užívej....

Odesláno (upraveno)

Říká se tomu tady různě - moribundus, závislost, zlozvyk - prostě něco jako kouření a nezřízené popíjení alkoholu :-)

Hovorím si že mne sa to stať nemôže. Ale popieranie je tuším jeden z príznakov...

Upraveno uživatelem Boanerge
Odesláno

Zdravím vás pani.

Keďže sekciu predstavenie nových členov som nenašiel (je možné že som zle hľadal) zakotvil som tu.

Už nejaký čas sledujem toto fórum a musím povedať že mi odhalilo nové hodinové obzory. Ale nechcem sa rozkecávať a tak k meritu veci. Asi pred rokom som začal pokutovať po nejakých hodinkach k mojim okrúhlinám. Keďže Tag Heuer Carrera SpaceX 1887 sú momentálne nad moje pomery rozhliadal som sa po iných značkách. Samozrejme na rôznych fórach sú dosť odporúčané Seiko a tak som k nim automaticky dostal averziu. Ale ako to v živote býva napokon som skončil pri nich. A teraz je zo mňa šťastný ale skutočne šťastný majiteľ hodiniek Seiko 5 sports konkrétne Snzh55k1. A súc tu už boli predsa prikladám pár

A furt ich leštím :-)

fotieattachicon.gif20161214_105649.jpgattachicon.gif20161214_105131_Richtone(HDR).jpgattachicon.gifDSCN8789.JPGattachicon.gifDSCN8802.JPGattachicon.gif20161214_115602.jpgattachicon.gif20161214_110652.jpg

Vitaj v pekle. :punk: Predstavenie nových členov je tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29915-p%C5%99edstaven%C3%AD-nov%C3%BDch-%C4%8Dlen%C5%AF-chronomagu/?hl=%2Bpredstaveni+%2Bnovych+%2Bclenu

Odesláno (upraveno)

Včerejší úlovek Seiko snk803, který jsem hodil na řemen HIRSCH Buffalo. Za ty peníze jsou geniální, trochu zamrzí jenom rozměr 37 mm kvůli čemuž je asi prodám, aniž bych je nosil.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno

Včerejší úlovek Seiko snk803, který jsem hodil na řemen HIRSCH Buffalo. Za ty peníze jsou geniální, trochu zamrzí jenom rozměr 37 mm kvůli čemuž je asi prodám, aniž bych je nosil.

Ahoj, neuraž se, ale pokud je ta druhá fotka focena na Tvojí ruce, tak mi skoro přijde, že jsou Ti až velké. Dost dobře si nedovedu představit ty Archimede 42, které postuješ ve vlákně vedle, to už musí působit až komicky. Ale možná je to zkresleno tou fotkou, podle ní bych řekl, že rozměr 37 je na Tvůj obvod zápěstí na horní hranici nositelnosti. Tedy ovšem pokud nepreferuješ co největší hodinky, jak je mezi nechronomagory teď obecně velká móda. Btw. jaký máš obvod zápěstí?

Odesláno (upraveno)

Ahoj, neuraž se, ale pokud je ta druhá fotka focena na Tvojí ruce, tak mi skoro přijde, že jsou Ti až velké. Dost dobře si nedovedu představit ty Archimede 42, které postuješ ve vlákně vedle, to už musí působit až komicky. Ale možná je to zkresleno tou fotkou, podle ní bych řekl, že rozměr 37 je na Tvůj obvod zápěstí na horní hranici nositelnosti. Tedy ovšem pokud nepreferuješ co největší hodinky, jak je mezi nechronomagory teď obecně velká móda. Btw. jaký máš obvod zápěstí?

Neurazím se, v pohodě :)

Obvod nevím, standardně nosím Hamilton Jazzmaster Viewmatic 40mm a sedí perfektně, upřímně bych taky nečekal, že mi sednou 42mm Archimede ale jo, sedí skvěle. Fotka těch Seiko dost zkresluje, prostě se s těma 37mm necítím. Rozhodně nepreferuju co největší hodinky. Zápěstí sice nemám super široký, ale protože se už nějakých pár let věnuju silovým sportům, od zápěstí nahoru se to všechno tak nějak zvětšuje a těch 37mm v kontrastu s tím vypadá trochu divně.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno

Tomu rozumím, ale šlo mi spíš o to, jak to na ruce vizuálně vypadá. Myslím si, že je rozdíl, pokud někomu hodinky na ruce pocitově "sedí" a mezi tím, jak to vzhledově vypadá. Já mám zápěstí 17,5cm a taky se věnuju silovým sportům a protože jsem menší postavy, tak oproti Tobě mám kratší předloktí a tím pádem je ten přechod ještě víc vidět. Ale i tak jsem si vyhodnotil, že max. průměr u hodinek s lunetou je 42mm a u hodinek bez lunety je strop 40mm a to u pilotek, protože ty mají být větší. Jinak mi maximálně vizuálně i pocitově sedí hodinky kolem 38mm, takže Seiko Sarb jsou rozměrově naprosto dokonalé, stejně jako spousta vintage hodinek. Největší hodinky, co mám, jsou Seiko Sumo a i přes geniální tvar pouzdra a pocit, že mi sedí velmi dobře vizuálně vidím, že 44mm už je skoro za hranou a jako jediné jsou díky tomu na indexu. Obecně se tu někde uvádělo, že při pohledu zhora by neměly nožičky přesahovat do stran přes zápěstí, ale záleží na úhlu pohledu každého nositele. Toliko jen na vysvětlenou mojí reakce.

Odesláno

Naprosto chápu a proto říkám no hard feelings. Ty seika mi pocitově v reálu prostě moc nesedí, byť to z fotky není poznat. U těch 42 mi nikde nic nepřesahuje (nevím jak to jde nebo nejde poznat z fotky) a mám z nich super pocit, velikostně je to ale strop. Ono nejde zkrátka jen o poměr mezi zápěstím a průměrem, ale taky o tvar pouzdra, výšku, mohutnost, řemínek atd. Rozhodně nejsem zastánce kolotočářského stylu dnešní doby, chronomagor sice nejsem, ale hodinky už nějakou tu dobu mám rád a fórum nějakých pár let sleduju.

Odesláno

Týden jsem na fórum nic nedal, tak to tu trochu s dovolením zaspamuji fotkama :) Dnes jsme si s přítelkyní udělali svůj Štědrý den, protože 24. nebudeme spolu.  Dostala konečně svý SNKčka a já zase spoustu řemenů, takže máme teď takové párové hodinky ;) Ty její se mi líbí víc, jen ta malá velikost no...ale to bych tu mohl brečet furt dokola...   :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...