Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny závisláky a přidávám trochu do mlýna. Moje nové Seiko 5 SNKJ09 nejsou žádný zázrak, ale po mnoha letech jsou to opět mechaniky, proto z nich mám fakt radost! Chtěl bych se zkušenějších zeptat, zda a jak chránit sklíčko před poškrábáním? Já jsem totiž, co se hodinek týče, slon v porcelánu a kontaktu s nejrůznějšími hranami, futry atd. se prostě občas nevyhnu. Navíc hodinky musím mít na ruce i v noci, jinak neusnu :smile_anim: . Zatím jsem zvolil ochranu v podobě fólie, kterou známe z mobilů. Ale pokud existuje sofistikovanější řešení, pak se rád přiučím ...

Na některé modely Seiko se dá sehnat safír, ten vydrží o něco víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Bohuzel , nic neexistuje a cpat na hodinky folii je podle me barbarstvi. Myslim , ze nebude takovy problem ho po poskrabani nechat vymenit.

To je asi pravda, pokud za to nebudou chtít víc než je zdrávo. Jenže já bych ho musel měnit co půl roku ... a neříkejte mi, že se mám vrátit ke quartzu :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Nejdriv bude zapotrebi vedet rozmery sklicka - nemyslim , ze kterykoliv upravce bude hned vedet podle typu , ze tam sklicko pasuje. Snad budes mit stesti a sklicko bude stejne jako u typu, ktery uz ma treba Harold predvyrobeny.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

Nejdriv bude zapotrebi vedet rozmery sklicka - nemyslim , ze kterykoliv upravce bude hned vedet podle typu , ze tam sklicko pasuje. Snad budes mit stesti a sklicko bude stejne jako u typu, ktery uz ma treba Harold predvyrobeny.

Díky za tip.

Odkaz ke komentáři

Ani nevím, jestli to tu nebylo, ale podle příloh co jsem zběžně projel ne. SNK255. Zpracování výborné, na úrovni SRP043/Monster. Slícování 1.dílku tahu a pouzdra podstatně lepší než Suma nebo Stargejty. No a krásně svítí.

post-11518-084262100 1332504715.jpg

Odkaz ke komentáři

Kupodivu to na hodinkách nepůsobí tak rušivě jako na SRPech. Ono to bude i tím, že jsem měl PVD verzi + ten plast je po celém obvodě. Dokonce jsem měl z toho lepší pocit, když jsem hodinky pokládal na stůl a tak. Necítíš ten tvrdý náraz jako když pokládáš celonerez hodinky, netrhá to tolik srdce. A to jsem velký odpůrce plastu na SRPech.

Odkaz ke komentáři

Mel jsem je v ruce a bohuzel na me to pusobi lacine. Urcite to pusobi pozitivne na vahu ale ta delici rovina formy na plastu je otresna. Nechci ti kazit radost , to urcite ne ale ja jsem z nich byl zklamany. Jo a model neni SNK255 ale SKZ255.

EDIT: nasel jsem nejake foto toho co mam na mysli.....

post-6982-014912200 1332507649.jpg post-6982-071882000 1332507653.jpg

Zdroj

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

procházím archiv a narazil jsem na tyhle SNX997, které jsem kdysi pár dní vlastnil.

..škoda, že ty pětky nejsou o chlup větší, takový hezoučký hodinky..

post-5667-006477800 1327430863.jpg

post-5667-086265600 1327430899.jpg

post-5667-081173400 1327430928.jpg

:smile_anim:

a naprostý souhlas - jsou moc hezký, ale malý...

-_-

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odkaz ke komentáři

Skoda ze to degradovali plastem .. stejne jako treba SRP031 bych si je kvuli tomu nekoupil.

jako ochrana korunky je to praktický, hlavně je to to poslední, co bych těm svým srpům vytknul. neruší to. kdybych měl zmínit co mi na nich přecejen trošku vadí, tak je to barevná minutová ručka a absence dne. škoda, že se nad nima ofrňujete, já jsem s nima fakt spokojenej.
Odkaz ke komentáři

Jako ochrana korunky je to praktický, hlavně je to to poslední, co bych těm svým srpům vytknul. neruší to. kdybych měl zmínit co mi na nich přecejen trošku vadí, tak je to barevná minutová ručka a absence dne. škoda, že se nad nima ofrňujete, já jsem s nima fakt spokojenej.

Vsak se ofrnuju jenom ja :D - pisu co mi na nich vadi - od toho tu forum mame. Verim , ze pro nekoho muzou byt idealni...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Vsetkych pozdravujem a pridavam svoje SNZG15K1. Planujem kozeny remienok so sedym presivanim, snad im sekne viac ako defaultny nylon...

Inac som zatial velmi spokojny, su to moje prve hodinky po cca 15-tich rokoch, tak casom snad pribudnu aj nejake "ozajstne" pilotky, ktore sa mi moc pacia. :)

post-22327-098665200 1334136978.jpg

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Vidím,že u SeiyaJapan mají nové pětky,jak se Vám líbí? http://www.seiyajapan.com/product/S-SARZ005/SEIKO-5-Sports-SARZ005-Movt-4R36.html

Takže jsem zjistil,že už tu jsou zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40362-seiko-5/page__st__180

No,nevadí opakování matka moudrosti./už to mazat nebudu/.

Odkaz ke komentáři

Tak co hoši, nikdo z vás se zatím nerozhoupal k novýmu kalibru? Já už mám jasno, který to budou, pokud to tedy nějaké budou. Ono co taky z té mizerné nabídky vybírat, žejo.

Pár týdnů přemejšlím, jestli mám koupit nebo se na ně vyprdnout - SRP169.

Tady je nakousnul Chumpus, mě nejvíc oslovila právě celočerná varianta. Uznávám, že lunetu mohli pořešit elegantněji, ale docela jsem se zakoukal do tvaru pouzdra - líbí se mi moc, a nakonec i ten cifr vypadá pěkně uhlazeně a spolu s velkýma ručkama zaručuje bezva čitelnost.

Už několikrát jsem byl jedno kliknutí od koupě, ale dycky si říkám - unosím je vůbec, přes všechny ty diversky co mám..?

Každopádně jsou pořád můj horkej favorit.

Nějaké foto ještě tady a tady na ebay, ale co jsem tak koukal, tak ani na jiných forech se zatím neobjevily.

post-5667-044200100 1335279470.jpg

zdroj viz. výše.

Odkaz ke komentáři

To chce studenou sprchu a přidat práce :D Ne vážně, pořád to budou jenom pětky. Jiný kalibr na ruce stejně nepoznáš...no je to tvoje volba. Neřeknu, kdyby to bylo něco ikonického, ale tyhle nové slátaniny nemusím. Počkej si na lepší modely, nic ti neuteče.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...