Chronopetr Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 18 minutami, ismit napsal: Absolutní souhlas! Zatím můžu za svou krátkou kariéru porovnat asi 12 Seiko Automatů, co mi prošlo rukama. Paradoxně, z těch současných mi šly nejpřesněji snad opravdu 7Sxx, oproti tomu 4R horší a 6R snad ještě víc mimo. Oproti tomu tady starší kousek (pořád se mi nepodařilo zjistit referenci) s 6309 je bezkonkurenčně nejpřesnější. Účinnost nátahu mi taky připadá nejlepší. A pro mě je i tvar pouzdra s minimální lunetou docela fajn. Tzn. relativně malý rozdíl mezi průměrem pouzdra a ciferníku. Oproti tomu jsou SNXN79 takové zbytečně nafouknuté a působí menší. Já jsem v této souvislosti (kvalita strojků 6309, apod.) tady vznášel před pár dny dotaz, který možná zapadl. Nenarazili jste nebo dokonce nevyzkoušeli ty renovované hodinky Seiko prezentované na eBay? V podstatě nové after market díly a servisované 6309 strojky. Některé ty modifikace byly opravdu povedené, lumi jak z produktových katalogů, cena kolem 100 liber. Spokojenost u prodejce např. z UK téměř stoprocentní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 6 minutami, Chronopetr napsal: Já jsem v této souvislosti (kvalita strojků 6309, apod.) tady vznášel před pár dny dotaz, který možná zapadl. Nenarazili jste nebo dokonce nevyzkoušeli ty renovované hodinky Seiko prezentované na eBay? V podstatě nové after market díly a servisované 6309 strojky. Některé ty modifikace byly opravdu povedené, lumi jak z produktových katalogů, cena kolem 100 liber. Spokojenost u prodejce např. z UK téměř stoprocentní... Hele, to záleží na vkusu každého, já mám raději vše původní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 9 minutami, lucid napsal: Hele, to záleží na vkusu každého, já mám raději vše původní. Díky za reakci. Já samozřejmě taky, ale i když jsem si myslel, že pořizuji některé hodinky "na lítačku", tak mi na nich vždy začalo stejně záležet a nerad bych je někde dobil při práci, apod. Tak mi tohle přišlo jako východisko - pohledný mechaniky s kvalitním strojkem, ale bez jakékoliv sběratelské hodnoty vzhledem k absolutní nepůvodnosti...;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 ...trochu mimo předchozí příspěvky: opět Covidový nákup: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 Už máš ode mě koment v jiném vlákně, takže se jen zeptám, co je v tom za strojek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro_mt Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 4R36, mal som ich a chodili nadherne +3.5sec/day Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 To je paráda, moje nové Bottle capy dělají cca +13s, ale doufám, že si to ještě sedne. Na druhou stranu je ta odchylka naprosto konzistentní a je fuk, jestli jsou na ruce nebo leží v jakékoliv poloze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro_mt Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 To mozes byt rad > ja som mal niekolko 4R* tento jediny isiel stabilne, inak hrozne odchylky vsetko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 53 minutami, tombas napsal: Už máš ode mě koment v jiném vlákně, takže se jen zeptám, co je v tom za strojek? ... Jak bylo zmíněno výš, 4R36 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 36 minutami, miro_mt napsal: To mozes byt rad > ja som mal niekolko 4R* tento jediny isiel stabilne, inak hrozne odchylky vsetko 4Rxx: hrozné odchylky, lítá to sem tam.... toť mantra běžného seikaře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 10 minutami, ismit napsal: 4Rxx: hrozné odchylky, lítá to sem tam.... toť mantra běžného seikaře. No jo, jenze ono to tak fakt je, ja se zarekl, ze tyhle strojky mi uz nesmej pres prah domu, ackoli se mi nektery hodinky s temahle strojkama i libej. To uz radsi quartz, nez tohle. Proto jsem psal, ze mam radsi vintage modely. Nebo teda sahnout hloubejc do kapsy (o dost) a vybirat jiny modely. Nekomu to litani strojku sem a tam nevadi. Mne jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 4r36 v novych 5... patria sem aj tieto nove, ze?Zatial sa nemam na co stazovat...Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 před 9 minutami, shaggy napsal: 4r36 v novych 5... patria sem aj tieto nove, ze? Zatial sa nemam na co stazovat... Sent via IPoAC Neboj, to přijde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 Na druhou stranu mé takřka 10 let staré pětky se 7S26 se dají nošením a odkládáním udžet prakticky na nulové denní odchylce. Ale to nastalo až po několika letech, kdy předtím byla odchylka dost do mínusu. Prostě loterie. U 4R36 zase kvituji hacking, protože stačí vytáhnout korunku, chvíli počkat a jdou zase přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 Já jsem dvoje 7S26 poslal dál a pořídil si dvoje 7S36 Přiznávám, že čistě na základě postulátu "čím víc pruhů, tím víc adidas" 4R36 - snad si zvyknu. Vytáhnu korunku a chvilku žiju v domnění, že je musím natáhnout, vteřínovka stojí... Mně se nezavděčíš.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 Mě se 4r začalo taky předbíhat až za nějakou dobu, 6r je ale snad ještě horší nebo co. Jak je na tom třeba ETA 2824 s rozlitaností? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 18. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2021 před 16 hodinami, Pavel87 napsal: Jak je na tom třeba ETA 2824 s rozlitaností? no, z mé zkušenosti teda o dost lepší, ovšem ten strojek má 4 úrovně, takže tam bude poměrně rozdíl mezi nimi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 18. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2021 Mám tuto Etu ve 2 Certinách a pokud si pamatuji byly odchylky kolem 5 sec, ale leží v hodinkovnici... Teď už delší dobu jedu Japonce a jako otloukánky Swatch Irony Sistem 51 (nesmějte se, dělají taky do - 5 s ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 21. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2021 Nevím, jestli se to tu už někde neprobíralo, vyhledávání mi úspěch nepřineslo, netuší někdo, jestli se dá někde sehnat to Seiko cestovní pouzdro na 5 hodinek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2021 Nedá, byl to reklamní předmět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se