Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

momentálně dnem i nocí pořád tyhle obyčejné mako. po všech stránkách moc příjemné hodinky.

No a protože se mi tak pěkně nosej, řekl jsem si, to jsou tak fajn hodinky, že bych si nejradši od orientu koupil ještě něco podobně tvarovaného.

Orienty za poslední léta dost stouply v mých očích a stejně jako rodinku bambín, tak i skupinu potápek druhé generace mako/ray/..  považuji za hodně vydařenou.

U potápek se podle mě fakt povedlo to pouzdro - tvar, velikost, proporce, na zápěstí mi sedí asi nejlépe ze všech možných japonských potápek co jsem vystřídal.

Ray už jsem měl, koukám na ty KAMASU, taky moc pěkné, sice o kus dražší, ale zase safír.. Když se objevily, tak ok - nový cifr, ručky, vložka lunety..

Ve skutečnosti se od MAKO(RAY) liší víc, než se zdá - stejné je vlastně jen pouzdro a strojovna. Luneta je vyšší (masivnější), shora přesahuje sklíčko o nějakou tu desetinu mm - u mako sklíčko naopak desetinku vystupuje nad lunetu, komplet jinak je řešená korunka/závit, jiný náramek a spona (ta je delší než u mako, což by však nemusela..), a hlavně safírové sklo - to tedy velmi vítám. Taky je super absence armováku, tedy ne že bych se u orientu bál nějaké nepřesnosti slícování, ale plochý cifr až do kraje považuju za lepší/hezčí řešení.

Ciferník se mi moc líbí, jak indexy, tak tvar ruček - minutová krásně až ke kraji cifru a potom hlavně ta barva... Mako mám černé, u Kamasu jsem zvolil modrou. Na difuzním světle, pod mrakem, je to jednolitá modročerná -tenhle orientí odstín mám rád- a pak ten sunburst. Nevím jak to dělají, ale ciferník má jemně zrnitou strukturu a pod ním se na ostřejším světle, jak kapalina pod pískovaným sklem, přelévá sytě modrý sunburst. Moc pěkné.

Lumi je o stupeň silnější než u Mako, zhruba nastejno s Ray nebo seiko SKX. Lumibarva má na světle žlutý odstín stejně jako na dřívějších hodinkách (monstra, skx apod). Všiml jsem si, že se u nových modelů začala používat i jiná lumibarva - na světle zcela bílá (Mako, seiko 5 bottle cap co mám) a svítivost trochu slabší. Ale i Mako i pětky jsou v pohodě čitelné i k ránu, takže tohle asi není tak podstatné.

Zkrátka a dobře, s orientem opět velká spokojenost.

Potápky za +- dvěstě dolarů (+výpalné) - se safírem, hackingem, ručním nátahem, kouzelným cifrem...mi řekněte, co srovnatelného za tuhle cenu nabízí konkurence..

post-5667-0-59273400-1583080700_thumb.jpg

post-5667-0-90382000-1583080700_thumb.jpg

post-5667-0-13841700-1583080701_thumb.jpg

post-5667-0-37412500-1583080701_thumb.jpg

post-5667-0-60056100-1583080701_thumb.jpg

post-5667-0-83555000-1583080701_thumb.jpg

post-5667-0-06569800-1583080702_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas- Kamasu sou špičkový (nejen) za tu cenu.

Heh - taky je doma mám a přesně taky modrý nasyslený v šuplíčku :) Ale Retrogrády zatím žádný jiný na zápěstí pustit nechtějí :) Dneska sem si třesoucíma rukama při štelování datumu korunkou nemohl nevzpomenout na Roman-ZA, snad už je bude mít brzy zase na ruce!

post-68939-0-19365000-1583094271_thumb.jpg

post-68939-0-95134900-1583094284_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jo a souhlas, já uvažuju nad zainvestováním do tahu  i s tou parádní sponou, i když ještě váhám, páč světlej perlon, co na nich mám jim sekne taky super, je pohodlnej a navíc levnej. Ale znám se, je to dočasné řešení, páč sem prostě tahovej :)

Odkaz ke komentáři

ja si za ty retrogrady poridil mako a kamasu, kdyz to tak sectu :).

krz hodinky si casto pripadam jak ten dedek v pohadce, jak furt menil az vymenil (az mel nakonec uplny hovno :D).

ale tady nelituji.

retrogrady jsem si dopral jakoze to jsou takovy dustojny hodinky na to az zmoudrim, trochu zestarnu a bude mi to s nima sluset.

jenze jsem trapne zjistil, ze starej uz davno jsem a blbej zustal asi nafurt, zadna zmena se nekona a ze se tedy spokojim s obycejnyma hodinkama.. :)

jinak ten naramek vypada moc pekne. nemit origo, tak bych asi taky zainvestoval.

Odkaz ke komentáři

Já bych okomentoval některý lubovy postřehy: Spona u Kamasu je větší a je to dle mě škoda, protože motivem toho je ekonomické hledisko. Ušetřily min. jeden článek tahu a jeho cena je násobně vyšší než kus plechu na sponě. Mako II mám a plechové koncovky jsou jen o pocitu z materiálu, protože jinak lícují dobře. Oproti tomu mi vadila vůle v pantu spony. Sponu jsem skřípl a pocit, kdy není vůle kolem čepu je o level lepší i u plecháče.

Poslední, co hodinkám vytýkám je "odlévaná" korunka. Má malý průměr a jemné frézované drážky by manipulaci a look posunuly jinam.

Ale vzhled (ne, že by nebylo co zlepšit: rozteč 20mm, od oblého pouzdra lomené nožky a tah, který ty nožky (já vím nožky jsou sexy...) trochu separuje), pohodlí, přesnost a vše, co jsem dostal za 4000Kč.... Hodinky, co drží, vydrží a nemusím si dávat pozor na "invewstici"

Odkaz ke komentáři

... ten pocit moc dobře znám. Jak sem psal - Retrogrády sou přímo výborně ukázkově dědkovský, Kamasu sou krásný, ale svým založením slibují spíš zážitky, adrenalin, energii... tohle všechno je pro moje stárnoucí roztřesený zápěstí už pryč. Takže, za mě Kamasu ano, ale budou slušet nějakýmu mladýmu blonďákovi, nebo brunetovi, mě už ne... Tady už vlak ujel :)

Odkaz ke komentáři

Já bych okomentoval některý lubovy postřehy: Spona u Kamasu je větší a je to dle mě škoda, protože motivem toho je ekonomické hledisko. Ušetřily min. jeden článek tahu a jeho cena je násobně vyšší než kus plechu na sponě. Mako II mám a plechové koncovky jsou jen o pocitu z materiálu, protože jinak lícují dobře. Oproti tomu mi vadila vůle v pantu spony. Sponu jsem skřípl a pocit, kdy není vůle kolem čepu je o level lepší i u plecháče.

Poslední, co hodinkám vytýkám je "odlévaná" korunka. Má malý průměr a jemné frézované drážky by manipulaci a look posunuly jinam.

Ale vzhled (ne, že by nebylo co zlepšit: rozteč 20mm, od oblého pouzdra lomené nožky a tah, který ty nožky (já vím nožky jsou sexy...) trochu separuje), pohodlí, přesnost a vše, co jsem dostal za 4000Kč.... Hodinky, co drží, vydrží a nemusím si dávat pozor na "invewstici"

Souhlas. Korunka u obou modelů by mohla mít lepší úchop (i když kamasu má o trochu ostřejší zuby), rozteč 22/20 jsem taky zmiňoval - 20mm by slušelo asi víc, ale třeba profil pouzdra mi přijde dokonalej. Spona kamasu je delší, to je dobrá poznámka o tom šetření. U mako mám 5+6 článků - ty hodinky sedí naprosto dokonale, kamasu 4+6 a taky ještě bez problému. Kdybych dal 5+5, tak už by spona překážela na spodní straně zápěstí.

Ohledně rozdílů bych ještě zmínil jiný mechanismus lunety, u mako jde ztuha a hodně cvakavě, kamasu má měkčí chod.

Každopádně jsou to skvělý hodinky a oboje mám stejně rád :D

post-5667-0-89277400-1583269212_thumb.jpg

post-5667-0-29325300-1583269717_thumb.jpg

post-5667-0-33097500-1583269212_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...