siwi Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Srovnávat tyto dvoje hodinky je jako srovnávat jabka a hrušky, i když... nosím oboje a srovnání se ubránit nelze. Asi o tom někdy něco napíšu. Pokud bych se měl pokusit o nějaké shrnutí už nyní, zmínil bych zejména:Vzhled - přesto, že Longiny jsou papírově ještě o 1 mm menší, ani z daleka tak opticky nepůsobí. Na ruce se jeví větší. Naproti tomu pohled na Orienty jejich velikost nijak nezkresluje. 42 mm odpovídá. Oboje jsou to sportovní hodinky. Longiny ale vyhlížejí spíše ušlechtile, vezmu je i k obleku. Orienty jsou tool a skvěle doplní neformální outfit. jejich stavba je celkově subtilnější.Pohodlnost - v obou případech vynikající. U Longinů jsem pro ni ovšem musel něco udělat (jeden dílek tahu nahradit půldílkem). Ten bylo třeba doobjednat. Trvalo 3 neděle, než jsem se z nich mohl začít radovat naplno. Orienty sedly na ruku hned po první úpravě velikosti tahu v obchodě. K pohodlnosti Orientů ještě přispívá jejich nižší hmotnost (alespoň pocitově, nevážil jsem je)Tah - u Longinů mohutný, zdobený leštěnými i matovanými částmi. Spona odtrhávací, její segmenty robustní. Orienty mají tah tenčí, matný. Spona je tlačítková, segmenty z tenkého plechu. Strojek - ETA v Longinech vykazuje cca +1,5 s/den, má hacking. Kalibr Orientů hacking nemá, jeho odchylka činí zhruba +3 s/den.Ovladatelnost - až na absenci hackingu zde jednoznačně vyzdvihuji Orient. Manipulace s korunkou je ideální. Do prstů pasuje perfektně. Dobře se s ní otáčí a snadno se zašroubovává. Korunka Longinů má mohutnou ochranu. Ta ale trochu brání i úchopu. Její otáčení je docela obtížné. Také při zašroubovávání je třeba věnovat pozornost trefení se do závitu. Je to obtížné srovnávat. Každé hodinky si uživatel oblíbí kvůli něčemu jinému.
Flipik Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Já vím, že jde o subjektivní hodnocení, ale i tak díky za postřehy.
honzyk Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 V 21. 9. 2014 v 11:07, siwi napsal: Díky moc, pánové. No, nemůžu se jich nabažit. Jsem rád, že je tu dost zkušenějších majitelů stejného typu, od kterých jsem mohl ještě před koupí načerpat cenné postřehy. S hodinkami nedělám žádné vylomeniny, tak doufám, že stěžejky jen tak samy od sebe nepovolí. Snad mi dají včas vědět před tím, než se vyháknou z pouzdra. Dají vědět, jak se mezi koncovkou tahu a pouzdrem vytvoří vůle tak je koncovka ohnutá a chce vyměnit, najednou by jen tak rupnout neměla. Já se dopracoval do tohohle stavu.
siwi Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 No, to je síla! Ale v tomhle stavu se už musejí vyháknout a hodinky spadnout na zem, ne? A to se takhle dokážou ohnout jen vahou hodinek samotných?
tano Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 To je mazec, za jak dlouho noseni se ti to stalo a nejak jsi to vypozoroval treba okem?
El Nano Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 (upraveno) koukni se na stranu 11, tam je to, co se stalo mě, ale aby s ta stěžejka až takhle zlomila, tak je třeba k tomu vynaložit nějaké úsilí, sama se spíš jen ohne Upraveno 21. září 2014 uživatelem El Nano
siwi Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Hoši, vy mě ale děííte. Tak mě napadá, nebudou ty Raye těžší?
tano Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 V 21. 9. 2014 v 14:45, El Nano napsal: koukni se na stranu 11, tam je to, co se stalo mě, ale aby s ta stěžejka až takhle zlomila, tak je třeba k tomu vynaložit nějaké úsilí, sama se spíš jen ohneTak to teda hezky(((,cele jsem to precetl.
Jarda55 Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Zdravím.Já jsem ani jednu stěžejku takhle zlomenou neměl. Obě byly pouze ohnuté. Přesto mi Raye odletěly z ruky velice elegantním obloukem. Byl jsem tak překvapený, že jsem to ani nedokázal ocenit. Prostě sem čuměl jako puk. Od té doby je raději nenosím. Jestli opravdu mají Maka tah ještě horší, tak to si fakt už nedokážu představit,
honzyk Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Já mám Maka, i se stěžejkou v tomhle stavu mi pořád držely na ruce, nespadly neodletěly, obě stěžejky z fotky jsou originální, měnil jsem preventivně obě. Ta spodní byla na 6. hodině, ta horní na 12. Takhle ohnutá je po cca roce, tak nějak plíživě se dělá vůle mezi koncovkou tahu a pouzdrem, na konci už je vidět na jedný straně mezera mezi pouzdrem a tou koncovkou tahu. Stěžejka úplně zlomená není, je "jen" hodně ohnutá, kupodivu jsem ty původní ještě nevyhodil, jen teď nedostanu z telefonu ostřejší fotky. Celé způsobené běžným nošením, nějakého zadrhnutí náramkem nebo tlaku na hodinky si nejsem vědom. Náhradní jsem kupoval v únoru v Brně u Hanáka a zatím drží v pohodě (jo teď to hlídám víc), střídám tah/ nato, odhadem tak 75 % času jsou na tahu.
Honza.manta Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 Já měl Big Mako a potkalo mne to samé a navíc náramek furt chrasti. Tak jsem jim pořídil hezkou gumu a bylo po problému. Mohu toto řešení doporučit - i jim to dost slušelo.
Sláva Kelly Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 V 21. 9. 2014 v 19:12, Honza.manta napsal: Já měl Big Mako a potkalo mne to samé a navíc náramek furt chrasti. Tak jsem jim pořídil hezkou gumu a bylo po problému. Mohu toto řešení doporučit - i jim to dost slušelo.Ahoj,co se stalo stou stěžejkou je hold nepříjemné,ale kov je kov.Guma se mi nezamlouvá.
banjo28 Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 V 25. 9. 2013 v 14:17, mikulíšek napsal: Trochu nedoceněné pilotky Orient Flight s modrým ciferníkem. Po výměně nepěkného originálního řemenu jsou to imho docela fešandy. Zdravim všechny,mám nově pilotky orient se "žlutým" ciferníkem,nemohu posoudit v tak krátké době co je na nich špatného nebo dobrého,čas ukáže. Každopádně jsem měl velké přání mít automaty a od Orientu.Jen jsem měl volit tmavý ciferník,kde svítí ve tmě čísla.Jsou vyráběny podle starých válečných německých B-Uhr. Jen mě udivuje,co tady na diskuzi čtu.Někdo si vybere hodinky,ale pak mu vadí třeba logo,nebo znak,u pilotek velká čísla,atd,atd. Teda lidi,při veškeré úctě k Vám,to jste si toho před nákupem nevšimli nebo jste je koupili zabalené,sakra??? Tomuhle nerozumím.Já teď můžu taky nadávat jen sám sobě,protože až po tom,co jsem si je vybral,jsem našel jinou značku a jiný styl,který se mi líbí daleko víc a ještě mají švýcarskou ETU. Taky mám tady kritizovat svou nedočkavost? Můžu si za to jen a jen sám. Všem přeji krásný den
siwi Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 V 24. 9. 2014 v 15:47, banjo28 napsal: Zdravim všechny,mám nově pilotky orient se "žlutým" ciferníkem,nemohu posoudit v tak krátké době co je na nich špatného nebo dobrého,čas ukáže. Každopádně jsem měl velké přání mít automaty a od Orientu.Jen jsem měl volit tmavý ciferník,kde svítí ve tmě čísla.Jsou vyráběny podle starých válečných německých B-Uhr. Jen mě udivuje,co tady na diskuzi čtu.Někdo si vybere hodinky,ale pak mu vadí třeba logo,nebo znak,u pilotek velká čísla,atd,atd. Teda lidi,při veškeré úctě k Vám,to jste si toho před nákupem nevšimli nebo jste je koupili zabalené,sakra??? Tomuhle nerozumím.Já teď můžu taky nadávat jen sám sobě,protože až po tom,co jsem si je vybral,jsem našel jinou značku a jiný styl,který se mi líbí daleko víc a ještě mají švýcarskou ETU. Taky mám tady kritizovat svou nedočkavost? Můžu si za to jen a jen sám. Všem přeji krásný denNo, vlastně sis na všechno odpověděl tak nějak sám :-D Odesláno z mého HTC One mini pomocí Tapatalk
honzyk Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 K diskuzi o stěžejkách viz výše, dneska ta spodní opět zkolabovala (cca po 3/4 roce nošení), pokusil jsem se zdokumentovat tu vůli mezi pouzdrem a koncovkou tahu, ale telefon to líp nedá , tak aspoň pro ilustraci Na horní fotce koncovka se špatnou stěžejkou, na spodní stěžejka OK. Ještě včera jsem nic nepozoroval, pozitivní je aspoň to, že i v tomhle stavu držela hodinky na ruce a nikam neustřelila, stejně jako ta první.
tano Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 V 24. 9. 2014 v 18:46, honzyk napsal: K diskuzi o stěžejkách viz výše, dneska ta spodní opět zkolabovala (cca po 3/4 roce nošení), pokusil jsem se zdokumentovat tu vůli mezi pouzdrem a koncovkou tahu, ale telefon to líp nedá , tak aspoň pro ilustraci Na horní fotce koncovka se špatnou stěžejkou, na spodní stěžejka OK. Ještě včera jsem nic nepozoroval, pozitivní je aspoň to, že i v tomhle stavu držela hodinky na ruce a nikam neustřelila, stejně jako ta první.Pozoroval jsi nejake priznaky, nez se to stalo? Diky.
siwi Odesláno 25. září 2014 Nahlásit Odesláno 25. září 2014 Píše, že nepozoroval. Dokonce ani na těch fotkách žádnou mezeru mezi pouzdrem a tahem nevidím. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
Frostie Odesláno 25. září 2014 Nahlásit Odesláno 25. září 2014 V 25. 9. 2014 v 8:08, siwi napsal: Píše, že nepozoroval. Dokonce ani na těch fotkách žádnou mezeru mezi pouzdrem a tahem nevidím. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalkjá ano, asi 2 mm u horního okraje pouzdra.
siwi Odesláno 25. září 2014 Nahlásit Odesláno 25. září 2014 Věřím, že v reálu by to člověk určitě nepřehlédl. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se