AndyAaron Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Odesláno 2. března 2022 Orient strojky jsou v pohode. Co se tyka presnosti, tak moje zkusenost je ta, ze stare strojky mi chodily presneji nez nove s hackingem a manualnim natahem. Pokud tobe chodi +3s, tak se vesel a hodinky si nech. Hlucny rotor je "vlastnost" Orientich strojku a mne se to treba libi. Kdyz se nudim, tak si s tim hraju a hukot roztoceneho rotoru me uklidnuje. No a kvuli remenu pouze bych to uz vubec nevracel. Spis si porid jinej a uzivej si super hodinek. Tenhle model se jim povedl. Nazivo jsem zkousel ty Lubovy a super. Nepovedlo se mi ho tehdy prekecat, at mi je proda
tombas Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Odesláno 2. března 2022 @AndyAaron ta přesnost je velmi orientační, hodinky nenosím, jen jsem je natáhl a celý den ležely na zádech, ale i tak si myslím, že přesnost bude v pohodě. Řemen bych mohl zkusit vyreklamovat samostatně, ale upřímně, vypadá sice hezky, ale je tvrdý jak štolverk, podlepený nějakou divnou koženkou, která je od stehů skoro prosekaná. Na ruce neohebný. Třeba by se to poddalo, ale jiný řemen asi bude lepší řešení. Ještě to promyslím, na vrácení mám ještě čas.
tombas Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 Hodinky nenosím a budu je reklamovat kvůli tomu řemenu, ale fotku sem dám.
Datel Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 V 3. 3. 2022 v 9:32, tombas napsal: Hodinky nenosím a budu je reklamovat kvůli tomu řemenu, ale fotku sem dám. Rozšířit to se může jít Panerai schovat ;o)
Kamil.K Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 proč je jen proboha ku*ví tím datovým oknem
tombas Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 Tak změna pánové, se.ru na reklamaci, nebudu to nikam posílat a čekat kdo ví jak dlouho, mám teď i jiné starosti, tohle je fakt prkotina, co nestojí za ten stres a běhání na poštu atd. @Kamil.K vím, že to na fotkách vypadá jak pěst na oko, ta datumovka, ale v reálu to není nic, co by nějak nadměrně rušilo. Alespoň mi to nevadí a jsem za datum rád. Super by bylo, kdyby byl datový věnec černý, ale to by zase ubralo na čitelnosti a já už jsem ve svém věku beztak přisleplý.
Kamil.K Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 To je dobře, že datum nevadí Tobě,...hodinky jsou Tvoje a co prndají druzí je jedno, hlavně že se líbí Tobě.
lub Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 no, faktem je, ze cernej venec zrovna u tedlech hodinek by se hodil vic. druhy nesmysl je tech 21mm, ale jinak jsou fajn
siwi Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 V 3. 3. 2022 v 14:14, tombas napsal: Tak změna pánové, se.ru na reklamaci, ... Sem ti to říkal hned
tombas Odesláno 3. března 2022 Nahlásit Odesláno 3. března 2022 V 3. 3. 2022 v 18:57, lub napsal: no, faktem je, ze cernej venec zrovna u tedlech hodinek by se hodil vic. druhy nesmysl je tech 21mm, ale jinak jsou fajn Rozšířit Příští týden od nízkotučnéhotvaroha dorazí černý mesh 21mm, takže na denní nošení je to vyřešeno a nějaký khaki strap ještě pořídím. On ten originál stejně za moc nestojí. Nebo si nechám ušít nějaký kožený NATO od místního mistra a pošlu mu ten origo, aby z něj vzal sponu a ostatní balast. Na to je čas. V 3. 3. 2022 v 19:43, siwi napsal: Sem ti to říkal hned Rozšířit Já vím, ale to jsem ještě nevěděl, jestli se mi ty hodinky líbí. No a pak jsem na ně furt koukal, otáčel je, nasvěcoval lumi... a druhý den, když jsem viděl, že jsou docela přesné a furt hezčí a hezčí... pak jsem psal na Timestore.cz a když chtěli poslat celé hodinky, tak jsem se na to vykašlal. Ten řemen za to fakt nestojí a ty hodinky byly o dost levnější než jinde. No a hlavně bych místo nich zase musel koupit jiné hodinky a zase bych se nemohl rozhodnout. Prostě peklo .
lub Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Odesláno 8. března 2022 samotného mě překvapuje, jak mě tyhle obludy bavěj. poslední dobou asi nejvíc ze všech. osobně je řadím o fous výš, než třeba želvy a není to jen safírem.
tombas Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Odesláno 8. března 2022 Já si myslím, že spousta lidí už je ze Seika trochu unavena a Orienty jsou vítaná změna v podobné nebo lepší kvalitě a za lepší cenu. Fotka ze včerejška, ale stále na ruce:
Kamil.K Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Odesláno 8. března 2022 No... s únavou ze Seika máš pravdu (už třeba kvůli jejich ždímání peněz od Seikařů recyklacemi - věčnými limitkami, limitkami limitek a speciálními edicemi apod., a mizernou QC - křivé armováky),...ale stejné nebo dokonce lepší kvalita, to nevím nevím (hlučnost jako vlastnost strojku, rozviklaná korunka jako vlastnost???). Každopádně poměr cena/ výkon je u Orientu super (sám mám levná a elegantní Bambina s rachtajícím strojkem, a dokud jsem v souvislosti s Tvými OS nečetl o výše zmíněné "vlastnosti" korunky tak jsem o Orient Starech uvažoval), ...ale tak jako Ty bych si Orient versus Seiko porovnat netroufl.
tombas Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Odesláno 8. března 2022 @Kamil.K Tak ano, hlučnost rotoru je subjektivně trochu vyšší než u Seika a korunka má vůli, což není úplně ideální, ale na funkci to nemá vliv. Na druhou stranu tam, kde strojek Seiko dělá podle způsobu odložení klidně +/- 10s/den, tam Orient nehne ani brvou a furt si jede těch svých +2-3 s/den. Rezerva nátahu 50h taky potěší. Výhodou (ale možná i nevýhodou) Seika je ohromné množství modelů a jejich barevných variant, nepřeberné množství limitek a ceny od pár korun po pár set tisíc. V tomto směru je alespoň v Evropě Orient a Star trochu chudý příbuzný.
tombas Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Odesláno 8. března 2022 Dorazil nový mesh od místního člena, myslím, že je to v pohodě
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se