siwi Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 (upraveno) Ahoj.Tak se hlásím taky do klubu.Dnes darazili a jsou o mnoho hezčí,než na fotkách.Koupeno zde na fóru, od váženého člena,za což mu Děkuji.Omlouvam se za odraz v hodinkach...Vítám tě do klubu a gratuluju k pohodovým hodinkám. Tak sem taky jednu prihodim...Moc pěkná fotka. P. S. Asi bych měl zas něco nafotit, ať se náš klub rozrůstá Upraveno 13. května 2015 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Zdravíčko vespolek, přidávám jedny černé Maka do party :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Vítám tě do klubu a gratuluju k pohodovým hodinkám.Moc pěkná fotka. P. S. Asi bych měl zas něco nafotit, ať se náš klub rozrůstá Jsem ani nevěděl, že máme nějaký klub. Ale jsem pro.A ta ženská, to je naše čestná prezidentka?Jaké nosí Orienty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Nemáš fotku zepředu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Ta má píchací hodiny Orient, každý člen se u ní musí pravidelně hlásit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Ta má píchací hodiny Orient, každý člen se u ní musí pravidelně hlásit :-) Já ale myslel fotky zepředu té předsedkyně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Já ale myslel fotky zepředu té předsedkyně :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 14. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2015 Dnes uz prselo a celkem dost. (zkouska noveho mobilu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 14. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2015 Asi fotí dobře ten nový mobil. Co sis koupil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 14. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2015 Asi fotí dobře ten nový mobil. Co sis koupil?Teď se na to dívám na monitoru a čekal jsem, že to bude horší. Docela to jde. Já jsem nic nekoupil, mobily mě neberou. To jsem nafasoval v práci. Jsem teď dost v terénu, prý to budu potřebovat. Je to LG Spirit 4G LTE (H440n) Titan. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 14. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2015 Zdá se, že nás tu čekají pěkné fotky Asi bude to LG dobrý stroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 14. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2015 Zdá se, že nás tu čekají pěkné fotky Asi bude to LG dobrý stroj.To se teprve uvidí. Zatím jsme ve fázi sbližování. Dnes jsem se nudil ve vlaku, tak byl čas na zkoušení. Jinak budu jezdit autem, ale to dnes dostávalo nový kabát - fólie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 15. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2015 5. den v týdnu 15.5.15 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2015 5. den v týdnu 15.5.15Ty jo, tak to jsem jeste nevidel...Co to je za model? Z jakeho jsou roku? A k cemu jsou dobra na boku ciferniku ta cisla 20M, 30M, 35M a 40M?Kazdopadne to vypada zajimave. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 16. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2015 Ty jo, tak to jsem jeste nevidel...Co to je za model? Z jakeho jsou roku? A k cemu jsou dobra na boku ciferniku ta cisla 20M, 30M, 35M a 40M?Kazdopadne to vypada zajimave.Jedná se o jeden z nejznámějších vintážních modelů Orientu z poloviny sedmdesátých let, který se vyvinul z King Diverů. Označení "King Diver" měly vybrané modely vyráběné pro rekreační potápění, které měly dvě korunky a horní tlačítko, a to od poloviny šedesátých let do počátku sedmdesátých let, tehdy většinou s kalibrem 1942. Pravděpodobně po přijetí nových norem, které musely splňovat hodinky, aby mohly mít označení "diver", dochází počátkem sedmdesátých let ke zkrácení nápisu na "KD". Od r. 1971 již tyto hodinky mají většinou kalibr 469, což je jeden z nejspolehlivější a nejlepších kalibrů Orientu vůbec, vzniklý spojením starého inhouse kalibru a kalibru pro řadu Seiko 70xx, na kterou Orient tehdy odkoupil licenci (v této řadě se u Seiko dělají např. populární strojky 7S26 -např. SKX007 apod.). To ostatně i vysvětluje i to, proč cca 90 % náhradních dílů Orientů a Seiko bylo a je z těchto modelových řad shodných. Označení KD je pak stále častěji vynecháváno nebo postupně nahrazováno označením SK (což je označení i pro jiné modely). S tímto pouzdrem se tento model ještě označuje jako King Diver (i když to je podle mne nepřesné) nebo i jako Jumbo (většina KD jsou nejen na svou dobu poměrně velké a robustní hodinky s převažující šířkou nožiček 22 mm, což v té době rovněž nebylo obvyklé). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2015 Jedná se o jeden z nejznámějších vintážních modelů Orientu z poloviny sedmdesátých let, který se vyvinul z King Diverů. Označení "King Diver" měly vybrané modely vyráběné pro rekreační potápění, které měly dvě korunky a horní tlačítko, a to od poloviny šedesátých let do počátku sedmdesátých let, tehdy většinou s kalibrem 1942. Pravděpodobně po přijetí nových norem, které musely splňovat hodinky, aby mohly mít označení "diver", dochází počátkem sedmdesátých let ke zkrácení nápisu na "KD". Od r. 1971 již tyto hodinky mají většinou kalibr 469, což je jeden z nejspolehlivější a nejlepších kalibrů Orientu vůbec, vzniklý spojením starého inhouse kalibru a kalibru pro řadu Seiko 70xx, na kterou Orient tehdy odkoupil licenci (v této řadě se u Seiko dělají např. populární strojky 7S26 -např. SKX007 apod.). To ostatně i vysvětluje i to, proč cca 90 % náhradních dílů Orientů a Seiko bylo a je z těchto modelových řad shodných. Označení KD je pak stále častěji vynecháváno nebo postupně nahrazováno označením SK (což je označení i pro jiné modely). S tímto pouzdrem se tento model ještě označuje jako King Diver (i když to je podle mne nepřesné) nebo i jako Jumbo (většina KD jsou nejen na svou dobu poměrně velké a robustní hodinky s převažující šířkou nožiček 22 mm, což v té době rovněž nebylo obvyklé).Diky moc za osvetu! Vypdaji fakt paradne. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuzma Odesláno 16. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2015 Jedná se o jeden z nejznámějších vintážních modelů Orientu z poloviny sedmdesátých let, který se vyvinul z King Diverů. Označení "King Diver" měly vybrané modely vyráběné pro rekreační potápění, které měly dvě korunky a horní tlačítko, a to od poloviny šedesátých let do počátku sedmdesátých let, tehdy většinou s kalibrem 1942. Pravděpodobně po přijetí nových norem, které musely splňovat hodinky, aby mohly mít označení "diver", dochází počátkem sedmdesátých let ke zkrácení nápisu na "KD". Od r. 1971 již tyto hodinky mají většinou kalibr 469, což je jeden z nejspolehlivější a nejlepších kalibrů Orientu vůbec, vzniklý spojením starého inhouse kalibru a kalibru pro řadu Seiko 70xx, na kterou Orient tehdy odkoupil licenci (v této řadě se u Seiko dělají např. populární strojky 7S26 -např. SKX007 apod.). To ostatně i vysvětluje i to, proč cca 90 % náhradních dílů Orientů a Seiko bylo a je z těchto modelových řad shodných. Označení KD je pak stále častěji vynecháváno nebo postupně nahrazováno označením SK (což je označení i pro jiné modely). S tímto pouzdrem se tento model ještě označuje jako King Diver (i když to je podle mne nepřesné) nebo i jako Jumbo (většina KD jsou nejen na svou dobu poměrně velké a robustní hodinky s převažující šířkou nožiček 22 mm, což v té době rovněž nebylo obvyklé). ...tak to je poměrně hezky vyčerpávající odpověď, takhle věcně kdyby odpovídali všichni - to by se člověk i rád zeptal. ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 5. den v týdnu 15.5.15Ty jsou paradni. Ty barvy jsou na leto uzasne. Asi zacnu hledat. Ja cely tyden Mako Les Gommes.(mobilovka) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 A k čemu jsou tedy ty hodnoty 20M až 40M? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 (upraveno) A k čemu jsou tedy ty hodnoty 20M až 40M?King Divery byly dimenzovány na potápění do reálných 40 m, takže ta stupnice znamená tabulku bezdekompresních sestupů, tzn. lze podle ní odečíst jak dlouho se můžeme potápět do určité hloubky, aby byl ponor bez potřebné dekomprese. Pro hloubku 20 m je podle hodinek bezdekompresní ponor možný do 45-60 minut, u 30 m je to 30-45 minut, u 35 m je to 15-30 minut a u 40 m pak do 15 minut. Takže při ponoru pak lunetou nastavit začátek příslušné výseče, přičemž ukazatel lunety na "celé" nám uvádí kolik nám zbývá.... Tolik teorie Upraveno 17. května 2015 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se