Marcus Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 Díky.Otázkou je, co jsou "běžné" Orienty. Takové M-force, Diver 300m řady jsou zpracované velmi dobře a tomu odpovídá cena. Pokud tyto OS budu srovnávat s tím co mám doma z novodobé produkce (Mako, Flight), tak ten rozdíl tam je patrný. Pěkné by bylo srovnání OS s Orientem na podobných modelech např. OS Classic vs. Bambino/Curator. Alespoň pro mě je však hlavní benefit OS v designu. Povedené a decentní logo OS, prostě lépe sedne k elegantním hodinkám a OS produkce je designově "vychytanější" (i když ne vždy bez chyb).Ano, tak nějak jsem to myslel, běžné Orienty jsou pro mě hlavně Mako a Ray, pilotky a pak oblekovky Symphony a Bambino, prostě ty, které se dají koupit zhruba do 150 dolarů.Nejhezčí Orienty, které jsem zatím naživo viděl, byly Orient 60th Anniversary Manual Wind, kterou jsou vzhledově těm tvým OS velice podobné. Hlavní rozdíl je v tom, že ty tvé jsou automaty. Ale celkové zpracování asi bude na stejné úrovni a tím pádem vynikající.zdroj: http://yeomanseiko.com/2012/12/30/my-collection-of-classic-style-watches-from-seiko-and-orient/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikulíšek Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 recenze a když má člověk Mako/Ray, tak má tah i k pilotkám. rychlomobilovka (+ nemám ideálně seřízené koncovky tahu, ale tvarově sedí) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikulíšek Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 Ano, tak nějak jsem to myslel, běžné Orienty jsou pro mě hlavně Mako a Ray, pilotky a pak oblekovky Symphony a Bambino, prostě ty, které se dají koupit zhruba do 150 dolarů.Nejhezčí Orienty, které jsem zatím naživo viděl, byly Orient 60th Anniversary Manual Wind, kterou jsou vzhledově těm tvým OS velice podobné. Hlavní rozdíl je v tom, že ty tvé jsou automaty. Ale celkové zpracování asi bude na stejné úrovni a tím pádem vynikající.orientstarand60th.jpgzdroj: http://yeomanseiko.com/2012/12/30/my-collection-of-classic-style-watches-from-seiko-and-orient/ Tahle limitka je parádní. 2x jsem je chtěl mít a nesehnal a když byly k sehnání, tak jsem je zas nepotřeboval. Prostě jsem se s touhle limitkou vždy míjel ;-) A pravdou je že manuální nátah není automat. Další parádní, bohužel už poměrně drahé a opět je manuální jsou více hezkých fotek zde Prostě Orient Star umí, a mezi elegnatními hodinkami za slušné peníze má jistě co nabídnout. Mrzí mě, že nové přírůstky do OS Classic řady, jsou v okolí datumovky docela odfláknuté (useklá III, dost nijak zpracovaný výsek na datum v embosovaném číselníku). Prostě super hodinky s pár klasických orienťáckých "ale.." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Štěpka Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 a když má člověk Mako/Ray, tak má tah i k pilotkám. rychlomobilovka (+ nemám ideálně seřízené koncovky tahu, ale tvarově sedí)Ten tah mě nikdy nenapadl a dělá z toho úplně jiný hodinky - hlavně v kombinaci s tou barvou ciferníku co máš. Tah určitě vyzkouším, mám Mako Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davok Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2015 Také přispěji svou troškou do mlýna... Pořád dělají radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2015 V "chlubírně" je nikde nemám, jen pár momentek v diskusích...Diky za vycerpavajici postrehy. Presne tohle me zajimalo, duvody, proc jsi je koupil. Ja na ne taky koukal, akorat uz nejsou nove k sehnani. A casem se mi zacal vice libit cifernik typu A, tzn prazdny a nejlepe bez loga. Co mi taky trosku vadilo, tak "obycejna" korunka, u pilotek se mi vic libi ta velka. Nekomu by mohlo vadit dynko bez pruhledu na strojek, to ja nevyzaduju. Vodotesnost 100M je plus. Jinak jsou to hodinky moc pekne a za tu cenu urcite dobra volba. Tak at dal dobre slouzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2015 Životně důležitá tabulka, hlavně při plavání v bazénu s max. hloubkou 1,5 metru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2015 Jsem po té gumě zatoužil po dlouhé době po původním tahu. Reinstalace proběhla úspěšně. Mám ty změny rád a Mako jsou pro ně jako dělané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Ciao Bambino Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Ray Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Konečně jsem završil VELMI dlouhou fázi vybírání dalších hodinek. Požadavek byl celkem jasný - mechanické hodinky do práce se stříbrným pouzdrem a jednoduchým bílým ciferníkem a rozumnou velikostí pod manžetu košile. Dostal jsem se do fáze, kdy jsem byl definitivně rozhodnut pro Bambina a jen čekal až je naskladní, ale během čekání jsem v nabídce Orientu objevil model Vintage. Ten mi byl velikostí, indexy a celkovým vzhledem ještě sympatičtější, tak jsem je objednal z Itálie než si to zase rozmyslím.Za 6k mám hodinky s in-house automatem (zatím dělají do 3s za den), indikací rezervy nátahu, safírem a průhledem na strojek. K tomu příjemných 40mm průměr, nádherně modřené ručky a velmi povedený cifr. V tomhle se Orientu dost těžko hledá konkurence (natož mimo Japonsko). Takže za mě naprostá spokojenost.Zatím na hnědé kůži (dodaný tah - stejně jako všechny tahy obecně - jsem shledal nenositelným), časem plánuji ještě kůži černou a modrý perlon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zarkow Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 (upraveno) Tento model jsem měl také ve výběru, ale nějak mi u tohoto typu hodinek vadí to vnitřní číslovaní. Jinak je cifr moc pěkný a jako celek super hodinky. Tak ať ti dělají radost :-)Co to máš za konkrétní řemen? Díky Upraveno 17. července 2015 uživatelem zarkow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Já se trochu bál těch tří různých druhů textury na cifru, ale naživo to jako celek vypadá opravdu povedeně. U Bambin mě odrazovalo právě to číslování (a nakonec taky odradilo) - nedokázal jsem se srovnat s těmi římskými číslicemi (ještě "špatně" psanými) a přiliš hustým dílkováním. Pásek je HIRSCH Forest ze Strapshopu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Konečně jsem završil VELMI dlouhou fázi vybírání dalších hodinek. Požadavek byl celkem jasný - mechanické hodinky do práce se stříbrným pouzdrem a jednoduchým bílým ciferníkem a rozumnou velikostí pod manžetu košile. Dostal jsem se do fáze, kdy jsem byl definitivně rozhodnut pro Bambina a jen čekal až je naskladní, ale během čekání jsem v nabídce Orientu objevil model Vintage. Ten mi byl velikostí, indexy a celkovým vzhledem ještě sympatičtější, tak jsem je objednal z Itálie než si to zase rozmyslím.Za 6k mám hodinky s in-house automatem (zatím dělají do 3s za den), indikací rezervy nátahu, safírem a průhledem na strojek. K tomu příjemných 40mm průměr, nádherně modřené ručky a velmi povedený cifr. V tomhle se Orientu dost těžko hledá konkurence (natož mimo Japonsko). Takže za mě naprostá spokojenost.Zatím na hnědé kůži (dodaný tah - stejně jako všechny tahy obecně - jsem shledal nenositelným), časem plánuji ještě kůži černou a modrý perlon.Gratuluju k vyberu. Moc se mi libi a modrene rucky delaji jen radost. Tak at dobre slouzi. Muzes postnout link na shop, kde jsi je kupoval?Vcera jsem v jinem vlakne narazil na orienti "aqua terra" a taky vypadaly moc pekne, navic s gmt komplikaci. Orient proste umi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Já se trochu bál těch tří různých druhů textury na cifru, ale naživo to jako celek vypadá opravdu povedeně. U Bambin mě odrazovalo právě to číslování (a nakonec taky odradilo) - nedokázal jsem se srovnat s těmi římskými číslicemi (ještě "špatně" psanými) a přiliš hustým dílkováním. Pásek je HIRSCH Forest ze Strapshopu.Tady je videt, jak ma kazdy jiny vkus :-) To prilis huste dilkovani se mi prave na tom libilo. A "spatne" napsane rimske cislice jsme tu uz taky resili. Pokud myslis cislo 4 napsano stylem "IIII", tak je to proto, aby to designove vyvazilo protilehlou osmicku "VIII". Ma to tak spousta vyrobcu, vcetne tech nekolikanasobne drazsich ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Oživím níže odkazované od mikulíška - konkrétně model WZ0011DD. Tak jak vintážní vzhled obecně příliš nemusím, tak tyhle mě praštily přes nos okamžitě jak jsem tu na jejich odkazované fotky narazil. Opravdu decentní krása, ciferník z mého pohledu velmi vyvážený, ani málo ani moc. K plusu jim jde určitě manuální nátah (automaty jsou dneska skoro všechny, poslední dobou si až říkám, že bohužel) a navíc rezerva nátahu u manuálního strujku je myslím docela unikát. Tyhle tu asi ale nikdo nemá...?? ........A pravdou je že manuální nátah není automat.Další parádní, bohužel už poměrně drahé a opět je manuální jsou více hezkých fotek zde .................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Štěpka Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Ten řemen na fotce nevypadá vůbec špatně. Já jsem si takhle koupil pilotky a plánoval kupovat nový řemen. Ale po pár dnech nošení (než si vyberu nový) jsem si ho nakonec nechal a určitě jsem neudělal chybu - i po dcou letech vypadá dobře. Ale hodinek Orient mám více, takže vím, že to je "kus od kusu". V každém případe hodinky určitě zajímavé. Přeji, ať dobře slouží a dělají radost! Ještě bych se přimlouval za fotku v košili, ať máme srovnání s Bambino. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 To Andy: Vím, že to číslování je u hodinek takhle celkem standardní, ale prostě mi to nesedí. Dávám přednost arabským číslicím nebo nečíslovaným indexům. Kupoval jsem přes eBay u prodejce "ik2gao". Jde to z Itálie, má je skladem, takže je to rychlé a bez starosti o clo/DPH. To Mr.Štěpka: Ten hnědý řemen se mi na nich moc líbí, ale původní myšlenka byl řemen černý, ať to mám na střídačku podle bot/pásku. Nemám moc rád, když tyhle věci neladí, tak proto černá. A modrý perlon se mi hodně líbil u Bambin a mám pocit, že tady bude fungovat stejně dobře - na méně formální příležitosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Vsak jasne, vis jaka by to byla nuda, kdybychom meli vsichni stejny vkus a meli tu stejne cibule? Tvuj vyber je ale paradni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2015 Patky jsou strasne zradny dny. Clovek jde po praci do baru, neuplyne ani par hodin a prijde o Bambina Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se