Brownicek Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 (upraveno) Zdravím všechny spolupostižené. Už to bude skoro rok co jsem objevil tohle fórum a začal se víc zajímat o mechanické hodinky. Ty jsem do té doby nikdy moc nenosil a i přes to, že jsem tu toho docela dost načetl a viděl, jsem se nebyl schopen nikdy rozhodnout a konečně něco koupit. Když jsem odpromoval, byla otázka ze strany rodičů co bych chtěl za to celkem zbytečná. Protože ale o mé začínající zálibě už nějakou dobu věděli, netroufli si koupit mi nic rovnou a dali mi na koupi hodinek jen peníze. Jelikož už to bude skoro dva měsíce a zápěstí mám pořád holé, nechci aby si mysleli, že jsem všechno prochlastal , takže jsem si řekl, že do konce měsíce něco vyberu. Postupně jsem se přes bondovky (když jsem sem vlezl a zjistil kolik stojí ) orient mako, steinhart ocean 1 (ty jsem málem koupil), a krátké váhání nad pořízením nějakých B-UHR od archimede, dostal zpět k potápkám. Finálními kandidáty tedy jsou: Maurice Lacroix Miros Diver Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Longines Hydroconquest Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Oris Diver Date. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Protože jsem zatím hodinky vybíral pouze na netu, chtěl jsem se zeptat, kde v Brně a okolí by se dali vidět a zkusit na živo. Další je ohledně Vašich praktických zkušeností se spolehlivostí, zpracováním pouzdra, tahu atd. Jako poslední bych uvítal případné typy na výhodnou koupi. Nebráním se nákupu v zahraničí, ebay, chrono 24, nebo mírně použítého kousku odsud. Rád bych se totiž vešel do 15k kč a nevím jestli je to reálné. Děkuji předem za rady a omlouvám se za zdlouhavý popis, ale po tom roce jsem se musel vypovídat Upraveno 14. srpna 2011 uživatelem Brownicek
Leviathan Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Z tvojeho vyberu by som volil tie Londžíny ale v ciernom. Aj Oris je super, ale to su plnohodnotne potapky a nie su tak univerzalne ako Londziny....dalsi aspekt je velkostLongines 41Oris 44 resp 47 mmMR je myslim 42. Ale mne osobne sa na zivo moc nepacia. Trochu nuda.Kazdopadne ORIS ma gule....ale otazka je, co ty preferujes
NIGHTinGALE Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Tyhle Longinesky se mi moc nelíbí, takže bych je ve svém výběru vyloučil.Oris jsou divery na první pohled a Maurice Lacroix spíše elegantně sportovní. Takže bych volil podle toho, co ti je bližší a více se k tobě hodí.
lastam Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Ať koupíš cokoli, neuděláš chybu, ve všech hodinkách co jsi poslal je stejný pohon - ETA 2824-2. Jen si je pokud možná co nejlépe všechny vyzkoušej, osahej, protože neni nic horšího než drahé hodinky co nesednou na ruku. Projeď detailně tah, uchycení tahu k hodinkám a sponu, jak moc je viklavá atd. Jinak bondovky, jo to by byla jistota, ty snad padnou na každou ruku:-)
Hajek Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 (upraveno) jednoznačně Longines, měl jsem je a je to takovy předstupeň k bondovkám Upraveno 15. srpna 2011 uživatelem Hajek
grakij Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 chtěl jsem se zeptat, kde v Brně a okolí by se dali vidět a zkusit na živo.Orisky mají ve Vaňkovce v patře. Longines by mohly být u Hanáka v centru.
Gustaf Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 jestli chceš potápky za promoci, tak bych volil ORIS...jsou parádní a jsou to kovaný diversky a ta modrá jim neuvěřitelně sekne....
little_w Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Poslouchej, nechci ti do toho kafrat, ale nepremyslel jsi nad Seiko Sumo? To je v tehle cenove tride takova kategorie sama pro sebe. Ricousovo chlubici vlakni mi je tak nejak pripomnelo. Samozrejme nic proti Tvym trem uvedenym znackam. Vsechny beru, jsou dobre. Ale Sumo...!
Hajek Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Nebo to vem jinak - až budeš za X let předávat svému dítěti k promoci své hodinky - jaká značka bude mít lepší zvuk ? Longines ho měl před 100 lety a má ho i teď Navíc jsou naprosto univerzální - košile, tričko - vše ok.
Frantik Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 A co mrknout do hlubších vod?!?!?!? http://us.tagheuer.com/en/luxury-watches/aquaracer/aquaracer-500m-calibre-5-43mm-blue-stainless-steel-bracelet
Chorche Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Ač se mi ML celkem líbí, v konkurenci Orisu a Longines asi neobstojí, takže: jestli univerzální kancldivery, které se hodí téměř ke všemu, tak Longines, jestli opravdové divery, tak Oris
H-B Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Pokud chces hodinky k dzinum a triku, tak z techto rozhodne Oris. ML i Longines se celkem snesou i s lepsim oblecenim. Seiko mam rad a Suma jsem sice nevlastnil, ale mel moznost si je zevrubne prohlednout. Kdyby na stole lezeli vedle Oris, sahnu bez premysleni po Oris.
baza Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Oris - nejvíc potápkyLongines - nejvíc univerzální ML -nic mě nenapadáZa mě LONGINES
Juraj11 Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Jdi do Sumo-jak je dáš poprvé na ruku tak pochopíš..... a stejně pochybuju že v tvém cenovém limitu se vejdeš do jiných(nových)
habadej Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Pokud chceš především potápky, tak s tvým rozpočtem hledej tady.
GentlemanT Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Já osobně bych asi zvolil ML - z těch tří mi přijdou takové nejelegantnější, což se podle mě nejlépe hodí k "slavnostnímu" charakteru promočního daru...Ale, jak již bylo řečeno, záleží na tvých preferencích
Brownicek Odesláno 15. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Diky moc za vsechny rady a nazory, momentalne jsem na machacu (chcije jak prase) a az se vratim pujdu omrknout vsechny kousky na zivo. Nejvic se klonim k oriskam, uvidim po zkousce na zapesti, urcite dam jeste vedet. Pokud byste meli jeste nejakej jinej napad tak sem s nim, ja radsi uz nikam nepisu, su celkem nazranej podivam se jeste na ty nadhazovany japonce
Chorche Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Diky moc za vsechny rady a nazory, momentalne jsem na machacu (chcije jak prase) a az se vratim pujdu omrknout vsechny kousky na zivo. Nejvic se klonim k oriskam, uvidim po zkousce na zapesti, urcite dam jeste vedet. Pokud byste meli jeste nejakej jinej napad tak sem s nim, ja radsi uz nikam nepisu, su celkem nazranej podivam se jeste na ty nadhazovany japonce Je fakt, že Seiko Sumo by to mohlo rozseknout, naživo jsou parádní, obzvlášť pouzdro.
African Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Už se vše napsalo, co mám na mysli, takže za mě Longines Pokud se ale rozhodneš pro Oris, chybu určitě neuděláš, jsou taktéž parádnický, né ale zrovna všem vyhovuje soudkový tvar pouzdra.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se