Přejít na obsah

Moonwatch - prakticnost

klobadysek

Doporučené příspěvky

Ako je to s lumi. Niekto píše bieda, iný zas super.. Dosť ma to zaujíma. Viete to porovnať, keďže hodiniek máte plnú kabelku. Tak napíšte :)

Věřím tomu, že třeba v Dubaji nebo v Kalifornii lumi super, v ČR na pizdu :-) Hodně záleží na počtu slunných dní v roce a u nás docela bída. Zářivka v kanclu to nikterak nezachrání jsem zjistil....

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lumi je v pohodě. Čas jde odečíst kdykoliv v noci bez nasvícení. Byl jsem celkem překvapený. Kamarád má Moony se safírem (oba máme 2017) a jestli mě nešálí zrak, ty safírové nesvítí tak dobře jako klasika hesalit. 

Pokud ale znáš Seiko lumi z potápek, podle mě budeš lehce zklamaný. Seiko svítí více a déle, řekl bych. 

Odkaz ke komentáři

V Seiko sekci se tohle řešilo. Dost lidí si všimlo, že jim luminiscence po výměně Hardlexu za safír méně svítí.

U těch Moonů nevím. Mi se to tak zdálo, tak snad tady jen nedělám vlny a jsem jenom slepý :) 

na Moonech mam hesalit a sviti v pohode celou noc, ani nenasvicuju. na SKX009 mam safir a je to velka bida, kdyz jsem je mel s plexi, tak svitili jak dive.

Je tam původně Hardlex, což je minerální sklo, ne plexi. 

Odkaz ke komentáři

No a keď to prirovnáš k niečomu? Lebo moje hoďky nemám problém prečítať. V noci na ne sem tam čumím a ak nespĺňajú dáke celonočnú čitatelnosť tak idú preč..

Všeobecně má Omega kvalitní lumi, zde ale musíš počítat s tím že ji je málo a tím pádem rychleji slábne. Pokud chceš dobře čitelné Omegy, vem si Seamastery, protože pokud je přes den slunce, hezky venku bez rukávu, tak opravdu je odečet dobrý celou noc. Safír nebo hesalite, na to bych moc nekoukal, protože safírovky svítí super, ale jak píšu lumi tam je málo a tudíž svítivost rychleji slábne. Nevěřím že s hodinkami v rukávu kluci vydrží odečítat celou noc, no a slunce jsem ještě neviděl co jsem je koupil takže nedokážu popsat jak dlouho vydrží, ale vyzkouším hned jak bude hezky :-)

Odkaz ke komentáři

Hodinky vetsinu casu nenosim pres den pod rukavem. Moje zkusenost: v lete odectu bez problemu cas na Moonech (2012) kdykoliv behem noci, indexy jsou proti Seamasterum tenke, ale sviti dobre. V zime je to k ranu slabsi, protoze je vecer tma uz od peti... kdyz mam na nocnim stolku vedle obcas vedle sebe Seamastery a Speedmastery, vidim i ze vzdalenosti 3 metru lumi obou, a cas prectu tak z pul metru u moonu a ze dvou metru u seamasteru (ale to je ocima asi :) )

Odkaz ke komentáři

Všeobecně má Omega kvalitní lumi, zde ale musíš počítat s tím že ji je málo a tím pádem rychleji slábne. Pokud chceš dobře čitelné Omegy, vem si Seamastery, protože pokud je přes den slunce, hezky venku bez rukávu, tak opravdu je odečet dobrý celou noc. Safír nebo hesalite, na to bych moc nekoukal, protože safírovky svítí super, ale jak píšu lumi tam je málo a tudíž svítivost rychleji slábne. Nevěřím že s hodinkami v rukávu kluci vydrží odečítat celou noc, no a slunce jsem ještě neviděl co jsem je koupil takže nedokážu popsat jak dlouho vydrží, ale vyzkouším hned jak bude hezky :-)

Tu nejde o množství lumi barvy. Hesalit i safír jí mají stejné množství. Mi se prostě zdálo, že u safíru nesvítí tak intenzivně a dlouho.

Odkaz ke komentáři

Tu nejde o množství lumi barvy. Hesalit i safír jí mají stejné množství. Mi se prostě zdálo, že u safíru nesvítí tak intenzivně a dlouho.

Pokud tam nejsou dva typy ruček, tak je to blbost. Ba naopak má safír lepší světelnou propustnost než plast, takže nevím no, neporovnával jsem, ale moc to nechápu :-) Moony mají celkově výborně řešené dlouhé bílé ručky, takže je stačí ve tmě mírně natočit a je vidět čas, tak z mojí zkušenosti když je lumi docela k ránu dead. Jo ale jak říkám, věřím když se přes den dobře naakumulují tak asi celou noc vydrží....Omega tu lumi má opravdu dobrou.

Odkaz ke komentáři

Otázkou je, zda má světelná propustnost safíru a hesalitu nějakou přímou souvislost se silou luminiscence - lumi k svitu vybuzuje, nabíjí... (nevím jak to napsat..) především určitá složka spektra (předpokládám že s kratší vlnovou délkou kolem UV) a průchodnost zrovna téhle části spektra může být u safíru horší než u hesalitu, ačkoliv jinak safír třeba propouští většinu spektra lépe. Jinými slovy silný safír může filtrovat zrovna tu složku světla, kterou lumi potřebuje, víc než tenký hesalit.

Odkaz ke komentáři

Otázkou je, zda má světelná propustnost safíru a hesalitu nějakou přímou souvislost se silou luminiscence - lumi k svitu vybuzuje, nabíjí... (nevím jak to napsat..) především určitá složka spektra (předpokládám že s kratší vlnovou délkou kolem UV) a průchodnost zrovna téhle části spektra může být u safíru horší než u hesalitu, ačkoliv jinak safír třeba propouští většinu spektra lépe. Jinými slovy silný safír může filtrovat zrovna tu složku světla, kterou lumi potřebuje, víc než tenký hesalit.

Naštěstí takovéto problémy nemám :-) :-)

Odkaz ke komentáři

Tak mě napadlo že spory zda hesalit nebo safír je jako Porsche 911- zda starej vzduchem chlazenej nebo novější s vodním chlazením, pořád je to parádní 911 :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...