Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdárek,

víte někdo prosím jestli je to Nové Město a nebo Asie a jestli k tomu jde sehnat ta luneta, s korunkou snad nebude problém.:sad01_anim:

Má to totiž vzady mraky vtipných popisů

8 years baterry.

nickel free

brass material

I.P. plated

A navíc ani nevím co znamená I.P na číselníku nad Water resist. (Jsem si myslel, že I je Iridium, ale že by sním plátovali, tedy dělali povrchovou úpravu ???????? Jo a jsou to baterky !

Předem děkui za osvětlení

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak tohle vidím prvně. :sad01_anim: Nechci být škarohlíd, ale na NMnM to nevidím.

Už jsem je viděl,ale s jednoduchým datumem,souhlas s Honzou,asi nějaká čína.
Odesláno

Jedná se o hodinky z nabídky MPM Quality.

Děkuji moc za osvětlení.

Zase ušetřím za korunku a lunetu.

To snad musí být jedny z prvních co dělali ? Ty nebudou rok staré, dle opotřebení.:sad01_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny Primkaře. Nechcí zakládat nové vlákno a tak jsem to zkusil tady. Získal jsem darem tyhle jako-skoro-diplomaty. Když jsem procházel všechna možná témata na Chronomagu s fotkami podobných hodinek, nikde jsem tyhle neviděl. Otázka zní, je¨li to původní model, nebo složenina? Z jakého mohou být roku? Údajně jsou od prvního majitele. Jdou velmi přesně, mají šroubované víčko a číslo 8178015. Díky za příspěvky a odpovědi a přeji dobrý lov i v roce 2012. Jarda

Odesláno

Zdravím všechny Primkaře. Nechcí zakládat nové vlákno a tak jsem to zkusil tady. Získal jsem darem tyhle jako-skoro-diplomaty. Když jsem procházel všechna možná témata na Chronomagu s fotkami podobných hodinek, nikde jsem tyhle neviděl. Otázka zní, je¨li to původní model, nebo složenina? Z jakého mohou být roku? Údajně jsou od prvního majitele. Jdou velmi přesně, mají šroubované víčko a číslo 8178015. Díky za příspěvky a odpovědi a přeji dobrý lov i v roce 2012. Jarda

Je to složenina, tento číselník patří do pozlaceného pouzdra s vel. řemenu 16mm, jehož fotku přikládám (teď je v "diplomatím" pouzdru s vel. řemenu 18mm).

Podle typu strojku s incabloc (strojek 66 nebo 66.1) to bude období cca 1965-1971.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Původní to není, patřilo to do hladkého, kulatého pouzdra, je to kalibr 66 a bude to něco okolo 70. let. Do tohoto pouzdra patřil v podstatě stejný cifr, jen místo indexů z čísel měl čtyři stejné (podobné) jako Diplomaty na 12

Vidím, že jsem pomalej :crying_anim:

Upraveno uživatelem JR_2010
Odesláno

Ještě se tenhle cifr možná používal do pozlacených "polštářků" pokud to tedy není také složenina. Foto od váženého člena fóra - strojek s KIF místo incablocu

Díky za fotku, kterou jsem nemohl na foru vyhrabat.....Tato varianta s KIFem byla o dost méně častá.

Odesláno

Díky za fotku, kterou jsem nemohl na foru vyhrabat.....Tato varianta s KIFem byla o dost méně častá.

To hledání na fóru je tristní,pokud člověk nezná přesný název je v pytli....
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Prosím tě už se na ty hodinky vykašli.Kam se podívám tak všude je dotaz od gino694 na jedny tuctovky.

Odesláno

Tak se nezlobte přeci, trochu se mi to vymklo z rukou. Radši kdybyste tak napsal, co jsou zač.

Prosím tě už se na ty hodinky vykašli.Kam se podívám tak všude je dotaz od gino694 na jedny tuctovky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny, chtěl jsem poprosit místní znalce - poradíte mi prosím, o jaké Primky se jedná? Jaký kalibr se skrývá uvnitř, jak jsou přibližně staré a jestli mají aspoň nějakou zůstatkovou cenu? Pouzdro je pravděpodobně niklované, na zadním víčku není žádné označení. Léta mi ležely v šuplíku, před časem jsem je očistil, dodal světlý řemínek, natáhnul - a jdou přesně a vypadají pěkně Posted Image

Děkuju moc!

Posted Image

Odesláno

To je 66.4, , rok tak něco 76 a více, ale jinak v reálu jsou to docela hezké a nositelné hodinky, osobně je rád občas vyvětrám

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...