Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bazální metabolismus dvou stejně vážících jedinců, s rozdílným osvalením je různý. Vyšší u toho osvaleného. Zůstanu u svých 50/50.

Odesláno

No, ono záleží na VŠECH vstupních datech, a jedno z nejdůležitějších je skutečnost, jestli se ztučnělý jedinec hýbat chce nebo nechce, tudíž nebude.... Třeba v mém případě je každé zhubnutí 100 % způsobeno změnou stravování. 

Odesláno

Pravdu ma Bert, vetsi svalova hmota ma vetsi "rezii" a tim padem vice spaluje nez jedinec se stejnou vahou a vetsim podilem tuku.

Odesláno

Složité téma popsané 15-ti slovy včetně čísel.

Nobelovka za 3 . . . . 2 . . . . 1 . . . .

Jinak se nám ty čísla koukam postupně vyvíjí rok od roku:

protože se o téma zajímám a všechno se mění. Objevují se nove články. Nové zkušenosti. Jiná čísla. Takže si svůj sarkasmus strc někam... Zeptám se k tématu kdo z vás teoretiku opravdu zhubnul? Mám za sebou z 87 na 73kg. Tři roky žádný jojo efekt.
Odesláno

Ja hubnu pravidelne kazdy rok ze 100 na 90 po Vanocich a neni to zadny jojo efekt, protoze v prosinci se preziram a nesportuju zcela cilene :-)))

Odesláno

Nebuď pejorativní. Do vlákna jsem přispěl, a přesto opravdu nejsem teoretik. Z 97 na 82. 14 procent tuku celkově. Schopnost se 2 hodiny hejbat okolo tf 145. A přitom benč 110 procent tělesné hmotnosti. A je to jeenoduche: dobře cvičit a dobře žrát.

Odesláno

protože se o téma zajímám a všechno se mění. Objevují se nove články. Nové zkušenosti. Jiná čísla. Takže si svůj sarkasmus strc někam... Zeptám se k tématu kdo z vás teoretiku opravdu zhubnul? Mám za sebou z 87 na 73kg. Tři roky žádný jojo efekt.

Bohajeho to jsou žvásty. Gratuluju k výsledkům, ale nezačí to nic jinýho, než že ses naučil pracovat se svým tělem což je extrémně omezenej píseček.

Co je vlastně cílem 'hubnutí'? Snížení váhy, lepší vzhled postavy, lepší pocit, míň podkožního tuku, míň viscerálního tuku, zdraví? Já doufám že všechno a ještě víc, soustředit se na váhu jako číslo je extrémně debilní.

Tohle je komplexní téma které vyžaduje celostní pojetí - nedá se říct že strava je důležitější než pohyb nebo obráceně (schválně, zkus zhubnout bez cvičení, dosáhneš možná tak postavy skinny-fat boye se spoustou skrytých zdravotních komplikací). Ve skutečnosti je za tím mnohem víc - vodné cvičení, snaha odbourat různé svalové dysbalance, nalezení vhodného stravovacího režimu, kvalita potravin a doplňků, hormonální rovnováha, metabolismus, inzulínová resistence, zdravá trávicí soustava a mohl bych pokračovat dál...

Longstoryshort, nesnažte se hledat ultimátní poměr mezi dvěma faktory, je jich mnohem víc a jejich poměry jsou pro každýho jiný.

Odesláno

Energii pali hlavne svaly. To je jako motor - vetsi vic zere. Pokud mas skutr, muzes to vytacet du ruda, ale porad to bude jak osmivalec na volnobeh.

Jinak plati, ze kalorie se neprecvici. Tj. huhnout jen sportem, bez upravy stravy, je nesmysl. Opak je taky nesmysl. Cili cvicit a upravit stravu.

Odesláno

Energii pali hlavne svaly. To je jako motor - vetsi vic zere. Pokud mas skutr, muzes to vytacet du ruda, ale porad to bude jak osmivalec na volnobeh.

Jinak plati, ze kalorie se neprecvici. Tj. huhnout jen sportem, bez upravy stravy, je nesmysl. Opak je taky nesmysl. Cili cvicit a upravit stravu.

Nemas pravdu, kalorie se precvici (presportujou). Ale samozrejme s upravou stravy to jde lip.
Odesláno

Kluci, nebazírujte tak na kaloriích (respektive kilokaloriích/kcal), je to jen jeden z mnoha faktorů. Tělo není spalovací pec a říct si že když je výdej kcal větší než příjem, automaticky je to dobře a člověk hubne, je nesmysl. Nebo si fakt myslíte, že na x kcal ze skleničky přepálenýho oleje a stejného množství kcal třeba z kvalitního hovězího steaku tělo zareaguje stejně? A když budeš v deficitu tak 'hubneš' i s tím olejem? Podle čeho vlastně ten příjem vs výdej počítat? Tabulky nebo si skončíte do laborky? Všechno je o kontextu a vytvoření rovnováhy mezi tím co jsem psal v příspěvku výše.

Odesláno

Hoši, my máme s tělesnou hmotností problémy v rodině po generace. Sám momentálně sundavám, od začátku roku 6,5kg. Pokud je cílem opravdu jen zhubnout, pak je dobré znát odpověď na otázku, co se stane s tukem, který hubnete? Jak se ten tuk z těla dostává?

Odesláno

Krví do svalů, ve svalech spálit.

Spálit na co? Tělo není vysoká pec. Tuky se musí rozložit na CO2, které vydechuješ a vodu, kterou vyloučíš. Problém je, že přes 80% z hmotnosti toho tuku že sebe musíš dostat prostřednictvím toho CO2 v dechu. Takže potřebuješ takovou pohybovou aktivitu, pro které budeš tělo držet dlouhodobě v aerobní fázi. Posilování s činkama tě tuků nezbaví.
Odesláno

Ale zbaví, jenom to musíš v té aer fázi držet. Teď vážně, není přece problém si zhruba spočítat aer rozsah, nebo si za cca 1000 Kč nechat udělat laktátový test. Pak jen sporttester (raději s hrudním pásem), a je to. Pro jistotu prvních 20 minut do spalování nepočítám, jsem na sebe přísný :-)

O kombinaci aer/ anaer treninku bych se asi v tomto vlákně nebavil. Moc náročné na tělo, hlavu, stravu, čas .....

Odesláno (upraveno)

Já v posilovnách strávil pár let času a docílil jsem toho, že se ze mě stalo hovado. Celkem silný, ale pořád tlustý hovado. Nedokážu stabilně udržet aerobní práh při cvičení s činkama. Chce to víc chodit, jezdit na kole, plavat a tak.

Koukni na tohle

Ještě pro neanglicky mluvící: http://www.zdravotnickydenik.cz/2015/01/tuk-mizi-z-tela-hlavne-pres-plice-zjistili-vedci/

Upraveno uživatelem Pavelpu27

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...