Gustaf Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Takže ani to ne....a celej den makat v kamenolomu
zdenek.prachar Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 od 22. 5. mínus 25 cm v pase, od 22.7. 2000 nachozených kilometrů. Je to sice jen začátek, ale dobrý začátek.
gunman Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Tak to bylo horší, než jsem čekal Startovací váha 111,9 kg v pondělí 6.1.Dneska 108,4kg Každý den doma na Kettleru, začal jsem na 3km, teď jsem na 5km v 2018 jsem dával 12km. Nejím doma večer nezdravé věci a denně si dám max 2 panáky slivovice a půlku lahve vína. Manželce schválili projekt a investice, takže 10.4. otevírá kavárnu, do té doby bych se rád dostal ke 100.
Zlý Jabko Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 A čo si predstavujetě pod takým slovom "nezdravý," Kefalín? Zvlášť když to zaleješ chlastem, tedy energetickou bombičkou
gunman Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Postupně, nejsem žádnej extrémista :-) Nezdravým je u mne pytlík brambůrek, klobása, čokoláda Panáka si dám, když přijdu domů - v 5 a víno mezi 8-9
lucid Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 (upraveno) Kdysi jsem toto vlákno se zájmem četl a k tomu spoustu moudrých knih s vizí, abych alespoň o pár kilo zhubnul. Na sport jsem líný, počítat kalorie, na to jsem rovněž líný, hlídat se, co jím, to je problém. Před více než 25 lety jsem přestal kouřit a šel nahoru s patnácti kily, kterých se zbavuji střídavě s úspěchem/neúspěchem: vždy jsem ale shodil jen pár kilo, do pěti max. Když jsem se pro něco nadchl a hlídal se, OK, kila šly dolů, pak ale přišel zase jojo efekt, takže co jsem shodil, zase nabral. Kromě toho vysoký tlak, cukrovka. Ta rovnice je přitom směšně jednoduchá a zná ji každý: nežrat tolik, a pokud ano, kvalitně a k tomu se pokud možno ještě pravidelně hýbat. Podle mne většina těch moudrých knih je ale k ničemu, stejně jako rady ať člověk jí 5x denně v pravidelných intervalech. Jsem abstinent, alkohol nepiju, sladké nápoje kvůli cukrovce minimálně, vodu tak 2 l denně, bílé (a v podstatě žádné) pečivo nemusím již od dětství, zelenina mi naopak nevadí, sladké sem tam, a to ke kávě jako koláček, tyčinku nebo zákusek. Posledních cca deset let praktikuji právě jídlo 5x6 denně v menších porcích a s časovým odstupem, ovšem bez výraznějšího váhového efektu: občas shodím, pak zase naberu, což ale spíš ovlivňuje práce a stres. Co ale nedělám, tak se bohužel výrazněji nehýbám: žádný sport, běhání, ani jízda na kole, jsem prostě líná lemra. Jako kompenzaci jsem měl pravidelné delší procházky se psem, ale ty už taky ne, protože nám pejsek v listopadu umřel. V srpnu minulého roku, jsem měl 100 kilo (měřím 188), poslední dva měsíce mi váha kolísá mezi 86-88 kilogramy, neklesá, ani nestoupá. Jím, na co mám chuť: třeba knedlíky, bůček, uzený, klobásy, brambůrky, nemám žádnou zakázanou potravinu. Shodil jsem tím, že každý den jím pouze v omezenou dobu: primárně jsem vynechal snídaně a večeře. Pocit hladu je primárně o hlavě. Žaludek je jak vagína, má schopnost se roztahovat a smršťovat. Když do něj pravidelně po celý den něco hážu, byť s časovým intervalem, je permanentně rozšířen a čeká jen na svou další dávku a samozřejmě když jí nedostane, má člověk absťák a úpí. Když ten absťák ale překoná, pocit hladu po pár dnech odezní sám, žaludek se zmenší a přestane vyvádět. A tím, že není tak rozšířen, nedožaduje se ani takového příjmu. Dříve jsem měl třeba k obědu 5-6 knedlíků, teď mi bohatě stačí tři a to s tím třetím někdy i bojuji: žaludek hlásí, že má dost, a to je oběd (s polévkou) vlastně mé první denní jídlo. Kromě toho, aniž bych si něco zakazoval, se mi upravily i chutě, takže i když si ty knedlíky dám, mám třeba na ně mnohem menší chuť než dříve. Vyhovuje mi např. maso s grilovanou zeleninou nebo husté polévky. Na váhu si stoupám každý den, když lezu do sprchy a nijak mne psychicky nedeptá, když mám pár deka navíc (ale je fakt, že se budu radovat, až mi ručička ukáže, že jsem pod 86 kilogramy). Jinak nic dalšího nesleduji, nic nehlídám, nic nepočítám. Jak jsem psal, třeba pečivo nijak nemusím, nicméně s domácím uzeným, klobáskou nebo tlačenkou si kus chleba dám rád. Upravil se mi tlak a výrazně zlepšily hodnoty cukru v krvi, což samozřejmě souvisí s kily dolů. Ještě tak, kdybych se přinutil hýbat... Samozřejmě, není to pro každého a vůbec nikomu to nevnucuji, každý má svou cestu, ale mně tato docela vyhovuje. Upraveno 15. ledna 2020 uživatelem lucid
Zlý Jabko Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Tvůj lékař z tebe musí mít radost, takový uvědomělý diabetiky kdybych vídal častěji.Výborně, jen tak dál.
lucid Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Tvůj lékař z tebe musí mít radost, takový uvědomělý diabetiky kdybych vídal častěji.Výborně, jen tak dál.Nevím zda je to ironie nebo ne. Zatímco dříve mi cukr docela fest skákal, od srpna se glukometrem raději měřím mnohem častěji a hodnoty jsou daleko lepší.
Zlý Jabko Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Naprosto vážně. Strejdovi teď řezali hnátu, neb se přes diabetes ládoval.Nedal si říct a nedal, tak to má.
Návštěvník eloga Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 velmi pěkné, Lucid, musím nad tím koumat, bo Lucid to zvládá, díky, ať se ti daří i nadále.
DavidLC Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Taky držím palce, jsem na tom podobně ( kvůli zdraví je potřeba držet váhu, v podstatě bez alkoholu). Vycházky s pesanama doporučuju, při jejich pohledu se nemáš na co vymluvit. I fitko mě docela baví. Nejhorší pro mne je sladký, nedej si, když to je na stole tam moje vůle končí.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Pavelpu27 Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Moje taky... Ale když nepiju, hlídám se p trochu snáz. Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
Návštěvník Zmizík Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Naprosto vážně. Strejdovi teď řezali hnátu, neb se přes diabetes ládoval.Nedal si říct a nedal, tak to má.A hned bude mit dvacet kilo dole.
petr_cha Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Me prijde, ze co manzelkou byvala větši "zabava", tak i ty kila se resila nejak samozrejmeji..
DavidLC Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Kámoš hubnul, když měl milenku. A když to prasklo tak docela razantně :-)) Zhubnul i cca 2 mega :-))
moco Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Kdysi jsem toto vlákno se zájmem četl a k tomu spoustu moudrých knih s vizí, abych alespoň o pár kilo zhubnul. Na sport jsem líný, počítat kalorie, na to jsem rovněž líný, hlídat se, co jím, to je problém. Před více než 25 lety jsem přestal kouřit a šel nahoru s patnácti kily, kterých se zbavuji střídavě s úspěchem/neúspěchem: vždy jsem ale shodil jen pár kilo, do pěti max. Když jsem se pro něco nadchl a hlídal se, OK, kila šly dolů, pak ale přišel zase jojo efekt, takže co jsem shodil, zase nabral. Kromě toho vysoký tlak, cukrovka. Ta rovnice je přitom směšně jednoduchá a zná ji každý: nežrat tolik, a pokud ano, kvalitně a k tomu se pokud možno ještě pravidelně hýbat. Podle mne většina těch moudrých knih je ale k ničemu, stejně jako rady ať člověk jí 5x denně v pravidelných intervalech. Jsem abstinent, alkohol nepiju, sladké nápoje kvůli cukrovce minimálně, vodu tak 2 l denně, bílé (a v podstatě žádné) pečivo nemusím již od dětství, zelenina mi naopak nevadí, sladké sem tam, a to ke kávě jako koláček, tyčinku nebo zákusek. Posledních cca deset let praktikuji právě jídlo 5x6 denně v menších porcích a s časovým odstupem, ovšem bez výraznějšího váhového efektu: občas shodím, pak zase naberu, což ale spíš ovlivňuje práce a stres. Co ale nedělám, tak se bohužel výrazněji nehýbám: žádný sport, běhání, ani jízda na kole, jsem prostě líná lemra. Jako kompenzaci jsem měl pravidelné delší procházky se psem, ale ty už taky ne, protože nám pejsek v listopadu umřel. V srpnu minulého roku, jsem měl 100 kilo (měřím 188), poslední dva měsíce mi váha kolísá mezi 86-88 kilogramy, neklesá, ani nestoupá. Jím, na co mám chuť: třeba knedlíky, bůček, uzený, klobásy, brambůrky, nemám žádnou zakázanou potravinu. Shodil jsem tím, že každý den jím pouze v omezenou dobu: primárně jsem vynechal snídaně a večeře. Pocit hladu je primárně o hlavě. Žaludek je jak vagína, má schopnost se roztahovat a smršťovat. Když do něj pravidelně po celý den něco hážu, byť s časovým intervalem, je permanentně rozšířen a čeká jen na svou další dávku a samozřejmě když jí nedostane, má člověk absťák a úpí. Když ten absťák ale překoná, pocit hladu po pár dnech odezní sám, žaludek se zmenší a přestane vyvádět. A tím, že není tak rozšířen, nedožaduje se ani takového příjmu. Dříve jsem měl třeba k obědu 5-6 knedlíků, teď mi bohatě stačí tři a to s tím třetím někdy i bojuji: žaludek hlásí, že má dost, a to je oběd (s polévkou) vlastně mé první denní jídlo. Kromě toho, aniž bych si něco zakazoval, se mi upravily i chutě, takže i když si ty knedlíky dám, mám třeba na ně mnohem menší chuť než dříve. Vyhovuje mi např. maso s grilovanou zeleninou nebo husté polévky. Na váhu si stoupám každý den, když lezu do sprchy a nijak mne psychicky nedeptá, když mám pár deka navíc (ale je fakt, že se budu radovat, až mi ručička ukáže, že jsem pod 86 kilogramy). Jinak nic dalšího nesleduji, nic nehlídám, nic nepočítám. Jak jsem psal, třeba pečivo nijak nemusím, nicméně s domácím uzeným, klobáskou nebo tlačenkou si kus chleba dám rád. Upravil se mi tlak a výrazně zlepšily hodnoty cukru v krvi, což samozřejmě souvisí s kily dolů. Ještě tak, kdybych se přinutil hýbat... Samozřejmě, není to pro každého a vůbec nikomu to nevnucuji, každý má svou cestu, ale mně tato docela vyhovuje.188cm a 100kg je v pohodě, myslím, že jsi na sebe moc přísný. Pokud se nehýbeš, tak buď rád, co máš. Pokud chceš být spokojený, tak se kur.a začni hýbat! Bez toho to nejde!
lucid Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 188cm a 100kg je v pohodě, myslím, že jsi na sebe moc přísný. Pokud se nehýbeš, tak buď rád, co máš. Pokud chceš být spokojený, tak se kur.a začni hýbat! Bez toho to nejde! V pohodě to není,což vidím právě na tlaku a na cukru. Nicméně já spokojený jsem, protože během čtyř měsíců jsem dostal váhu ze 100 kilo na 88, aniž bych musel ze stravy vyhodit své oblíbené potraviny nebo si počítat nějaké kalorie. Pouze jsem konstatoval, že pokud bych se k tomu ještě dokázal hýbal, šel bych dolů ještě více, optimum pro sebe bych viděl cca 80 kg.
Pavelpu27 Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2020 Co já bych dal za 100. 88 jsem neměl od 19 let. Podle tabulek bych na svoji výšku 187 měl mít asi 85 kilo. Je to divný, ale ať žeru jak žeru, ne a ne vyrůst. Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
odjinud Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2020 Lucid - takze jedina zmema byla zredukovat jidlo na jedno denne? To zni primo zazracne... akorat tedy skoro vsichni doporucuji naopak to delit na 5-6 denne... tak nevim.
lucid Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2020 Lucid - takze jedina zmema byla zredukovat jidlo na jedno denne? To zni primo zazracne... akorat tedy skoro vsichni doporucuji naopak to delit na 5-6 denne... tak nevim.Ale to jsem přeci nikde nepsal, pouze jsem uváděl, že "každý den jím pouze v omezenou dobu". Jím samozřejmě více jídel, ale ne v průběhu celého dne. Dospěl jsem k tomu tak nějak sám, ale abych se nevystavil případným zdravotníkům rizikům (zblblý právě z té mediální masáže, že jídlo optimálně 5x denně s odstupy) jsem začal pátrat, zda k tomu najdu i nějakou odbornou podporu, abych překvapeně zjistil, že k tomu dávno existuje kvanta odborných článků a knih, i když většinou zahraničních, takže žádný zázrak to není. Já nemám potřebu nikoho přesvědčovat, každý ať si věří čemu chce, jen jsem uvedl svou zkušenost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se