MJ. Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 40 minut šestkrát tejdněPro někoho kdo necvičil/dlouho necvičil to je moc velký soustotělo se nezvládne zregenerovat.Si začal z nuly 6x tejdně, nebo si předtim něco přece jen dělal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 hýbat se bude, ale trenér, když jsme ještě měli doma cross trenažr, jako věšák říkal, že aby to něco pořádně dělalo to chce 40min a výš, takže na těch 40min asi něco bude maličko se budu vytahovat, včera u dietoložky 85,2 kg a jen 9 kg tuku, už vymějšlím peetchoviny, jak mít na břiše buchty:-))Já když vážil 65 kilo a rozhodl se, že přiberu nad 80, tak jsem za půl roku měl 85 - ve svalech. Když jsem si po pár letech řekl, že je to moc a že chci zase 15 kilo sundat, za 3 měsíce byly dole. Své důvody jsem tady taky popisoval už o pár stránek dřív. Když jsem si dal za cíl, že budu dřepovat 30-kusové série se 120kg činkou za krkem, tak jsem to za 3 měsíce dřepoval. Když jsem si dal za cíl, že uběhnu půlmaraton pod 2 hodiny, tak jsem ho po půl roce tréninku uběhl. Předtím jsem nedělal nic jiného než jezdil na kole.Informace jsem čerpal mj. z publikací Petra Tlapáka, Josefa Švuba, Ľudovíta Majora, Rosse Emanaita, Miloše Škorpila, Larse Michalsika a Jense Bangsboa, o HIIT jsem od Johna Berardiho věděl daleko dřív, než tady přišel do módy a začal ho být plný Youtube, to samé kettlebell a Pavel Tsatsouline, googlil jsem si lékařské studie - cokoliv jsem si z toho vybral a aplikoval to, to mi fungovalo. Tak nevím, kde berou informace ti a jejich trenéři, co mi tady píšou, že takhle to nefunguje a že bych si měl něco přečíst Nicméně k těm 10,5% tuku gratuluji, to je hezké číslo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Vede se na to spousta debat.Určite je sice pravda, že se pálí oboje, zpočátku hlavně cukry, pak postupně naběhnou i tuky, pak stejně, pak převáží tuky a od nějakých 40min. to začíná být zajímavé. Záleží na každém, na tepové frekvenci, na jídle. Každopádně chci říct, že je jasné, že je rozhodně lepší makat 1x hodinu než 2x 30min. (ve dvou dnech) nebo dokonce 3x 20min (ve 3 dnech).Platí to ovšem o tzv. aerobním cvičení s stab. tep. frekvencí 60-80% (rotoped, stereotypní běh, in-line, běžky, kolo...). Dále platí, že je zrovna toto cvičení lépe dělat na lačno a ideálně s nějakým tzv. spalovačem tuku (zároveň většinou stimulant) a současně chránit svaly před "sežráním" nějakými BCAA aminokyselinami (brát tak 5g po půl hodině a pak dalších 5g po skončení). Podle mě to je blbost. Samozřejmě že budeš spalovat jak tuky, tak i cukry. Těch prvních 40 minut v horším poměru (více cukrů, méně tuků) a po těch 40 minutách by se ten poměr měl zlepšovat. Říct, že prvních 40 minut se tuky nespalují podle mě není pravda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Co se týče té tepové frekvence na rotopedu, tak kvůli tomu jsem si taky kdysi koupil pulsmetr.Pak mě vyvedli z omylu, že jet na nízkou frekvenci je blbost. Je sice fakt, že tělo pálí tuky nejefektivněji (nejlepší poměr zdrojů spálené energie tuk vs. cukr), ovšem celkové množství spálené energie je velmi malé. Takže máte sice pěkné procento ale z mála.Je lepší makat víc, třeba 80% Tmax, kdy sice tělo řekne hlavně o cukr, ale spálí kvanta energie, takže se to vyplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 spalovanie tukov ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 No a z tohodle článku vycházím, sám jsem ho nemohl najít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Ten článeček je dost divnej, porovnává 120 minut cvičení ze kterých počítá jen 80, s dvoudenní regenerací, IMHO tvrdit že po krátkém cvičení tělo spaluje tuk dalších 2880 minut je kravina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Není cvičení jako cvičení.Je aerobní (rotoped, stereotypní běh, in-line, běžky, kolo...) a anaerobní (posilka, HIIT atd.)První se musí jet dlouho bo se tuk pálí přímo při něm, druhý (extrémně intenzivní) jaksi jen tělo nakopne a tělo pak pálí tuk až poté - málo ale dlouho.Ideálně kombinovat obojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 To já jako zkušený shazovač vím, a souhlasím s tím že tělo při regeneraci spaluje, ale ty grafy tam jsou zcela mimo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Teoreticky to mám zmáklý taky... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chocholusik Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 o kolko sa vam po chudnuti zmensilo zapastie ?mam -15kg a -1,2cm obvod zapastia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tobtob Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 Furt tu riesite to cvicenie, ale ovela efektivnejsia je spravna strava. Nahovno vysledky su strasne casto prave kvoli tej strave. Co sa tyka cvicenia, tak je takmer jedno co, dolezite je to robit:-) Potom to casto dopada tak, ze clovek len riesi co je najlepsie a nerobi nic. Vsetko ma svoj efekt, aj ked beh je mozno menej kvalitny spalovac ako HIIT pozitivne vplyva na srdce, co pri nadvahe tiez nie je na skodu. atd. atd. Vede se na to spousta debat.Určite je sice pravda, že se pálí oboje, zpočátku hlavně cukry, pak postupně naběhnou i tuky, pak stejně, pak převáží tuky a od nějakých 40min. to začíná být zajímavé. Záleží na každém, na tepové frekvenci, na jídle. Každopádně chci říct, že je jasné, že je rozhodně lepší makat 1x hodinu než 2x 30min. (ve dvou dnech) nebo dokonce 3x 20min (ve 3 dnech).Platí to ovšem o tzv. aerobním cvičení s stab. tep. frekvencí 60-80% (rotoped, stereotypní běh, in-line, běžky, kolo...). Dále platí, že je zrovna toto cvičení lépe dělat na lačno a ideálně s nějakým tzv. spalovačem tuku (zároveň většinou stimulant) a současně chránit svaly před "sežráním" nějakými BCAA aminokyselinami (brát tak 5g po půl hodině a pak dalších 5g po skončení).Telo sa skoro vzdy pali oboje(ak ma), v akom pomere zalezi od vela veci, napr co ma dostupne a aj od tepovky. Rychlejsi tep potrebuje rychlejsiu energiu - lahke cukry. Lepsie je makat 1x2hodiny (ve 3 dnech):-) Ked clovek riesi ci cvicit 20 alebo 30 minut, je chyba uplne na zaciatku. Casu ma kazdy rovnako, potom je to uz len o prioritach. BCAA ber podla vahy. Ked uz beries BCAA je dobre ich podporit aj normalnym proteinom a spravnym mnozstvom zlozitejsich sacharidov. Pred treningom a nie pol hod v priebehu. Uplne idealne je to brat pocas celeho dna v mensich davkach (pokial zrovna nejes nieco, co ma toho lysinu dost) Znie to kontraproduktivne, ale pomaha zrat zdrave tuky - napr. avokado. Telo tuk potrebuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 ..a jak poznám ideální tepovku v aerobní fázi cvičení, tak aby se spalovaly více tuky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 A co Ketoza. Ale nie nadlho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 ..a jak poznám ideální tepovku v aerobní fázi cvičení, tak aby se spalovaly více tuky? Spočítáš si maximální TF - velmi obecný vzorec je 220 - věk.Aerobní fáze je v rozmezí 60 - 70% max TF. Další obecnou poučkou je, že při aerobním zatížení můžeš normálně bez zadýchání mluvit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 (upraveno) dík tak to mám okolo 125 za min Upraveno 31. ledna 2014 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 Spočítáš si maximální TF - velmi obecný vzorec je 220 - věk.Aerobní fáze je v rozmezí 60 - 70% max TF. Další obecnou poučkou je, že při aerobním zatížení můžeš normálně bez zadýchání mluvit.To je poučka léty zažitá a úplně na prd, prakticky se nedá brát ani orientačně.To už to mluvení/zpívání/pískání je lepší... Jediné, co je na té poučce správně je to, že ta maximální s věkem klesá, to je tak vše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 A co Ketoza. Ale nie nadlho. Třetí kilo dole za 10 dní. Ještě tak čtyři dny a pomalu se budu vracet do "normálu", aby nezemřelo zbytečně mnoho tuňáků.Když vynechám to, že dlouhodobě by to nebylo ani zdravé, tak mínusy jsou občasná chuť na sladké a touha po samozřejmostech jako je jablko, rajče, blbá žvýkačka.Druhý den jsem myslel, že mi z toho hrábne, ale pak už to bylo jen lepší.Musím se držet, abych neukradl nějakému prckovi na ulici čokoládu nebo lízátko.Na druhou stranu si dávám masíčko a v něm se ani moc nekrotím.Jen tak pro vlastní zkušenost to testujeme s kamarádem, on ale v jeho pojetí zařadí jednou týdně tzv. prasící den, kdy bude jíst všechno na co má chuť.Já nevím, jestli by to nebylo kontraproduktivní z ohledem na to, že by si tělo ty sacharidy chtělo spíše ukládat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tobtob Odesláno 31. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2014 tiez sa drzim skor toho zadychavania, telo si samo povie, co mu vyhovuje. Ale neplati to nutne pre vsetky ciele.Kadejake vzorce na vypocitanie maximalnej tepovky su imho skor alchymia. Osobne to preto ani nijak do velkeho detailu neriesim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 1. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2014 Taky se přidám: za leden z 97,2 na 94,3kg. Přestal jsem žrát sladkosti a začal jsem chodit pěšky, cca 3-4x týdně večer 10 km. Až se dostanu pod 90, začnu tu trasu běhat, teď by to klouby ještě nezvládly. Cil je 83kg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se