Přejít na obsah

Nespresso

Doporučené příspěvky

to mě teda mrzí že ti to nesedlo, je pravda že já píju s třtinovým cukrem

Ja sm doteraz do ziadneho nespressa cukor nikdy nepotreboval dat. Ale do coro sa to asi ziada. S cukrom to bude ok, o tom nepochybujem.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz na zkušené nespressáře. Mám nový pixie, zatím ochutnávám a teď vybírám co objednat za uvítací balík a co k němu. Je ta nabídka dárků stále stejná? V současné době totiž nemají dostupný ten balík se 150 kapslemi a já se rozhoduji hlavně jaký zasobník na kapsle, zda vzít krabici zdarma či stojan a zdarma šálky, které jsou jen u toho menšího paklu.

Odkaz ke komentáři

Pánové, nedokázal by tu někdo zprostředkovat nákup kapslí do profesionálních mašin? Firma má s Nespressem tak výhodnou smlouvu, že máme k dispozici jen to, co nacpou do přidruženého automatu (primárně různé ochucené hrůzy) a tím pádem nemám přístup do jejich eshopu. Na nějaké kompenzaci bychom se určitě domluvili :)

Odkaz ke komentáři

Dotaz na zkušené nespressáře. Mám nový pixie, zatím ochutnávám a teď vybírám co objednat za uvítací balík a co k němu. Je ta nabídka dárků stále stejná? V současné době totiž nemají dostupný ten balík se 150 kapslemi a já se rozhoduji hlavně jaký zasobník na kapsle, zda vzít krabici zdarma či stojan a zdarma šálky, které jsou jen u toho menšího paklu.

Do uvítacího balíku se (jestli si to dobře pamatuju) nedá vybrat dle chuti, přijde ti mix. A pokud ti něco nechutná, tak ti to zbude. Já to vyřešil tak, že jsem objednal za kredit kapsle dle chuti.

A dárky jsou za poslední rok stejný. Když už bych musel vybrat, vzal bych šálky. Zásobníky jsou nic moc. Stav se v butiku a okoukni to.

Odkaz ke komentáři

v tom uvítacím balíku budeš mít 2/3 kapslí co ti nepojedou

Odkaz ke komentáři

Souhlas s napsaným - před pár měsíci jsem do toho taky skočili, viz. odkaz. Pokud máš možnost, rozhodně jich pár ochutnej a až podle toho si vyber startovací sadu ; celou už vybranou krabici bych určitě nebral. Vybrali jsme X druhů a postupně redukujeme, cílem je tak 3-4 druhy max. Začínali jsme někde kolem intenzity 4 v červenci, a teď už kupujem až 9 (Arpeggio) a chutná ; prostě se k těm vyšším číslům člověk musí propít.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44588-nespresso/page-77&do=findComment&comment=1955646

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Souhlas! Žena je migrenička a tak může kafe vesměs jen bezkofein, až na občasné porušení, a tady sama řiká, že chuť je opravdu vynikající a nezadá si to s klasickou kávou. Takže ty jsem zapomněl a má tam Volluto a Vivalto decaf.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Já nedám dopustit na Argpeggio, Roma, Envivo lungo. Co ale nejvíc oceňuje u Nespresso, je nabídka bezkofeinových káv (na rozdíl od jiných systémů). Před spaním je ideální příležitost pro Arpeggio decaffeinato.

Já před spaním nemám problém si dát kafe,ale dávám si právě spíše ty slabší kousky jako je Roma a Arpegio

Odkaz ke komentáři

Jestli to chápete tak, že síla (číselné označení) kapsle určuje množství kofeinu, tak to rozhodně ne. Káva může být chuťově klidně slabá a mít třeba dvojnásobné množství kofeinu než nějaký smrťák. Je to hlavně o tom, jestli obsahuje arabicu nebo robustu (případně v jakém poměru).

Odkaz ke komentáři

Jen pro ukázku množství kofeinu na jednu dávku (všechno se mi to hledat nechce):

• 3 - Bukeela Ka Ethiopia: 72mg
  • 4 - Dulsao Do Brasil: 84mg
  • 4 - Volluto: 72mg
  • 4 - Cosi: 59mg
  • 5 - Capriccio: 70mg
  • 8 - Roma: 73mg
  • 9 - Arpeggio: 83mg
  • 10 - Ristretto: 83mg
  • 11 - Dharkan: 82mg
  • 12 - Kazaar: 142mg
Odkaz ke komentáři

Ofiko info přímo z Nespresso

Množství kofeinu závisí na konkrétním druhu kávy a je určeno podílem Robusty ve směsi (Robusta obsahuje více kofeinu než Arabica) a gramáží kávy v kapsli.

? Řada ristretto (25 ml) obsahuje od 60 do 80 mg kofeinu na šálek. Kazaar je výjimka, protože má velmi vysoký obsah Robusty a obsahuje 120 mg kofeinu.

? Kávy espresso (40 ml) obsahují od 50 do 70 mg kofeinu na šálek.

? Kávy Lungo  (110 ml) obsahují od 60 do 80 mg kofeinu na šálek.

? Kávy bez kofeinu obsahují 2 až 3 mg kofeinu na šálek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...