Přejít na obsah

Nespresso

Doporučené příspěvky

Tak ono to není třeba o kalibraci, stačí jenom chtít větší porci. Co mi dalo práce sehnat hrnek, který se vejde do Essenza stroje, to ani nebudu popisovat. Ale chodit po krámech a měřit telefonem, nebo metrem výšku hrnků, to musel být pro kolemjdoucí zážitek:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O hrnku to určitě není. Ten mám velkej až až. Spíš mi to vždycky přijde, že je to prostě takový bez plné chuti, jako vodový a naopak je o to víc znát, někdy až jako "spálená" chuť, jakoby se víc odhalily nedokonalosti, jak u čeho. Nejsem žádnej Barista a neumím to líp popsat. Řešením by bylo si udělat 2x espresso, ale to už mi přijde mimo.

Dávka vody je stále nastavená z výroby a co do objemu, mi vyhovuje, ale asi by tomu prospělo trochu ubrat. Jenže to už se zase budu blížit espressu a tím pádem to nic neřeší. Mám z toho pocit, že je prostě malý množství kávy a zázraky se z toho prostě vykouzlit nedají. Kapsle holt má omezený rozměry. Je to ale jen můj pohled laika dle selskýho rozumu a jak jsem psal, Nespresso kapsle piju relativně krátce, tak to ještě dám jednou dokola a třeba mi nakonec něco sedne.

Odkaz ke komentáři

S tím hrnken jsem to myslel tak, že někdo potřebuje prostě větší nápoj (já třeba ano a k tomu ještě prostor na pěnu) a do běžného šálku/hrnku se to pak nevejde a větší se zase nevejde do stroje, nebo sice ano, ale pak zůstává bordel na podkladu - případ Essenza, protože je nízké a pokud se odebere ten odkapávač, tak kape bordel na stůl.

Co se týče chuti, s tím to je samozřejmě individuální a chce to laborovat, pokud nevyhovuje základ (jak do chutí, tak množství vody). Myslím, že v d-testu byl velký test kapsláčů a Nespresso nebylo v "senzorice" snad ani v první trojce, resp. určitě ne první, to vyhrálo myslím Dolce Gusto.

Odkaz ke komentáři

O hrnku to určitě není. Ten mám velkej až až. Spíš mi to vždycky přijde, že je to prostě takový bez plné chuti, jako vodový a naopak je o to víc znát, někdy až jako "spálená" chuť, jakoby se víc odhalily nedokonalosti, jak u čeho. Nejsem žádnej Barista a neumím to líp popsat. Řešením by bylo si udělat 2x espresso, ale to už mi přijde mimo.

Dávka vody je stále nastavená z výroby a co do objemu, mi vyhovuje, ale asi by tomu prospělo trochu ubrat. Jenže to už se zase budu blížit espressu a tím pádem to nic neřeší. Mám z toho pocit, že je prostě malý množství kávy a zázraky se z toho prostě vykouzlit nedají. Kapsle holt má omezený rozměry. Je to ale jen můj pohled laika dle selskýho rozumu a jak jsem psal, Nespresso kapsle piju relativně krátce, tak to ještě dám jednou dokola a třeba mi nakonec něco sedne.

Ono to tak přesně je, lungo z Nespressa je kravina (sorry těm, kterým chutná). dávka kávy stále stejná, ale dvojnásobek vody, což znamená jen jedno, bude to průplach kapsle a tedy místo normální kávy spíš taková ochucená voda jak z rádoby kaváren typu Starbucks apod., kterým se vyhýbám obloukem :) Vím, že někomu to tak chutná a neberu mu to, nejsem žádný soudce, ale s kávou jako takovou už to prostě nemá nic moc společného. Pokud by měla být chuť stále stejná, tak by musel člověk skutečně udělat dvě kapsle, což je při cenách kapslí slušná nálož :)

Osobně toto obcházím pákou, ale ne každý chce mít doma víc strojů, Nespresso beru jako rychlý a snadný přísun kávy, když na páku není čas, nebo chuť - chuť myšlena tak, že se mi s tím nechce dělat, takže vlastně lenost :)).

Odkaz ke komentáři

Žel, je to tak, z principu to jinak nejde, nemáme kapsle s větší dávkou kafe. Ono ani nevím, jestli je opravdu v kaslích to minimum, co se uvádí jako "správná" dávka na jedno espresso. Pokud si pamatuji, když jsem experimentoval, tak ani omylem. Sice jsem nevážil, ale dávkovač nebyl ani omylem plný, když jsem nasypal obsah kapsle (pravdou je, že namletí bylo hodně jemné). Naopak, do kapsle nešlo narvat plnou dávku z dávkovače, ale to byla zase běžně namletá dávka. Svého času jsem myslel, že bych si plnil kapsle, koupil jsem si sadu těch opakovatelně použitelných, ale tam se kafe vejde ještě méně, protože pouzdro je silnější (plast). Jsou i kovové, to jsem nezkoušel, protože s tím je práce a tak jsem se vy... na to, mít v kaslích praženou čerstvě namletou kávu. Nejsem znalec, stačí, když mi to chutná a dělá dobrý pocit, více neřeším, Starbucks mi taky nedělá problém, ale asi zase tím, že si tam dám gay latte :-)

Jednou jsem dělal Nespresso topenáři a ten chtěl plný hrnek kafe. Bylo to přes 300ml, snad i více, musel jsem lungo držet hodně dlouho, protože jsem samozřejmě neměl takové nastavení. Pán řekl, že lepší kafe nikdy nepil :) Jelikož jsem mu za práci neplatil, tak mi do análu nemusel lozit, tedy byl snad opravdu spokojen s tou vodou :-)

Odkaz ke komentáři

Holt zůstanu u espressa. Dřív jsem byl zvyklej na větší hrnek, ale teď už jsem si i celkem zvykl na menší, ale za to lepší a vlastně mi to už i celkem vyhovuje. Jen moje s tím má celkem problém, že toho je hrozně málo. :D

Obyč pákovku jsme měli před tím a už začínala zlobit a na dvě mašinky není moc místo. Tak máme doma Essenzu mini, která měla být původně na chatě a celkem spokojenost. Jen mám pocit, že jak je tam menší a tiší kompresor, kterej má sice stejný parametry, co do tlaku, tak je menší crema, ale možná je to jen v hlavě. :D

Odkaz ke komentáři

Kýbl kávy s vodou nemá s kávou nic moc společného, to je jednak přežitek z lográků + hráblost lidí ze Starbucks apod. Míro ona to časem taky dá neboj :) Třeba moje přítelka si dřív dělala taky lunga, že espresso je malé a postupně snižovala tak, že udělala espresso a trošku mléka, až došla ke klasickému espressu. Já mám klid, protože už lunga nemusím kupovat konečně a ona je taky spokojená.

Jinak Essenza je malá, ta by s pákou nakombinovat bez problémů šla. Sám mám právě kravskou páku a vedle Pixie, který se tam úplně ztratí a druhý Pixie mám v práci u stolu, pro rychlý přísun :) Největší problém tak vidím v tom, když se podívám na účty z Nespressa, to by mě vždy kleplo, tuplem proti páce, ale zase prvotní investice hraje jasně pro Nespresso, když je několikanásobně nižší :)

Odkaz ke komentáři

No tak kdyz štojí přístroj 2tis, tak ano, ale když třeba 10tis, tak už to tak jednoznačné není, když za to jde pořídit základní model klasického automatu. Co se týče lunga, případně toho dodělávání vodou, tak někomu to tak prostě i chutná, protože to kafe není tak intenzivní, což sice jde řešit jinak, ale zase lidi to často jinak řešit neumí, nevědí, nechce se jim. Ale ať si pije kdo chce, co chce, že ano, i ten topenář :-) Já teď piju to latte ve výchozím nastavení a není to špatné, ale je toho prostě málo, no :-) To abych si pak dělal 2x tolik dávek denně a kdo má pořád chodit ke kávovaru a blbnout s tím :-)

Jinak přikládám porovnání Essenza a CitiZ. Zkusím pak ještě nafotit Essenza vs Lattissima Pro. A taky jedno foto, že i z toho prcka jde dostat pořádnou dávku :-) Tedy, já do toho nedával tolik kafe, ale doléval to mlékem a pěnou :-)

Jo a když jsme u toho, Essenza je teď v akci za cca 2tis + Aeroccino 3 zdarma při nákupu 50ti kapslí.

post-50350-0-85102300-1531136142_thumb.jpg

post-50350-0-46575100-1531136147_thumb.jpg

post-50350-0-04930300-1531136393_thumb.jpg

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři

Ahoj, nevíte někdo prosím, kde by šly sehnat takovy ty polstarkovy kapsle?

Jsou prý pro profi využití, ale musí být i jiný způsob, jak bych se k nim mohl dostat.

Nevíte o jak? Kávovar mám k dispozici, kapsle které bych chtěl ale ne

Diky za rady.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nevíte někdo prosím, kde by šly sehnat takovy ty polstarkovy kapsle?

Jsou prý pro profi využití, ale musí být i jiný způsob, jak bych se k nim mohl dostat.

Nevíte o jak? Kávovar mám k dispozici, kapsle které bych chtěl ale ne

Diky za rady.

myslíš toto?

https://www.nespresso.com/pro/cz/cs/product/espresso-forte-coffee

Odkaz ke komentáři

Tak to by neměl být problém, sice jsem to nečetl moc podrobně, ale podstatné je asi toto z obchodních podmínek:

4.3. Objednávky u společnosti zadané na těchto webových stránkách podléhají minimálním a maximálním kvantitativním omezením. Minimální množství je 50 kapslí měsíčně, maximální množství je 1500 kapslí měsíčně.

Tento objem myslím zvládnu vypít i sám, tedy ten minimální :)

EDIT: A Amazon.de taky nabízí -  https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dkitchen&field-keywords=Box+50+Kapseln+pro

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři

OP jsem nestudoval, ale po telefonu mi slečna řekla, že podmínkou je IČO a kávovar koupený, nebo pronajatý od nich plus pak jsou nějaké minimální odběry. Odběr je v poho, ale další dva body ne

Odkaz ke komentáři

To jsem zkusil navrhnout jako možnost ale vzhledem k velkému korporátní mají domluvené způsoby platby pouze na fakturu atd.. Platba na účet dopředu by prý nešla.

Chjo, moloch priblblej.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...