Harwey Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října priatelia, vedel by mi prosim niekto pomoct s rozkreslenim, navrhom takejto alebo podobnej odkladacej lavicky so zastenou? rozmer cca dlzka 200x vyska 250cm
brownwld Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října Ahoj. Mám tento "talíř", kterej byl na fasádě chaty a rád bych to nechal zrenovovat. Netuším z jakého je materiálu, ale je to nějaký kov... Svépomocí se do toho pouštět nechci. Poradíte někdo? Díky.
vanderB. Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října Mosaz nebo bronz? https://fineart-restoration.co.uk/news/charger-plates-the-history-and-restoration-of-antique-tableware/
Klotzman Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října Na mě to teda působí spíš jako nějaká slitina s povrchovou úpravou ála starej bronz, možná jen nátěr. Tipuju, že je to dekorativní suvenýrová záležitost via prodejny Orient 80. léta. Pokud mám pravdu, renovace nemá smysl.
brownwld Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října před 3 minutami, Klotzman napsal: Na mě to teda působí spíš jako nějaká slitina s povrchovou úpravou ála starej bronz, možná jen nátěr. Tipuju, že je to dekorativní suvenýrová záležitost via prodejny Orient 80. léta. Pokud mám pravdu, renovace nemá smysl. Bude to přesně něco takovýho... Rozhodně je to víceméně bezcenej kus kovu, ale řekněme, že tu "renovaci" jsem si nevymyslel já (i když to vlastně v příspěvku de facto píšu), takže bych s tím i tak něco potřeboval udělat.
Harwey Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října ja by som to moc nesilil, ocistit od spiny a konec... takto je to lepsie, krajsie, ako nanovo namalovat
Klotzman Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října před 23 hodinami, brownwld napsal: Bude to přesně něco takovýho... Rozhodně je to víceméně bezcenej kus kovu, ale řekněme, že tu "renovaci" jsem si nevymyslel já (i když to vlastně v příspěvku de facto píšu), takže bych s tím i tak něco potřeboval udělat. Hele, jak píše Harwey, jen umýt a kartáčkem opucovat. Pokud bude tlak na nějaké "vylepšení", tak nejjednodušší je to stříknout nějakým sprejem, v Bauhausech mají hafo podobných srágor. Ale bude to..., no nebude to moc hezký... Kdyby sis s tím chtěl vyhrát tak, aby to bylo trošku k čemu, vem si včelí vosk, stačí kousek z nějaké svíčky z voštin, nalámej ji do čistého benzínu, až budeš mít hodně řídkou kašičku, spíš hustou tekutinu. Něčím to obarvi do černa, kouskem nastrouhaného uhlu nebo i tuhou a ten umytej a očištěnej talíř tím napatli. Až to za chvilku zaschne, tak to hadrem setři a vylešti. Vosk zaleze do těch odrbaných míst a obarví je, zvýrazní hrany těch reliéfů a opticky to vytáhne. Navíc se na vypouklých plochách vyleští do lesku. Když to někde nechytne, tak to zopákneš. Záleží na tobě, jak si s tím vyhraješ. Žádná velká věda to není.
FantasticFabio Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října Rozhodně tak jak radí kluci , ale co je nejduležitější , musíš každej krok renovace chodit konzultovat se zadavatelem( zadavatelkou) , aby bylo vidět , že ti na tom fakt záleží …..
DavidLC Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října Pustit Porhub, tam to bude ostřejší, nemusíš nic renovovat
Jehlan Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října jdi do toho Základy pozlacování, krok za krokem - RE-ART.cz
brownwld Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října před 22 hodinami, FantasticFabio napsal: Rozhodně tak jak radí kluci , ale co je nejduležitější , musíš každej krok renovace chodit konzultovat se zadavatelem( zadavatelkou) , aby bylo vidět , že ti na tom fakt záleží …..
revue gt Odesláno 25. října Nahlásit Odesláno 25. října (upraveno) Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s firmou https://www.spanek-venezia.cz/ , jestli je to ,,normální firma" , nebo firma schovavající se za dealery s podomním prodejem. Nabízí https://www.spanek-venezia.cz/matrace-materasso-bioceramic/ a rád bych věděl, jestli někdo náhodou nemáte zkušenosti s firmou, nebo přímo s matrací. Dík za postřehy Upraveno 25. října uživatelem revue gt
Lynx12 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října @revue gt Osobní ne, zde shrnutí od Perplexity Firma Spánek-Venezia (IČO 28976339) sídlí v Kralupech nad Vltavou a oficiálně provozuje e‑shop „spanek-venezia.cz“ zaměřený na matrace a doplňky pro zdravý spánek. Podle dostupných údajů existuje již od roku 2009 a funguje legálně jako obchodní společnost Caratine s.r.o..spanek-venezia+2 Legitimita firmy Na webu, Facebooku a Instagramu vystupuje konzistentně s uvedenou adresou a kontakty (Husova 579, Kralupy nad Vltavou). Obchodní podmínky i reklamační řád odpovídají běžné právní formě českého e‑shopu – včetně možnosti distančního uzavření smlouvy a reklamace podle občanského zákoníku. Neexistují záznamy o varování České obchodní inspekce či insolvenčním řízení vůči této společnosti.spanek-venezia+1 Způsob prodeje a zákaznické zkušenosti Recenze uživatelů ukazují, že firma často využívá osobní předváděcí prezentace – typicky navštěvují zákazníky obchodní zástupci (například paní Bastlová, paní Sladová, pan Čivrný). Tito zástupci produkty prezentují a uzavírají objednávky mimo kamennou provozovnu.spanek-venezia+2 Na poradenských fórech (např. Poradte.cz) se objevují i zmínky, že firma kontaktuje lidi telefonicky s nabídkou „výhry“ přikrývky zdarma výměnou za účast na jejich prezentaci, což odpovídá stylu bývalých podomních nebo předváděcích prodejů.poradte Shrnutí Firma Spánek-Venezia / Caratine s.r.o. je legální a reálně existující společnost s IČO a e‑shopem. Produkty jsou skutečné a mají zákaznické recenze s většinou pozitivním obsahem. Nicméně způsob prodeje může připomínat agresivní předváděcí marketing – nabízení dárků, exkluzivní slevy, osobní návštěvy obchodníků. Doporučuje se proto opatrnost při jednání s obchodními zástupci, nepodepisovat smlouvy pod tlakem a využít právo na odstoupení do 14 dnů při nákupu mimo obchodní prostory. Celkově tedy nejde o fiktivní nebo podvodnou firmu, ale o obchod, který legitimně prodává zboží, ovšem s marketingovými metodami na hraně podomního prodeje.
Micey Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu (upraveno) Tady se clovek dozvi vse, tedy. Asi po mesici du do sklepa a koukam ze tam neco kape, horka voda od bojleru. Kdyz se tim cervenym otoci, tak z ty diry (z ty to kape) strika voda. Coz tak asi ma bejt, ta dira tam bude jako nejaka pojistka, nebo co ja vim. A tedka, mam nejak s necim kroutit, utahnout? Jako kazdymu bych doporucil instalatera, ale ten mistni me posledne nasral, tak jestli to treba nema nejaky uplne jednoduchy reseni:) Upraveno 7. listopadu uživatelem Micey
Vlcak Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Klasický přetlakový ventil, který upouští vodu. Když se ním točíš tak jen měníš nastavení toho mezního tlaku, při kterém začne upouštět. Asi nic zásadního, začal jsi více topit a část vody musela pryč.
Koprisalov Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu A nebo, může prochcávat těsnění. Něco podobného máme na chatě a kape to už asi 5 let
horal Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Opravu zvládneš sám. Zavřít vodu a vypustit vodu ze systému, vyměnit ventil,napustit a zatopit. Bude nejspíš v háji, dle stavu věkem. Vše potřebné seženeš v Bauhausu. Na víčku by měl mít hodnoty tlaku, kup stejný.
bohus76 Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Od bojleru ( elektrika) to odkapává normálně,tak klidně kyblík za noc ( třeba 8 hodin) . Problém je když to začíná protékat místo odkapu. Přesně jak říkají kluci, vyměnit.
Micey Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Jojo, uz jsem to castecne nastudoval, respektive uz vim jakej ten ventil potrebuju a kde ho maj. Jeste se ted ujistit, jak presne se vypousti ta voda:) Plus si teda nejsem jist, kdyz mi to nahriva plynovej kotel, zda ho staci pred operaci jen komplet vypnout, ale asi jo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se