Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

http://vizitkyrychle.cz/ pouzivam ja a rychlej a levnej to snad ani nejde. Kdyz to zadas dnes tak ti zitra odesilaji balik a kdyz posta da tak ve stredu to mas

Tak bacha teď před vánocema, protože pošta nejspíš nedá. Preferoval bych raději osobní domluvu v nějaké kamenné prodejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevyvážíte někdo na Nový Zéland? Potřebuji chemicky ošetřit dřevěné bedny a firma, která mi to dělala přestala jaksi existovat :worried_anim: O to větší problém mám, že bych potřeboval tuto firmu v Královéhradeckém kraji" Mám seznam firem, ale radši bych někoho s osobní zkušeností, protože Vím jak to chodí, všichni všechno umí a pak, když jim řeknu, že tam chybí ten a ten certifikát, tak koukaj jak péra z gauče :eek:

Děkuji za případnou odpověď"

Odkaz ke komentáři

snad to tady nezapadne. dokazete poradit nejaky fotak (kompakt), max 10.000, ktery uz je trosku na urovni? chtel jsem koupit nejakou zakladni zrcadlovku, ale ja sem na to proste levej, tak me bude stacit vybornej kompakt kterej mi pomuze :) umi dnesni kompakty neco jako je hloubka ostrosti? vim, ze ypous mel nejaky panasonic tusim a fotil tim hodinky a bylo to vice nez povedeny

diky

Odkaz ke komentáři

dokazete poradit nejaky fotak (kompakt), max 10.000, ktery uz je trosku na urovni? chtel jsem koupit nejakou zakladni zrcadlovku, ale ja sem na to proste levej, tak me bude stacit vybornej kompakt kterej mi pomuze :) umi dnesni kompakty neco jako je hloubka ostrosti?

diky

Hledej strojek, který kromě režimů auto a scény má i režimy A a S, případně M. A je priorita clony (a tím i hloubka ostrosti), S je priorita času (rozmazání nebo naopak). Čerstvě jsem doplnil sestavu zrcadlovky Nikon ještě tímto ultrazoomem:

http://www.megapixel.cz/nikon-coolpix-p510-cerny-8gb-karta-brasna-varadero-100

Odkaz ke komentáři

Vím že jsou tu lidé z mnoha oborů, tak to zkusím ještě zde.... otázka pro někoho kdo se vyzná v nábytku

Nevíte někdo prosím jak se řešila výroba zadních nohou sedacího nábytku, s prodloužením o opěradlo, Alt deutsch styl. Noha je standard se sklonem do cca 5 stupňů od sedáku/ lubu výš.

Soustružená je od "kostek" na zadalbané luby a rám opěradla dolů i nahoru. V tom úhlu a při délce toho excentr konce není soustružení v kuse možné.... i když to tak na dobovém originálu vypadá.

Při řešení spoje je problém spojení v nejnamáhanějším místě, pnutí zaklížení, které se sice dá řešit přeplátováním nákližkem, při čep a rozpor se bude pákou buď spodní díl štípat a nebo se bude při opačné orientaci smýkat klih...

... no nevíte někdo jak se to řešilo? Napařené a ohlé to taky není.

Asi je to tu úplně mimo, ale předem díky.

Odkaz ke komentáři

Vím že jsou tu lidé z mnoha oborů, tak to zkusím ještě zde.... otázka pro někoho kdo se vyzná v nábytku

Nevíte někdo prosím jak se řešila výroba zadních nohou sedacího nábytku, s prodloužením o opěradlo, Alt deutsch styl. Noha je standard se sklonem do cca 5 stupňů od sedáku/ lubu výš.

Soustružená je od "kostek" na zadalbané luby a rám opěradla dolů i nahoru. V tom úhlu a při délce toho excentr konce není soustružení v kuse možné.... i když to tak na dobovém originálu vypadá.

Při řešení spoje je problém spojení v nejnamáhanějším místě, pnutí zaklížení, které se sice dá řešit přeplátováním nákližkem, při čep a rozpor se bude pákou buď spodní díl štípat a nebo se bude při opačné orientaci smýkat klih...

... no nevíte někdo jak se to řešilo? Napařené a ohlé to taky není.

Asi je to tu úplně mimo, ale předem díky.

Co to vytočit každý zvlášť a normálně v tý kostce, pod úhlem přeci jen začepovat. Čep může vypadat různě....

Odkaz ke komentáři

Co to vytočit každý zvlášť a normálně v tý kostce, pod úhlem přeci jen začepovat. Čep může vypadat různě....

Já nad tím přemýšlím, ale mám z toho trochu obavu. Když je noha 50x50 a dáš tam čep/dlab dejme tomu na třetiny, tak to v reálu znamená že ta třetina masivu 50x50x16 je v páce namáhána tlakem na záda... u křesla jeden člověk a u sofa už tři lidé plus váha materiálu.

Navíc máš z boční pohledové strany přiznaný spoj, což na dobovém originále není.

Dřevo bude pracovat a dřív nebo později se ve spoji klih štípne a naruší se politura.

Napadlo mne spoj řešit přidáním 5mm nákližku v rozích na pokos. Tím by mělo vzniknout zpevňující pouzdro a napětí by se nepřenášelo přímo na povrchovku.

Nebo dlab, ale tam zase zužuješ šířku čepu a v podélném směru vláken kostka zase nejspíš praskne.

Další řešení je spoj dvou soustružených dílců vhodně posunout mimo nejnamáhanější část nohy... např. zavrtat nohu pod lubem do kostky, kde je ten spoj převážně tlačný.

Ale zase je to mimo originál.

Navíc ve stejné kostce je zadlabaná lišta do které se nakolíuje rám na čalouněnou výplň a balustrába. Ta lišta je další oslabení...

Nechápu jak to vyrobili. Kdybych mohl vzorový kus rozřezat...

Odkaz ke komentáři

Já nad tím přemýšlím, ale mám z toho trochu obavu. Když je noha 50x50 a dáš tam čep/dlab dejme tomu na třetiny, tak to v reálu znamená že ta třetina masivu 50x50x16 je v páce namáhána tlakem na záda... u křesla jeden člověk a u sofa už tři lidé plus váha materiálu.

Navíc máš z boční pohledové strany přiznaný spoj, což na dobovém originále není.

Dřevo bude pracovat a dřív nebo později se ve spoji klih štípne a naruší se politura.

Napadlo mne spoj řešit přidáním 5mm nákližku v rozích na pokos. Tím by mělo vzniknout zpevňující pouzdro a napětí by se nepřenášelo přímo na povrchovku.

Nebo dlab, ale tam zase zužuješ šířku čepu a v podélném směru vláken kostka zase nejspíš praskne.

Další řešení je spoj dvou soustružených dílců vhodně posunout mimo nejnamáhanější část nohy... např. zavrtat nohu pod lubem do kostky, kde je ten spoj převážně tlačný.

Ale zase je to mimo originál.

Navíc ve stejné kostce je zadlabaná lišta do které se nakolíuje rám na čalouněnou výplň a balustrába. Ta lišta je další oslabení...

Nechápu jak to vyrobili. Kdybych mohl vzorový kus rozřezat...

Nafoť to, nebo nakresli tvar....nebude to nic složitýho, zvlášť když je to ten eklektickej paskvil

Odkaz ke komentáři

Před chvílí mě kurýr dovezl zásilku, ježto jsem chtěl platit velkou bankovkou a on neměl nazpátek, vrazil mi balík do ruky a utekl se zvoláním, že je to dobrý a že Hezký Vánoce a že toho má hodně.

Zajímalo by mě, jestli z toho můžu mít nějaký průser, neboť nejsem zvyklý za sebe neplatit. Díky za případné rady

Odkaz ke komentáři

Před chvílí mě kurýr dovezl zásilku, ježto jsem chtěl platit velkou bankovkou a on neměl nazpátek, vrazil mi balík do ruky a utekl se zvoláním, že je to dobrý a že Hezký Vánoce a že toho má hodně.

Zajímalo by mě, jestli z toho můžu mít nějaký průser, neboť nejsem zvyklý za sebe neplatit. Díky za případné rady

No tipuju, že jsi zároveň nic nepodepsal, takže balík bude oficiálně nedoručen a ztracen a dopravce uhradí škodu odesílateli. Myslím, že jediný, kdo z toho může mít průšvih, tak je ten řidič, ale asi věděl, co dělá... :D

Upraveno uživatelem m.n.
Odkaz ke komentáři

Nazdárek,

Prosím poraďte mi copak to mám v novém příručním kufru co jsem si koupil na výlet kam jedu za dva dny. Nechci něco zanedbat.:crying_anim02:

Proč pak mám v kufru ty dvě příhrádky, které se dají otevřít a zavřít ? Že má ložisková koledčka jsem pobral, ale tohle fakt ne !!!

To přeci nemohe býti na peníze nebo na doklady ????? A navíc v takovém složitém rámečku. Uf to je ale tajenka, doufám, že tady nebudu za velkého blbce.:sad01_anim:

post-965-024273000 1356444950.jpg

post-965-037906500 1356445010.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...