Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

diky moc za odpoved ;)...prave ze evidentne pocitaji, kdyz hodim do kalkulacky hrubou mzdu, tak mi to dava o tech par stovek jinou cifru. Respektive mam na pasce hrubou mzdu, coz sedi a pak hruby prijem, kde je to poscitany a podle cisty mzdy mi je danen ten hruby prijem. Docela me zarazi, ze je to uctovany externi firmou a stejne takhle prapodivne :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

jsme se tady onehdy dohadovali v nějakém vlákně ohledně Bitcoin... No a už to začíná být jasnější : Minulý týden ho zakázalo Rusko, dnes se vyjádřilo ve stejném duchu Čína... takže všem, kteří ještě z toho letadla nevyskočili, držím palce a přeju pevné nervy :)

Odkaz ke komentáři

Ale no, no...take jasne to este nie je :P

Patria.cz
provozovatelem portálu je Patria Online, a.s., člen skupiny PATRIA.

Komentáře Měnové kurzy ze serveru Patria.cz
ze dne: 18.2.2014 10:16

Robocoin chystá první bankomaty na bitcoiny v USA

Americká společnost Robocoin hodlá tento měsíc instalovat v Seattlu a Austinu první bankomaty pro nákup a prodej kybernetické měny bitcoin ve Spojených státech. Oznámila to dnes firma. Bankomaty umožní lidem měnit bitcoiny na hotovost, nebo je naopak nakupovat, píše agentura Reuters. 

Bankomat na bitcoiny by se mohl brzy objevit rovněž v Praze. Společnost Marlyle minulý měsíc uvedla, že plánuje umístění bankomatu na Smíchově v Arbesově rezidenci. Dodala, že první zájemci by měli být obslouženi v dubnu letošního roku. Jedním z prvních míst s automatem na bitcoiny se již dříve stala Bratislava. Tamní přístroj však umožňuje pouze nákup bitcoinů. 

Internetovou měnu Bitcoin vytvořil v roce 2009 anonymní vývojář používající pseudonym Satoši Nakamoto.Měna je navržena tak, aby ji nikdo nemohl ovlivňovat, tedy ani vlády a centrální banky. Její hodnota závisí na důvěře lidí v tuto měnu a prochází značnými výkyvy. 

V České republice dosud začaly bitcoiny přijímat asi tři desítky podnikatelů. Virtuální měnou lze platit parkování, ubytování, nákup výpočetní techniky, pořízení nových bot, útratu v baru, stříhání nebo masáž. Poskytovatelé služeb se ale shodují v tom, že jde spíše o doplňkovou nabídku a její využití je zatím malé.

ČTK

F.

jsme se tady onehdy dohadovali v nějakém vlákně ohledně Bitcoin... No a už to začíná být jasnější : Minulý týden ho zakázalo Rusko, dnes se vyjádřilo ve stejném duchu Čína... takže všem, kteří ještě z toho letadla nevyskočili, držím palce a přeju pevné nervy :)

Odkaz ke komentáři

cafte zavodnici, potrebujem nejake semislicky a zatial sa rozhodujem medzi Kumho KU36 (107?) a Yokohama AD08R (165?). viete mi niekto pls poradit nejaku dalsiu alternativu, pripadne ci nemate niekto skusenosti s tymito pneu... momentalne viem, ze tie Yoko su vyborne, no pokial budu tie Kumho nejak tak podobne, radsej usetrim... diky :)

Odkaz ke komentáři

Pánové poraďte mi jakej si mám koupit teleskopickej obušek-kalenej/nekalenej a hlavně jakou velikost.Chci to do auta a když někde třeba v noci courám,prostě použití by bylo jako obrana před člověkem/psem.Díky moc

Kalenej by měl vydržet víc. A velikost, čím delší, tím lepší... Každej cm navíc se pak hodí (hlavně kdyby nějakej dobrák vytáhl třeba nůž ). Na druhou stranu je zas nutný zvážit, co už je moc, aby ses s tim byl ochotnej vůbec tahat. Bylo by pak dobrý zajít třeba na eskrimu, kali nebo něco podobnýho, kde s tim člověka naučej aspoň pár základních pohybů  (Krav magu radši ne :wacko:, pak to dopadá jak ta komedie na Streamu). Ale ber to tak, že spíš předávám názor zkušenějších, sám mám za sebou jen pár kurzů a v praxi mi stačilo obušek jen otevřít a bylo po problému. Osobně mám 21" z eurosecurity, dávaj k tomu docela rozumný pouzdro. Normálně se ale v rizikovejch oblastech nepohybuju, takže zůstává doma, a tim pádem nemůžu dát ani nějakou recenzi na dlouhodobý nošení...

Odkaz ke komentáři

Kalenej by měl vydržet víc. A velikost, čím delší, tím lepší... Každej cm navíc se pak hodí (hlavně kdyby nějakej dobrák vytáhl třeba nůž ). Na druhou stranu je zas nutný zvážit, co už je moc, aby ses s tim byl ochotnej vůbec tahat. Bylo by pak dobrý zajít třeba na eskrimu, kali nebo něco podobnýho, kde s tim člověka naučej aspoň pár základních pohybů  (Krav magu radši ne :wacko:, pak to dopadá jak ta komedie na Streamu). Ale ber to tak, že spíš předávám názor zkušenějších, sám mám za sebou jen pár kurzů a v praxi mi stačilo obušek jen otevřít a bylo po problému. Osobně mám 21" z eurosecurity, dávaj k tomu docela rozumný pouzdro. Normálně se ale v rizikovejch oblastech nepohybuju, takže zůstává doma, a tim pádem nemůžu dát ani nějakou recenzi na dlouhodobý nošení...

docela by mě zajímalo co máš proti KM. díky za info. tím nemyslím ten pořad ale přímo KM

Odkaz ke komentáři

docela by mě zajímalo co máš proti KM. díky za info. tím nemyslím ten pořad ale přímo KM

Spousta technik mi přijde v reálu nepoužitelnejch a nefunkčních. Počítá se s tím, že agresor povede útok podle příručky a ideálně jen jednou ranou. Trochu se obavám, jestli to pak nevyvolává v lidech co to trénujou falešnej pocit možnosti se ubránit a nedostanou se tim jěště do nebezpečnější situace (určitě záleží na tom, co to vede za trenéra). Přijde mi celkem veselý, jak tam spolu všichni až extrémně spolupracujou. Tim nechci říct, že se tam nedá pár účinnejch technik najít (tady by bylo zajímavý srovnání toho, co se účí u nás, a toho co se vyučuje v izr. armádě). Mimochodem, zajímalo by mě, jakej máš názor na tu otýpkovu slátaninu, jako člověk co to cvičí (cvičil?) dýl.

Odkaz ke komentáři

Panedge: Do auta určitě kalený od ESP, co nejdelší. Pokud to budeš nosit i na sobě (i když ne pořád, ale prostě aby se to na tebe vešlo a moc tě to neotravovalo), tak doporučuji hliníkový Airlight od ASP, opět co nejdelší, ale jak píšu, aby ti moc nezavazel - sám mám 16". Radši menší lehčí u sebe než větší pádnější doma v šuplíku - jako u každé zbraně  ;)

Odkaz ke komentáři

Pánové poraďte mi jakej si mám koupit teleskopickej obušek-kalenej/nekalenej a hlavně jakou velikost.Chci to do auta a když někde třeba v noci courám,prostě použití by bylo jako obrana před člověkem/psem.Díky moc

Stejnou věc jsem řešil zhruba před rokem a mám tento: ESP - Kalený teleskopický obušek 21 ExB-21H, černý s rotačním pouzdrem. víc info např. tady:

http://www.alfatactical.cz/esp-teleskopicky-obusek-kaleny-21-cerny.html

Bylo mi doporučeno od známého od policie, že rozhodně kalený, velikost 21? a raději černý. Chtěl jsem chromovaný, ale prý tak dobře nedrží v těch spojích.

Odkaz ke komentáři

Spousta technik mi přijde v reálu nepoužitelnejch a nefunkčních. Počítá se s tím, že agresor povede útok podle příručky a ideálně jen jednou ranou. Trochu se obavám, jestli to pak nevyvolává v lidech co to trénujou falešnej pocit možnosti se ubránit a nedostanou se tim jěště do nebezpečnější situace (určitě záleží na tom, co to vede za trenéra). Přijde mi celkem veselý, jak tam spolu všichni až extrémně spolupracujou. Tim nechci říct, že se tam nedá pár účinnejch technik najít (tady by bylo zajímavý srovnání toho, co se účí u nás, a toho co se vyučuje v izr. armádě). Mimochodem, zajímalo by mě, jakej máš názor na tu otýpkovu slátaninu, jako člověk co to cvičí (cvičil?) dýl.

tak to vemu postupně. neřekl bych spousta ale některý techniky nejsou pro každýho využitelný jako asi u všeho.

KM rozhodně nepočítá z jedním útokem a ani jedním útočníkem. Naopak od první hodiny a každou další hodinu se opakuje jak odvrátit opakovanej útok, co dělat po něm, jak očekávat další útok kolegy útočníka atd. v tomhle mi právě přišla KM dobrá.

Ano falešnej pocit bezpečí to asi vyvolává ale to asi každej bojovej systém/umění ale taky to v lidech bourá nezdravý pocit zranitelnosti a zbytečnýho strachu. Učí se nejen jak se ubránit ale i prevenci jak předcházet a vyhnout se konfliktu.

Spolupráce ve videích snad ani jinak nejde. Dobře víš že kdyby to dělali naostro to nejde.

Srovnání co ce účí u nás a v Izr armádě je celkem jednoduchý. Já se učil "civilní" KM která je stejná jako v Izr a a ti co se učí i army verzi pro ně bude stejná jako v Izr nebo jinde ve světě. Mluvím ale pouze jen a jen o tom co se učí v české KRAV MAGA GLOBAL (KMG) která podle mě je jedna ze dvou organizací kde se učí REAL KM. Ta druhá je IKMF ze které jsou videa o kterých jsi psal. K Michalovi Otipkovi nic psát nemůžu protože ho skoro neznám ale ho učil Eyal takže bych neměl strach že učí nečo špatně.    Jakub Otipka jeho brácha kterej vede KMG je "mistr" v tom nejlepším slova smyslu jako trenér i jako člověk.

Takže v KMG i IKMF neučí žádnou slátaninu ale to stejný co se učí v Izraeli a co vymyslel Imi Lichtenfeld. U každé zkoušky na vyšší stupeň přijede Eyal, Bjorn, Ilia nebo někdo jinej z global teamu a určuje kdo projde a kdo ne. Víc zaručit kvalitu výuky snad ani nejde.

Bohuže Krav Maga znamená boj z blízka a tím pádem nejde na KM ochraná známka takže je v čr spousty a spousty samozvanejch instruktorů co se ohání že učí KM ale učí slátaniny. Těch je naprostá většina bohužel neli uplně všichni mimo ty dvě federace.

Jinak obecnej KM slátanina je, stejně jako CQB, Systema, Musado, Sambo atd atd  a jako každej jinej bojovej systém. (neplést si s bojovým uměním)

Podle mě, pro člověka nebo holku co tím nežije a chce jen "něco" dělat je KM výborná. Netvrdí ti že se vždycky ubráníš ale učí tě spusty užitečnejch věcí který jen tak někde neučí a hlavně věcí co můžeš zažít.

Odkaz ke komentáři

Spolupráce ve videích snad ani jinak nejde. Dobře víš že kdyby to dělali naostro to nejde.

K Michalovi Otipkovi nic psát nemůžu protože ho skoro neznám ale ho učil Eyal takže bych neměl strach že učí nečo špatně.    Jakub Otipka jeho brácha kterej vede KMG je "mistr" v tom nejlepším slova smyslu jako trenér i jako člověk.

Proč by to nešlo aspoň na 90%? Vždyť tam je člověk obalenej chráničema, že určitě něco vydrží. Existujou lidi, co trénujou sparringy i se zbraněma (viz. Dog Brothers videa na youtube).

Jestli dal tomu pašákovi Eyal nějaký ověření, tak to teda potěš koště. A ať neplácám do větru, mluvim třeba o dílech:

"Přepadení s nožem" - To by bylo hezký, kdyby takový pinknutí do ruky fungovalo. Ale myslím, že v lepším případě by se minimálně pořezal.

"Núž na krku"  1. odvrácení - Super, že ruku s nožem udrží jen jednou rukou (a pokud jde o slabšího člověka, jak říká, tak je to totální blábol).

"Obrana proti highkicku" - Jednou rukou udrží highkick? Vážně? Z čeho má ty ruce?

a další...

Kdyby se držel návodů, jako je autonehoda, pomoc druhýmu, pár jednoduchejch funkčních technik a rad, jak se rizikovejm situacím vyhnout, tak super. Ale takhle mi to přijde jako poměrně sprostý a nebezpečný obelhávání lidí falešnejma představama o boji (hlavně u technik s nožem).

Odkaz ke komentáři

Ze by ten bitcoin konecne zarezali?!

http://www.bbc.co.uk/news/technology-26333661#?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

alebo:

Komentáře Měnové kurzy ze serveru Patria.cz
ze dne: 25.2.2014 13:09

Klíčová bitcoinová burza Mt. Gox "zmizela". Ostatní se od ní distancují

Internetové stránky přední burzy pro kybernetickou měnu bitcoin Mt. Gox jsou odpojené. Stalo se tak krátce poté, co CEO Mark Karpeles rezignoval z nadace Bitcoin Foundation, klíčového poradního orgánu pro kybernetickou měnu. Hodnota bitcoinu dnes v úvodu dne propadala o dalších 15 % k 465 USD ze zahajovacích úrovní kolem 545 USD dle CoinDesk Bitcoin Price Indexu, který průměruje ceny na dalších burzách. V úvodu prosince loňského roku hodnota bitcoinu přesahovala 1150 USD. Před zneaktivněním stránek burzy Mt. Gox dle zdrojů cena bitcoinu na ní propadla k úrovni 100 USD

Před prázdnou tokijskou centrálou burzy se dnes sešla hrstka demonstrantů, kteří investovali do bitcoinů prostřednictvím Mt. Gox a kteří zřejmě přijdou o své peníze. Někteří demonstranti nesli cedule s nápisy jako "Mt. Gox, kde jsou naše peníze?" nebo "Mt. Gox, jsi solventní?" 

"Nejsme schopni komentovat, zda operace přes Mt. Gox fungují řádně, ale veřejnost můžeme ujistit, že protokol Bitcoinu funguje správně," reagovala Bitcoin Foundation. Šest dalších velkých burz s bitcoinem zveřejnilo společné prohlášení, ve kterém se distancovaly od Mt. Gox. 

"Toto tragické porušení důvěry uživatelů Mt. Gox je výsledkem akce jedné firmy a neodráží odolnost nebo hodnotu bitcoinu a celého odvětví digitální měny," uvedly v prohlášení další burzy - Coinbase, Kraken, Bitstamp, BTC China, Blockchain a Circle. "Stejně jako u každého jiného odvětví, jsou zde špatní herci, kteří musí být odstraněni, a to je to, co vidíme dnes. Mt. Gox potvrdil své problémy při soukromém jednání s dalšími členy bitcoinové komunity," píše se v prohlášení burz. V Mt. Gox nebyl k zastižení nikdo, kdo by se k situaci vyjádřil, napsala agentura Reuters. 

Generální ředitel Mt. Gox Mark Karpeles rezignoval na svou funkci ve správní radě Bitcoin Foundantion v neděli. Burza se sídlem v Tokiu byla zakládajícím členem a měla jednoho ze tří volených představitelů ve správní radě Bitcoin Foundantion, která má na starosti chránit a podporovat používání digitální měny. Mt Gox také kompletně vymazalo obsah svého twitterového účtu. V minulém týdnu burza uvedla, že přesouvá kanceláře kvůli "problémům souvisejícím s bezpečností". 

Mt. Gox je jakýmsi druhem specializované směnárny na bázi burzy, umožňuje koupit nebo prodat bitcoiny za dolary a další měny. Burzu nedávno postihlo několik technických problémů a také zastavila veškeré výběry digitální měny, když si všimla podle svých slov "neobvyklé aktivity". Tento krok způsobil prudký pokles měny.

Zpráva, která se objevila na internetu a odvolává se na vnitřní dokumenty Mt. Gox, uvádí, že burze se ztratilo více než 740.000 bitcoinů, píše agentura AP. Při současných cenách to odpovídá zhruba 350 milionům USD (téměř sedm miliard Kč). Pokud je zpráva pravdivá, byla by to pro digitální měnu rána. Příznivci měny totiž tvrdí, že díky šifrování je měna imunní vůči krádežím a padělání. Zpráva také uvádí, že Mt. Gox má závazky 174 milionů USD a majetek pouze 32,75 milionů USD.

Bitcoin vytvořil v roce 2009 anonymní vývojář používající pseudonym Satoši Nakamoto. Měna je navržena tak, aby ji nikdo nemohl jakkoli ovlivňovat, tedy ani vlády a centrální banky. V současnosti je v oběhu zhruba 12,4 milionu bitcoinů. Kybernetické mince "razí" síť počítačů se specializovaným softwarem. Ten je naprogramován tak, aby uvolňoval nové mince stabilním tempem, které se ale postupně zpomaluje. Počet mincí v oběhu bude konečný, celkem jich má být vytvořeno 21 milionů. V roce 2033 jich má být v oběhu 99 procent a poslední se mají dostat do oběhu kolem roku 2140. 

Kurz bitcoinu je však vysoce nestabilní a podléhá extrémním výkyvům. Vysoké výkyvy zaznamenal zvláště loni. Důvodem je i to, že bitcoin není všeobecně uznávanou a přijímanou měnou a pohyby jeho hodnoty ukazují, že je považován spíše za vysoce spekulativní investici. Bitcoin se nyní prodává zhruba za 500 dolarů, většinu své existence však zatím stál méně než deset dolarů. 

Kritici měny často upozorňují na její zneužitelnost pro praní špinavých peněz. Důvodem je právě anonymita kybernetické měny. 

(Zdroj: CNBC, Reuters, Bloomberg, AP, BTC, Coinbase) 

F.

Odkaz ke komentáři

Bitcoin ? Stále stejná písnička : komu není rady, tomu není pomoci. Já chápu, že když se do toho někdo navezl, tak teď nechce slyšet, že je v té pyramidě moc dole, než aby se na něj dostalo, takže to budou optimisti živit stále dál... to je úplně zabytý čas se tím vůbec zaobírat a někomu něco vysvětlovat. :)

Odkaz ke komentáři

Tak ja v tom ešte uplne "nezhasínam" svetlo. Uvidíme, či bitcoin nevstane ako Fénix z popola. Nebol by som prekvapený.

Každopadne ale, da sa čakať kedy podobnú myšlienku implementuje štát, keď nám spáli všetky bankovky, a dá elektro-cash do RFID čipu miesto kreditky.

F.

Odkaz ke komentáři

Proč by to nešlo aspoň na 90%? Vždyť tam je člověk obalenej chráničema, že určitě něco vydrží. Existujou lidi, co trénujou sparringy i se zbraněma (viz. Dog Brothers videa na youtube).

Jestli dal tomu pašákovi Eyal nějaký ověření, tak to teda potěš koště. A ať neplácám do větru, mluvim třeba o dílech:

"Přepadení s nožem" - To by bylo hezký, kdyby takový pinknutí do ruky fungovalo. Ale myslím, že v lepším případě by se minimálně pořezal.

"Núž na krku"  1. odvrácení - Super, že ruku s nožem udrží jen jednou rukou (a pokud jde o slabšího člověka, jak říká, tak je to totální blábol).

"Obrana proti highkicku" - Jednou rukou udrží highkick? Vážně? Z čeho má ty ruce?

a další...

Kdyby se držel návodů, jako je autonehoda, pomoc druhýmu, pár jednoduchejch funkčních technik a rad, jak se rizikovejm situacím vyhnout, tak super. Ale takhle mi to přijde jako poměrně sprostý a nebezpečný obelhávání lidí falešnejma představama o boji (hlavně u technik s nožem).

Já na ty videa nekoukám a nezajímají mě. A něco se podle toho učit je nesmysl. Je to jen reklama pro IKMF. Nic víc.

Bohužel musím potvrdit, většina instruktážních filmů a knížek je jen reklama školy. Pro výuku naprosto k hovnu. Pár takovejch hovadin jsme v dávnejch dobách taky vypustili do světa, takže vím vo čem to je.

Ještě pár osobních postřehů k textům vejš:

všechny kopy vod solaru nahoru jsou dobrý tak do Hollywůdu, ale když už..... nejde vo zastavení ale vo vychýlení z dráhy....vobičejná biomechanika. Jedna z technik pro vyražení nějakýho bazmeku z ruky, z vnitřní strany šikmo dolů u konce kosti vřetenní (nervy, žíly, šlachy), z vnější mezi kost vřetenní a zápěstní kůstky(tlakovej bod pro pár pákovejch technik). Jinak do tý ruky můžeš mlátit jak hluchej do vrat a bolet to bude spíš jen tebe a nic z ní nevypadne. Jedna věc je to vědět a druhá se trefit, zvlášť, když máš koule málem v krku a adrenalin ti stříká ušima. Všechny ty rychlený kursy sebeobrany jsou podle mě ztráta času. Lepší je trénovat čtvrtku a  jak nejrychlejc tasit pepřák. Rozdíl mezi civilní a armádní verzí technik Systemy (nevím jak u KM) je v zakončení. U armádní je to totální devastace toho nebožáka. Tak nevím, proč by se to měli učit civilové a třeba i pořádkový složky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...