Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

nevím jestli to patří do tohohle tématu, nebo do IT sekce, nebo do ebook sekce, prosím adminy o případné přesunutí.

O co jde - potřebuji poradit s eink věcí. Rád bych do toho psal i poznámky a zároveň to používal na čtení ebooků.

Některé mám stažené, některé mám půjčené, konverze mezi formáty není problém. Vzhledem k tomu, že si chci psát a kreslit (myšleno technické věci, ne žádný art a podobně - kóty, vývojové diagramy a tak...

tak jsem nějak došel na remarkable 2 v podstatě vs onyx boox (nevím ještě jestli air note2, případně plus verze, nebo note 5 verze) - možná jsou ještě nějaké alternativy (a jen o nich nevím).

Co se mi nelíbí na remarkable: paušální poplatek za služby - nevadí mi paušál jako takový, jen mi u zařízení o této ceně nepřijde úplně relevantní

co se mi líbí na onyxu - je v tom android = spousta aplikací půjde (otázkou je použitelnost v praxi - to, že spustím excel neznamená, že ho tam budu používat :)))) - neumím posoudit teď jak moc je užitečné ve skutečnosti.

rád bych zobrazoval pdf, i web, žádné zběsilosti typu videa a spol - jen konzumace informací.

Zatím mi vychází lépe ten onyx, ale prosím o zkušenosti a názory ostatních, abych se mohl rozhodnout...

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, hopa26 napsal:

jak se jmenuje obsluha, ktera po vstupu do lepsi restaurace stoji u pultiku a rekne, jestli a kam si host muze sednout? napsal jsem dveřník, ale moc se mi to nezda. a nelibi se mi to.  🙂

Pokud má restaurace vyloženě tuto pracovní pozici tak je to anglicky host / hostess. Maitre d'hotel je taktéž správně (master of the house). Nebo taky to může dělat floor manager, nebo mod (manager on duty). 

České názvy na tuto pozici jsou ošementné, jelikož separátní profese na toto se u nás moc nenosí, a když tak to dělá hosteska nebo provozní. Někdy šéf. Ale pokud se bavíme o lepší reatauraci, tak bych použil výraz maitre d', tomu by návštěvníci lepší hospody rozumět měli.

Odkaz ke komentáři

kolegové, máte někdo tip na pěknou víkednovou brašnu? Představuju si ideálně plátěnou s koženými detaily, celokožená mi přijde zbytečně těžká. Zatím koukám po těchto, ale pořád to není ono.

https://www.longchamp.com/gb/en/products/travel-bag-l-L1624080127.html

https://www.drakensberg.de/en/shop/travel-bag/travel-bag-green_242_1088

Něco dělá i Ralph Lauren nebo Barbour mě napadlo, co dál?

Odkaz ke komentáři

Tip na nějakou hobby flexu. Fakt jen příležitostný užití.
Třeba toto:
https://brusky.heureka.cz/makita-ga5030r/#recenze/ ???
Dík
Tak tady neni o cem. Jednoznacne ta Makita GA5030R na kterou odkazujes. Je skvela velikostne, zvladne vse a kdyz se rozbije, coz se jen tak nestane, koupis ji novou. Mam a jsem spoko, kdyz to pujcim delnikovi, je taky spoko. V hornbachu na ni kdysi davali 5 let zaruku, nvm jak je to ted. zcheckni.
Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Void napsal:

Tak tady neni o cem. Jednoznacne ta Makita GA5030R na kterou odkazujes. Je skvela velikostne, zvladne vse a kdyz se rozbije, coz se jen tak nestane, koupis ji novou. Mam a jsem spoko, kdyz to pujcim delnikovi, je taky spoko. V hornbachu na ni kdysi davali 5 let zaruku, nvm jak je to ted. zcheckni.

Ja mam doma i tuto, http://www.proobkladace.cz/produkt/flex-uhlova-bruska-l-801-800w-125-mm-438324/?l=cze#qtab=query

Libi se mi ze je cervena. :D

Odkaz ke komentáři

Sháním do garáže (prach atd.) nějaký bytelný rádio. Prostě jenom rádio nic jinýho, žádný usb, aux, bluetooth nepotřebuju a připojení budu mít přes zásuvku. Líbilo by se mi od Makity, ale chtěj za to raketu. Kdyby někdo měl tip na nějakou levnější variantu, rád si nechám poradit, případně mě ujistil, že když si koupim to Makiťácký, že to nebudou vyhozený peníze :default_smile:.  

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Strocek napsal:

Sháním do garáže (prach atd.) nějaký bytelný rádio. Prostě jenom rádio nic jinýho, žádný usb, aux, bluetooth nepotřebuju a připojení budu mít přes zásuvku. Líbilo by se mi od Makity, ale chtěj za to raketu. Kdyby někdo měl tip na nějakou levnější variantu, rád si nechám poradit, případně mě ujistil, že když si koupim to Makiťácký, že to nebudou vyhozený peníze :default_smile:.  

Stavební rádio teď bude od čtvrtka v Lidlu. Ten jejich Parkside. Já do něj jdu....2300kc s nabíječku a 2ah baterkou. Soused má tu Makitu a dobrý.

Odkaz ke komentáři

Když sem hledal na netu, tak na mě to rádio z Lídlu taky vyběhlo. Já se zařek, že z Lídlu už nic i když si každej chválí ten rázovej utahovák na kola. Já sem si koupil kdysi vrtačku z Lídlu kde nemáš sklíčidlo na kličku, ale jenom utahuješ rukou a vrták prostě nikdy neutáhneš pořádně a furt se protáčí, tak sem se zařek, že Lídlu už nic, možná ten utahovák. Ale uvidim, přece jenom cena je lákavá. Ty makiťácký za 4 lity...

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, Strocek napsal:

Když sem hledal na netu, tak na mě to rádio z Lídlu taky vyběhlo. Já se zařek, že z Lídlu už nic i když si každej chválí ten rázovej utahovák na kola. Já sem si koupil kdysi vrtačku z Lídlu kde nemáš sklíčidlo na kličku, ale jenom utahuješ rukou a vrták prostě nikdy neutáhneš pořádně a furt se protáčí, tak sem se zařek, že Lídlu už nic, možná ten utahovák. Ale uvidim, přece jenom cena je lákavá. Ty makiťácký za 4 lity...

Já teda mám Parkside wapku a nemůžu si stěžovat. Obecně slyším na jejich výrobky chválu, pro hobby využití, samozřejmě. I ta Aku sekačka je prej v pohodě. Takže já to rádio určitě pořídím. Nehlede na to, že když se něco posere, tak je reklamace v Lidlu na pohodu. Hodíš jim to s účtenkou na kasu, oni tě vrátí money a nic neresis...

Odkaz ke komentáři

Já sem právě taky slyšel samou chválu a koupil sem si vrtačku... :default_smile:. Neni nad vlastní zkušenost. Jako jasný já nepopírám,  žě některý věci nebudou špatný kort za ty kačky. Já obecně nemám problém si připlatit (když to teda neni nesmysl) za kvalitu. Uvidim, třeba to ještě přehodnotim. 

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Strocek napsal:

Já sem právě taky slyšel samou chválu a koupil sem si vrtačku... :default_smile:. Neni nad vlastní zkušenost. Jako jasný já nepopírám,  žě některý věci nebudou špatný kort za ty kačky. Já obecně nemám problém si připlatit (když to teda neni nesmysl) za kvalitu. Uvidim, třeba to ještě přehodnotim. 

Ale jo, a v případě rádia....co se může posrat.... někdy si taky radši priplatim.  Ale ty ceny za Makitu a spol jsou nesmysl...

Odkaz ke komentáři

před 59 minutami, Strocek napsal:

To sem si taky říkal, co se může posrat na rádiu, že jako sem nalomenej :default_smile:. Rozhodil sem mezi známý jeslti by nebyla nějaká lepší cena u tý Makity za ten nejlevnější model DMR107 a pak uvidim.

No, tak jsem zvědavěj jak dopadneš, ale třeba ještě někdo nahodí nějakej tip.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...