Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Zdar pánové, musim si poprvé v životě koupit zimní gumy a moc nevim, co znamenají všechna čísla. Mám teď sjetý Barum Polaris 195/65 R15 T91. 195/65 jsou nějaký rozměry, ale co je R15 a T 91 netušim.

A k nákupu potřebuju jen rozměr 195/65?

Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar pánové, musim si poprvé v životě koupit zimní gumy...

195 je šířka pneu, 65 je výška, R15 je rozměr disku v palcích a T91 je rychlostní koeficient. Koukni se do velkého TP, tam máš rozměry, které jsou homologovány pro tvoje auto a kupuj podle toho...

Tak jsme ti psali současně asi 3 lidé :)

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři

Pardon, měl jsem gůglit...když mě to tak strašně nezajímá, ale musim...

už jsem byl jednou v servisu letos po zimě a chtěli po mě bezpečák - a já, nepolíben auty jsem začal hrabat v dokladech, dokud na mě místní technik zas nekřik "klíč"...vůbec jsem netušil, musel si ho najít sám

Návštěva servisu je pro mě vždy stresující a i ponižující, protože nerozumim ani zbla tomu, co říkaj...

Dik moc za pomoc všem

Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo jak je to s využitím těch registrovaných rádoby značek v rámci sdružení česká kvalita?

Pokud si doma ukovu řekněme vlastní nůž a vyryju do něj czech made je to porušení ochranné známky? Přijde mi zvláštní registrace běžných slovních spojení a vlastností výrobku. To bez povolení nemohu deklarovat, že něco bylo vyrobeno u nás? Nejde mi o to logo, certifikáty ani marketing, prostě jen o ten nápis.

Odkaz ke komentáři

Dej si tam Made in Czech úplně v klidu. Stejně tak klidně si tam vykovej Made in Swiss. Nikdo tě za to popotahovat nebude. Pokud to však chceš použít na výrobek, který budeš ve vícenásobném provedení uvádět na trh, tak pak si nastuduj, za jakých podmínek v té které zemi může výrobek nést toto označení (např. ve Švýcarsku platilo, že jsi musel mít podíl práce na kompletaci výrobku ve Švýcarsku (nevím už kolik procent) a pak jsi mohl na výrobek hrdě bouchnout vyrobeno ve švajcu...tedy tak to bylo, jak je to aktuálně teď netuším, ale tenkrát stačilo dovézt nesložený nebo nezabalený nožík, ve Švýcarsku ho zabalit do krabiček a bylo to Made in Swiss...tedy krabičky byly vyrobené a složené  taky ve Švýcarsku). U nás v Česku je to, myslím, úplně šuma fuk, pokud to není určeno k požívání :). Hlavně bych nedělal vědu z věcí v malé sérii a už vůbec ne z věcí pro svoji potřebu.

Odkaz ke komentáři

Dej si tam Made in Czech úplně v klidu. Stejně tak klidně si tam vykovej Made in Swiss. Nikdo tě za to popotahovat nebude. Pokud to však chceš použít na výrobek, který budeš ve vícenásobném provedení uvádět na trh, tak pak si nastuduj, za jakých podmínek v té které zemi může výrobek nést toto označení (např. ve Švýcarsku platilo, že jsi musel mít podíl práce na kompletaci výrobku ve Švýcarsku (nevím už kolik procent) a pak jsi mohl na výrobek hrdě bouchnout vyrobeno ve švajcu...tedy tak to bylo, jak je to aktuálně teď netuším, ale tenkrát stačilo dovézt nesložený nebo nezabalený nožík, ve Švýcarsku ho zabalit do krabiček a bylo to Made in Swiss...tedy krabičky byly vyrobené a složené  taky ve Švýcarsku). U nás v Česku je to, myslím, úplně šuma fuk, pokud to není určeno k požívání :). Hlavně bych nedělal vědu z věcí v malé sérii a už vůbec ne z věcí pro svoji potřebu.

Díky za info. To jak funguje Czech made (stačí že je v ČR provedena výstupní kontrola a max ještě kompletace) tuším. Spíš mi jde o to, co mi hrozí když tento nápis použiju a nezaplatím za to patřičnou sumu sdružení, které ho má registrovaný. Nechci používat jejich logo ani nechci "certifikaci" Chci mít prostě jen ten nápis a neplatit za to... Varianta Made in Czech mě taky napadla, ale nehodí se mi tak do krámu...

Podmínky samosebou splňuji, kdyby na to přišlo...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Kluci, uvítám vaše zkušenosti s poskytovateli elektřiny/plynu. Momentálně jsme u ČEZu, ale uvažujeme o změně. Má to cenově cenu? Je dobré mít oboje od jednoho poskytovatele, nebo je dobré to rozdělit? Podmínkou je, aby účet byl online spravovatelný, operativní a cenově výhodný. 

Poradíte?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...