tommas4 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Ještě doplním že pořádně koukám na tu účtenku a na ní je tučným písmem přímo pod číslem účtenkytext: "v restauraci"takže výmluva na chybu a mimořádné a ojedinělé selhání obsluhy a la McD v linkovaném textu nepřichází v úvahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Takže jsou dvě možnosti, buď se změnily daňové předpisy nebo šidí stát. Co s tím budeš dělat?;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Přizpůsobím tomu i svou restauraci Jak jsem psal, je mi fuk jak si ten řetězec vykládá daňovézákony, ale takhle nedodržovat danové předpisy je asi blbost, ne?To jako že každý den rozdají komukoliv tisíce důkazů? A daňové předpisy pokud vím se v tomto nezměnily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Tohle by mě taky docela zajímalo, zkus jim poslat email s kopií účtenky, třeba to vysvětlí jako omyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Mě taky, jestli je to s tou sazbou, jak píše tommas4 / píšete ... A jestli to tak tisknou (a opravdu účtují) všechny KFC... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 (upraveno) Mě se nezdá, že by takhle hloupě riskovali. Musí to mít nějak pořešený. Edit: Ještě mě napadá jestli fungují jako franšíza a já myslím že jo, tak to může být jenom ojedinělá akce majitele, který to má v paži:-) Upraveno 3. srpna 2016 uživatelem Rudykopalsson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Stále zkouším hledat jak to vlastně je. Už je schválený zákon, ale s platností až od 1.12., který stravovací služby přesouvá do nižší sazby 15 %.Třeba na to KFC jede už preventivně Možná jejich právníci došli k nározu, že by je asi sotva někdo trestal za něco, co už je de facto schválené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 V 3. 8. 2016 v 7:16, Liqid napsal: Tohle by mě taky docela zajímalo, zkus jim poslat email s kopií účtenky, třeba to vysvětlí jako omyl. Poslal jsem včera, žádná odpověď zatím. V 3. 8. 2016 v 9:04, Rudykopalsson napsal: Mě se nezdá, že by takhle hloupě riskovali. Musí to mít nějak pořešený.Edit: Ještě mě napadá jestli fungují jako franšíza a já myslím že jo, tak to může být jenom ojedinělá akce majitele, který to má v paži:-) KFC franšíza je, ale pro celou ČR má výhradní licenci jedna společnost, tzn. všechny KFC v republice maji jednoho provozovatele. V 3. 8. 2016 v 10:36, Karlos napsal: Stále zkouším hledat jak to vlastně je. Už je schválený zákon, ale s platností až od 1.12., který stravovací služby přesouvá do nižší sazby 15 %.Třeba na to KFC jede už preventivně Možná jejich právníci došli k nározu, že by je asi sotva někdo trestal za něco, co už je de facto schválené.Nesmysl, musíš účtovat co je aktuálně platné, jinak bych mohl na aktualizace zakonů taky třeba zapomenouta úctovat DPHnve výši 19% a 9% jako to bylo v roce 2009. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Úplně vidím, jak tam teď ten email putuje - přeposílají si ho z jednoho emailu na druhý a neví co s tím:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 (upraveno) tommas:Já vím, jen mě to napadlo jako jediné vysvětlení. Prostě už je to schválené, tak se dá počítat s tím, že v případě trestu než by se to projednalo a vyřídilo, tak už bude zákon oficiálně platný a nelze nikoho trestat za něco, co už neplatí. Když schválím zákon, že od ledna se smí krást a zítra někoho okradu, tak když mě do ledna nechytnou, tak už jsem pak nepotrestatelný, protože mě nemůžou potrestat za něco, co už není trestné. V případě daní by se asi jednalo jen o nějaké doúčtování daní, což je asi málo pravděpodobné. Jak jsem psal, jistě to mají jejich právníci dobře promyšlené. Upraveno 3. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 V 3. 8. 2016 v 11:00, tommas4 napsal: Poslal jsem včera, žádná odpověď zatím. Se zeptej na tu účtenku ještě na příslušném FÚ :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Jasný, ale daňaři z finančáku ti doúčtují zpětně vše s pokutou. U firmy jako KFC je dost pravděpodobně audit a s tímhle ho nikdo dál nepustí, to už by se vystavil postihuza krácení daně / napomáhání? Myslím ten auditor. Zajímá mě to čím dál více, že bych si nárokovat 5 let (lhůta kdy se dá počítat zpětně DPH)zpátky 6% z tržeb restaurace? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 (upraveno) V 3. 8. 2016 v 11:13, geometr napsal: Se zeptej na tu účtenku ještě na příslušném FÚ :-)Tyto starosti o účtenky z hospody nechám na váženém ministrovi financí Upraveno 3. srpna 2016 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 ... a jo vlastně, ten by to měl mít na háku :-) Jsem vlastně zapomněl, že když přijdu z hospody, žena ví prd, ale Andrej kolik jsem měl piv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 V 3. 8. 2016 v 11:05, Karlos napsal: ... Když schválím zákon, že od ledna se smí krást a zítra někoho okradu, tak když mě do ledna nechytnou, tak už jsem pak nepotrestatelný, protože mě nemůžou potrestat za něco, co už není trestné. ... Nejsem sice právník, ale takhle to, myslím, nefunguje. Leda by ten zákon legalizující krádeže platil zpětně (retroaktivně). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 (upraveno) Přesně takhle to platí. Ale daní se to asi netýká. Jak bys chtěl někoho potrestat za něco, co není trestné? A všichni odsouzení za krádež by toho 1. ledna museli být propuštěni. Upraveno 3. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 A neposuzuje se trestnost konání podle zákonů platných v době daného činu? Jak říkám, nevyznám se v tom a docela mě to zajímá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 To by ani nedávalo smysl a logiku. Prostě čo bolo, bolo. Terazky už to nieje trestné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Aha... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sejkoram Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 siwi má pravdu. seš souzenej podle zákonů platných v době spáchání. a firma KFC audit určitě má, ale rozhodně neprodávají jídlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se