Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Přizpůsobím tomu i svou restauraci :D

Jak jsem psal, je mi fuk jak si ten řetězec vykládá daňové

zákony, ale takhle nedodržovat danové předpisy je asi blbost, ne?

To jako že každý den rozdají komukoliv tisíce důkazů?

A daňové předpisy pokud vím se v tomto nezměnily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se nezdá, že by takhle hloupě riskovali. Musí to mít nějak pořešený.

Edit: Ještě mě napadá jestli fungují jako franšíza a já myslím že jo, tak to může být jenom ojedinělá akce majitele, který to má v paži:-)

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odkaz ke komentáři

Stále zkouším hledat jak to vlastně je. Už je schválený zákon, ale s platností až od 1.12., který stravovací služby přesouvá do nižší sazby 15 %.

Třeba na to KFC jede už preventivně :) Možná jejich právníci došli k nározu, že by je asi sotva někdo trestal za něco, co už je de facto schválené.

Odkaz ke komentáři

V 3. 8. 2016 v 7:16, Liqid napsal:

Tohle by mě taky docela zajímalo, zkus jim poslat email s kopií účtenky, třeba to vysvětlí jako omyl.

Poslal jsem včera, žádná odpověď zatím.

V 3. 8. 2016 v 9:04, Rudykopalsson napsal:

Mě se nezdá, že by takhle hloupě riskovali. Musí to mít nějak pořešený.

Edit: Ještě mě napadá jestli fungují jako franšíza a já myslím že jo, tak to může být jenom ojedinělá akce majitele, který to má v paži:-)

KFC franšíza je, ale pro celou ČR má výhradní licenci jedna společnost, tzn. všechny KFC v republice maji jednoho provozovatele.

V 3. 8. 2016 v 10:36, Karlos napsal:

Stále zkouším hledat jak to vlastně je. Už je schválený zákon, ale s platností až od 1.12., který stravovací služby přesouvá do nižší sazby 15 %.

Třeba na to KFC jede už preventivně :) Možná jejich právníci došli k nározu, že by je asi sotva někdo trestal za něco, co už je de facto schválené.

Nesmysl, musíš účtovat co je aktuálně platné, jinak bych mohl na aktualizace zakonů taky třeba zapomenout

a úctovat DPHnve výši 19% a 9% jako to bylo v roce 2009.

Odkaz ke komentáři

tommas:

Já vím, jen mě to napadlo jako jediné vysvětlení. Prostě už je to schválené, tak se dá počítat s tím, že v případě trestu než by se to projednalo a vyřídilo, tak už bude zákon oficiálně platný a nelze nikoho trestat za něco, co už neplatí. Když schválím zákon, že od ledna se smí krást a zítra někoho okradu, tak když mě do ledna nechytnou, tak už jsem pak nepotrestatelný, protože mě nemůžou potrestat za něco, co už není trestné.

V případě daní by se asi jednalo jen o nějaké doúčtování daní, což je asi málo pravděpodobné. Jak jsem psal, jistě to mají jejich právníci dobře promyšlené.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Jasný, ale daňaři z finančáku ti doúčtují zpětně vše s pokutou. U firmy jako KFC je

dost pravděpodobně audit a s tímhle ho nikdo dál nepustí, to už by se vystavil postihu

za krácení daně / napomáhání? Myslím ten auditor.

Zajímá mě to čím dál více, že bych si nárokovat 5 let (lhůta kdy se dá počítat zpětně DPH)

zpátky 6% z tržeb restaurace? :)

Odkaz ke komentáři

V 3. 8. 2016 v 11:05, Karlos napsal:

...

Když schválím zákon, že od ledna se smí krást a zítra někoho okradu, tak když mě do ledna nechytnou, tak už jsem pak nepotrestatelný, protože mě nemůžou potrestat za něco, co už není trestné.

...

Nejsem sice právník, ale takhle to, myslím, nefunguje. Leda by ten zákon legalizující krádeže platil zpětně (retroaktivně). 

Odkaz ke komentáři

Přesně takhle to platí. Ale daní se to asi netýká.

Jak bys chtěl někoho potrestat za něco, co není trestné?

A všichni odsouzení za krádež by toho 1. ledna museli být propuštěni.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...