Návštěvník YPO Odesláno 14. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2016 V 13. 12. 2016 v 21:22, M3maniac napsal: Chlapi je tu někdo z oboru zámečnícká, svařování ? Nechal jsem si udělat tři regály 970 x 600 x 3000 a cena mě trošku zaskočila, o to víc , že mi to dělal někdo.... pro koho jsem x krát něco udělal. Na kolik vidíte odhadem cenu toho co je na fotkách? Dík za názor.vzhledem k tomu, že je to ruční práce, která nepadá hotová z nějaký mašiny, tak mi to přijde celkem fér .... vona ta ruční práce je vůbec dost podhodnocená, ale to sem tu už psal několikrát ..... prostě to nevypadlo z nějaký mašiny, tak to stojí krapet víc .... jestlis chtěl šetřit tak se prodávaj různý regály v DIY marketech vod litru víc, akorát nejsou na míru ..... no
M3maniac Odesláno 14. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2016 Nenene YPO, kdyby jsis to přečetl celé, tak bys pochopil, že šetřit jsem nechtěl...jen jsem si myslel, že když někomu udělám dobrou cenu já tak mi to vrátí a 12k za dvě šichty mi nepřijde zase jako nějaká láce to , že je v česku dělnická třída špatně placená si myslím taky, lidi v našem regionu běžně dělají za 65 Kč na hodinu..... Tak stejně si myslím, že je šílenost když někdo vozí celej den lidi v BUSU a má 15k k výplatě ( Teď nemyslím Prahu, tam máte asi o něco víc )....
cali Odesláno 14. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2016 No ono to takto prepocitane (12K za dve sichty) vyzera ze sa musia remeselnici topit v peniazoch, ale netopia bo takych sicht nemaju 20 do mesiaca ako bezny zamestnanec. A to nase tradicne ceske/slovenske, ze sa veci/praca zhanaju lacnejsie po rodine/znamych je tiez take dvojsecne, lebo ked ti rodina/znami cosi zariadi, tak casto potom musis cosi zariadit Ty im a tak navzajom..... a zrazu zistime ze z financneho hladiska +- nula od nuly posla a akurat to v pripade problemov vyrazne viac kurvi medziludske vztahy nez ked je uroven cisto obchodna.
M3maniac Odesláno 14. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2016 Serme na to, chleba levnější nebude mi šlo prostě o to, že já dělal ohledy na rodinu a k autu v top stavu za supr cenu jsem mu přihodil ještě fungl nové 18ky a on mě zkasíroval jak se sluší a patří. Víc bych to nerozebíral. Takže jestli koupím od švagra něco o 50 levněji tak to trochu zohledním když jednou za život něco chce..... P.S. jinak on těch 20 šichet do měsíce má, to bud v klidu
Xenomorfus Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Je to trochu slozitejsi...Kazdopadne, co se svetelneho toku tyce, je to priblizne tak, ze 60W klasicka zarovka, odpovida 10W LEDce...Problem je v konstrukci svetelneho zdorje, zatimco klasicka zarovka vytvari stejnomerne svetlo v celem "prostoru svitivosti", LED to ma jinak.Dalsi prusvih je v "barve" svetla a indexu podani barev.Nejlepsi je vychazet z "intenzity osvetleni", coz je v podstate svetelny tok dopadajici na patricnou plochu.Je potreba zvazit, co chci osvitit, jak moc to chci osvitit, jak casto to budu zapinat a vypinat, jak dlouho to bude svitit, kolik sem ochoten za to zaplatit a jak realne vnimani barev potrebuji.Asi sem Ti moc nepomohl, mozna nejaky konkretni pripad nahod ;-).
Xenomorfus Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Tak to asi nejakych 11W LEDku. Ale samozrejme bacha na hodnotu "lm", vyrobci to nemusi delat vsichni stejne a jsou i LEDky s mensi svitivosti pri stejne spotrebe.Akorat mrkni na ten index podani barev, at to ma pres 80 (lepe aspon 90), pokud je to do obytne casti. Na chodby, wc, technicke mistnosti apod je to fuk.Pokud je to na chodby, kde jsou vypinace s doutnavkama, tak tam to bude delat neplechu, musi se to upravit.Jeste mrkni na typ cipu a vyrobce LEDky...protoze zivotnost LEDky je sice dostatecna, ne vsak uz tak ridici elektroniky. U nekvalitnejsich typu Ti muze odejit LEDka stejne rychle jako zarovka.Ja osobne pouzivam temer vsude klasicke zarovky a nemenil bych.
Xenomorfus Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 No, to je asi nejtezsi otazka. Kvalitni jsou kazdopadne Philips, Osram, Panasonic, ale i Tesla, Samsung. Nektere slusnejsi "číny" uz taky nabizeji solidni kvalitu za cenu, kdy se to vyplati.Ono i renomovane znacky muzou mit nejake "slabsi" typy. Nakoupit zarovky tak, aby vysledna zivotnost odpovidala cene a nevyplatilo se spise koupit "čínu" za "tretinu" ceny s "polovicni" zivotnosti, to chce mit taky trochu stesti.Bohuzel nemam vesteckou kouli, takze to tezko odhadnout. Zivotnost LEDky je taky dost zavisla na dalsich okolnich faktorech, jako kvalite elektoinstalace, teplote okoli, cetnosti zapinani apod...Zcela osobne a subjektivne bych sel v poradi: Philips, Panasonic, Osram.
JanNovakJan Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Celkem povedené jsou i tyto http://www.lexi-ledzarovky.cz/ Asi to bude P.R.C., ale svítí v pohodě a zmetkovitost prakticky na nule.
Klotzman Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Chlapi poraďte mi někdo. Koupil jsem nové interiérové dveře a mrchy mi pruží ve futrech - jakoby tam byl jinej falc než na těch starých. Když je zavřu, tak to úplně vyvaluje futra v místech pantů. Hledal jsem na netu ale rady se mi moc nezdají - zkusit závěsy na futrech vyhnout sikovkama , vzít ten pant do hasáku a "jakoby ho trochu rozbalit" , případně do nich praštit kladivem...no nevím, mám strach aby spíš ten pant neuletěl. Na zhoblování toho falcu nemám nářadí, schopnosti ani morál. Byl by ještě nějaký nápad?
Gustaf Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 (upraveno) Zkus vytočit trochu ten pant, kde to pruzi...nebo naopak zatocit...na těch dverich Upraveno 22. prosince 2016 uživatelem Gustaf
Klotzman Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Problém je v předozadním směru, vyšroubování řeší levopravý směr, ne?
Gustaf Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 (upraveno) No ono když máš ty dveře otevřený, tak to řeší i předozadní smer Upraveno 22. prosince 2016 uživatelem Gustaf
pebe Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 jde o to, že dveře jsou pravděpodobně širší mezi pantem a futrem v zavřeném stavu. Takže když je silou zavřeš, tak se ty panty vyvracejí. Máme taky takové dveře v garáži. Asi se budou muset po okraji, který dosedá do futer, zbrousit.
Klotzman Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 V 22. 12. 2016 v 11:28, pebe napsal: jde o to, že dveře jsou pravděpodobně širší mezi pantem a futrem v zavřeném stavu. Takže když je silou zavřeš, tak se ty panty vyvracejí. Máme taky takové dveře v garáži. Asi se budou muset po okraji, který dosedá do futer, zbrousit.Jenže to je právě to, co je pro mě takřka neprůchodný. Už takhle jsem otravoval kámoše aby mi je odvezl dvakrát, páč jsem je reklamoval, domů mi to asi nikdo hoblovat nepřijde a já to neumím/nemám čím udělat. Asi nějak zkusím vyhnout ty panty na dveřích.
nettopejr Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Jaký dveře? Jaký futra? Jestli to není masiv tak to neprihoblujes. Zjisti kde se ti opírají, tak zjistíš na kterou "stranu to chce". (V Ohnuti pantu moc nevěřím- to spis vylomis. Tak pozor. )
huhulak Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Ohýbání pantu se mi nezdá dobrý nápad
Liqid Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 snad máš i kamaráda se svářečkou
huhulak Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Ad netopejr: nemusí být z masivu, i ty papundekláky mají dole lištu, kterou jde přibrousit. Nutno ale vzít spíše smirkový kotouč než hoblík
nettopejr Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Jenže neřešíte to, ze mu drhnou o zem, ale to, ze mu "táhnou panty"
Gustaf Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2016 Mě pomohlo to vyladění pantu ve dverich
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se