Jump to content

Recommended Posts

Čaj: keňský černý nebo čínský černý Keemun a Yunan. Denně vypiju tak 2 litry nejméně. Občas Earl Grey (Twinnings) nebo něco jiného.

Víno: obvykle chilské, argentinské nebo jihoafrické. Oblíbená specialita: švýcarské bílé Valais, pozdní sběr. Něco jako Tokaj, ale lepší. Mňamka, bohužel dost drahá.

Portské: Sandeman.

Minerálka: nejraději Magnesia, jinak Matonni.

Voda: z vodovodu. Pražské vodárny dodávají kvalitnější vodu, než se prodává v plastových lahvích. A levnější.

Whisky: poslední dobou skoro nepiju.

Jiný tvrdý alkohol: velmi zřídka, většinou na nějakém večírku.

Pivo: žádné. Nechápu, jak to někomu může chutnat, vždyť je to odporně hořké, brrrr, fuj. Vysvětlí mi to někdo?

Link to post
Share on other sites
  • Replies 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Právě si vychutnávám odpolední dvojité presso z nového přístroje, co jsem pořídil ...   Jo a tuhle jsem vyzkoušel Red Bull s kubánským rumem a je to možná ještě lepší než s vodkou ...    

Tak si připadám jako Miloš Zeman. Zapomněl jsem v mrazáku lahev Becherovky, před chvílí jsem ji objevil a tak jsem si dal jednoho a pak druhého frťánka a ona, pěkně podmražená, potvora jedna, není vůb

Chablis

Pivo: žádné. Nechápu, jak to někomu může chutnat, vždyť je to odporně hořké, brrrr, fuj. Vysvětlí mi to někdo?

To se nedá vysvětlit :)

Plznička je naopak krásně sladká! Nebo hořkosladká? Nechápu, jak někomu může nechutnat :)

Link to post
Share on other sites
Pivo: žádné. Nechápu, jak to někomu může chutnat, vždyť je to odporně hořké, brrrr, fuj. Vysvětlí mi to někdo?

To se nedá vysvětlit :)

Plznička je naopak krásně sladká! Nebo hořkosladká? Nechápu, jak někomu může nechutnat :)

Když pivo, tak Budvar.

Link to post
Share on other sites

Hanušovice, Kozel, Staropramen, Zlatopramen, Březňák, Svijany, Plzeň, Krušovice-Mušketýr, Náchod asi v tomto pořadí ;)

Link to post
Share on other sites
Když pivo, tak Budvar.

Už jsem se bál, že si na něj nikdo nevzpomene ;) Také ho mám rád, stejně jako plzeňské. Ale X-Bob má pravdu, ona je většina piv dobrá, jenom výčepní nesmí být lempl a pivo si musí správně ošetřit. Nádherně se o pivo starají třeba v Praze U Vejvodů. Tam to mám nejraději dopoledne, než tam vtrhnou turisti. Božký klid a pohoda :)

Link to post
Share on other sites

jedině Hennessy...ale jen private reserve nebo richard hennessy ;)

 

piju vsechno, kdyz vodu, tak z vodovodu, kdyz pivo tak radsi kvasnicový, ale nefiltrovaný spíš než champagne(filtrovaný) a to Erdinger, Paulaner,...

jináč mi to je celkem jedno

Link to post
Share on other sites
Když pivo, tak Budvar.

Už jsem se bál, že si na něj nikdo nevzpomene ;) Také ho mám rád, stejně jako plzeňské. Ale X-Bob má pravdu, ona je většina piv dobrá, jenom výčepní nesmí být lempl a pivo si musí správně ošetřit. Nádherně se o pivo starají třeba v Praze U Vejvodů. Tam to mám nejraději dopoledne, než tam vtrhnou turisti. Božký klid a pohoda :)

Kamarád, rockový kytarista, vždycky říkal, že se mu hraje nejlépe po třech Budvarech nebo šesti Plzních. :D

Link to post
Share on other sites
Když pivo, tak Budvar.

Už jsem se bál, že si na něj nikdo nevzpomene ;) Také ho mám rád, stejně jako plzeňské. Ale X-Bob má pravdu, ona je většina piv dobrá, jenom výčepní nesmí být lempl a pivo si musí správně ošetřit. Nádherně se o pivo starají třeba v Praze U Vejvodů. Tam to mám nejraději dopoledne, než tam vtrhnou turisti. Božký klid a pohoda :)

Taky se tam rád a často přes den zastavím na jedno, kromě dobrého piva jsou tam příjemní, takový mírně melancholický výčepní. Večer se tam ale nedá být, strašlivá to kombinace dvou morů pražských hospod: televize a zahraničních turistů :(. Plzeň je tam IMHO lepší než u Koček či u Jelínků - v tomhle regionu kolem "Máje". Stejně dobrá Plzeň je i v Bredovským dvoře. Budar ale nevyhledávám, Krušovicím se vyhýbám :).

Link to post
Share on other sites
Sherry, Prošek, Malaga, Marsala, Commandaria, Tokaj, Portské, medovina, Pozdní sběry, slivovice, brandy, rum, Cognac, grappa, whisky, whiskey, Ouzo, K.V. 14, Becherovka, Carolands, Baileys.

fuj to ti musí bejt potom pěkně blbě

Jak kdy, stačí změnit pořadí a k Baileys se už nedostanu. Ale jinak doporučuju. :)

Link to post
Share on other sites
Sherry, Prošek, Malaga, Marsala, Commandaria, Tokaj, Portské, medovina, Pozdní sběry, slivovice, brandy, rum, Cognac, grappa, whisky, whiskey, Ouzo, K.V. 14, Becherovka, Carolands, Baileys.

fuj to ti musí bejt potom pěkně blbě

Jak kdy, stačí změnit pořadí a k Baileys se už nedostanu. Ale jinak doporučuju. :)

Není nad ranní doušek Sherry. :)

Link to post
Share on other sites
Když pivo, tak Budvar.

Už jsem se bál, že si na něj nikdo nevzpomene ;) Také ho mám rád, stejně jako plzeňské. Ale X-Bob má pravdu, ona je většina piv dobrá, jenom výčepní nesmí být lempl a pivo si musí správně ošetřit. Nádherně se o pivo starají třeba v Praze U Vejvodů. Tam to mám nejraději dopoledne, než tam vtrhnou turisti. Božký klid a pohoda :)

po třetím Budvaru mě vždy boli palice toto pivo nikdy

Link to post
Share on other sites

Já jsem fanda do kakaa - ale nemám rád to instantní. Raději to hořký a krásně tmavý. Ale to aby člověk v dnešní době pohledal. Už ani Bensdorp není co býval. :(

Takže mléko u mě doma mizí docela rychle. A poté, co jsem se vrátil z Ameriky, kde ho prodávají po půl nebo celých galonech, jsou mi ty naše litříky málo. :)

Link to post
Share on other sites
jsem blazen do vina (po par zkouskach na vejsce z vinarstvi to ano jinaknejde), tak jedine vino uz sem tak daleko ze vybiram i vyrobce o rocniku a cukru nemluvim

Vybírat víno podle výrobce/vinařství je podle mě důležitější než podle ročníku, odrůdy nebo dokonce cukru/kyseliny. Jinak znáte někdo "Pohádku mládí"? Půl litru rumu, sedmička šampusu. Důrazně nedoporučuji.

Link to post
Share on other sites
Já jsem fanda do kakaa - ale nemám rád to instantní. Raději to hořký a krásně tmavý. Ale to aby člověk v dnešní době pohledal. Už ani Bensdorp není co býval.  :(

Takže mléko u mě doma mizí docela rychle. A poté, co jsem se vrátil z Ameriky, kde ho prodávají po půl nebo celých galonech, jsou mi ty naše litříky málo.  :)

1/ Byl jsem úplně vyřízený z filmu Čokoláda, jak to jenom šlo tak jsem zkusil uvařit z kakaa horkou čokoládu. Ono se to musí min. 20 minut mírně vařit aby to pěkně zhoustlo a použít smetanu nebo tam vrazit máslo. A když do toho přidáte cayenský pepř, to je pak nářez. Já totiž neznám podnik co by dělal jen zdánlivě něco podobné co hrálo ve filmu. Ale bacha nevypijete víc než deci. To není ochlastání, ale o pocitu.

 

2/už vím proč amíci vypadaj tak jak vypadaj a o chování nemluvě. Ono totiž mléko je pro telata a ne pro lidi. No a chlastat to po galonech ach jo.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...