Maxel Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Bacha tvl, to zavání ranním bolehlavem...
Návštěvník dabelM Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 Mojito Sent from my iPhone using Tapatalk
African Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 (upraveno) Vitamíny B mě schází :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. ledna 2016 uživatelem African
geometr Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 No spíš značku. Balení taky může bejt větší samo :-) Ale pijeme s mírou, že jo. A kde je vlastně Míra? :-)
African Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 Mají i Plzeň, ale tu si můžu dát u nás na vesnici :-) Míra pozdravuje...
geometr Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 A tak to jo. Tak na zdraví! Taky si poo otevřu.
ingi88 Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 že já sem lezu... prohlédnu pár stránek a už brouzdám eshopy a přemýšlím, co objednat... mezitím si dám slovenskou plzeň, bažanta
roman2277 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 No oblíbené nápoje-karibský rum Zacapa 23 years,Tullamore Dew Fenix limited,Slivovice od 5 let výše.Z piv mám rád Litovel Maestro,Budvar,Plzeň,Démon 13,Fénix a jihlavský Grand 18.
Micey Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 To me zaujalo s tou petiletou a starsi slivovici, u tedlech palenek je starnuti k necemu? Predpokladam ze v sudech se to nenechava (narozdil od whisky ci rumu asi neni proc?) a ve flasce/demizonu to uz nic nedela, ne? Jsem si teda doted myslel, poucte me nekdo..
Zlý Jabko Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 že já sem lezu... prohlédnu pár stránek a už brouzdám eshopy a přemýšlím, co objednat... mezitím si dám slovenskou plzeň, bažanta Ono by možná nebylo marný sem dávat linky na oblíbený alkoshopy
tommas4 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 To me zaujalo s tou petiletou a starsi slivovici, u tedlech palenek je starnuti k necemu? Predpokladam ze v sudech se to nenechava (narozdil od whisky ci rumu asi neni proc?) a ve flasce/demizonu to uz nic nedela, ne? Jsem si teda doted myslel, poucte me nekdo..Nedávno jsem stočil do lahví hruškovici po 4 letech v dubovém soudkua je skvělá. Deset litrů letošních švestek už má taky svůj sud a jev chladném a temném sklepení . . . Poučit chceš o čem přesně, něco si snad ještě pamatuju
jebiga Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Nedávno jsem stočil do lahví hruškovici po 4 letech v dubovém soudkua je skvělá. Deset litrů letošních švestek už má taky svůj sud a jev chladném a temném sklepení . . . Poučit chceš o čem přesně, něco si snad ještě pamatuju ahoj,me to trosku taky zajima :-) co udela slivovice ve sklenene lahvi po cca 45 letech stale v temnu chladu zaspuntovana a zavoskovana mam nejake :-)
Jirikzostravy Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Nooooooo tak na tohle jsem zvědavý. Uz jen ze symboliky bych na 20 let na zahradě par litriku zakopal, mam 3 syny, tři lahve a na jejich svatbě otevru ;-) pokud teda se stárnutí slivovice v láhvi nějak na její kvalitě podepíše. Jakoze si myslím, ze ne :-) mohlo by to byt ale fajn. Ale aby to neskončilo jako v Pelíškach, jak mu dal k Vanocum ty lampasaky :-) a DÍKY TÁTO
Lion Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Pil sem uz par slivovic pres dvacet let, zadna pecka to nebyla, podle me pred dvaceti lety byla dobra taky... Známý pry udajne pil i dvacetiletou z dubu, nacichlo to sudem i barvu to melo od sudu, ale abych to mel dvacet let nekde uloženy bych se vykaslal... Mam slivovici dobrou letos, tak popíjím, za rok bude dobra taky, mam 2-3 kvasy, jeden z nich klidne po vypaleni vyleju a z druhych cekam na pristi rok... Pokud mi vylozene neco fakt sedne, necjam 2-3 litry na někdy, pro srovnani... Navic je tam riziko ze mi to spatne uzavreni slivovici znehodnotí... Eshopy jsou dobry dobrutka.eu a fajnkos.cz. Fajnkos ma sirokej sortiment a duper ceny.
tommas4 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Organickou syntézou probíhá pomalý proces nejen esterifikace v lahvi,tvoří se také acetaly, částečně je to i oxidace.To vše v průzračné tekutině někdy poeticky nazývané eau de vie, která jetvořena x (asi 30ti) chemickými sloučeninami, a ty v čase spolu reagují jakje uvedeno v první větě. Nerad používám slovo že "zraje", ona se dále a velmipomalu vyvíjí a mění. Je to tak, že jak děda klečel pod trnkou a pečlivě ty setřepané sbíral jednupo druhé prohlížel a do sudu dával jen ty bez plísně, zralé, bez stopek, bezhlíny a bez trávy, tak z toho vznikla ta dobrá slivovice. Tohle se ojebat nesmí.A taková, taková je dobrá i po padesáti letech. Humus, oproti tomu vždy zůstane humusem, aji kdyby byl sto roků ve sklepě.To špatný se zázrakem nespraví. Tolik moudra mého předka, rodáka z Valach, kde i já se na podzim hrbím podstromkama když přebírám tu modrou nádheru.
jebiga Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Organickou syntézou probíhá pomalý proces nejen esterifikace v lahvi,tvoří se také acetaly, částečně je to i oxidace.To vše v průzračné tekutině někdy poeticky nazývané eau de vie, která jetvořena x (asi 30ti) chemickými sloučeninami, a ty v čase spolu reagují jakje uvedeno v první větě. Nerad používám slovo že "zraje", ona se dále a velmipomalu vyvíjí a mění. Je to tak, že jak děda klečel pod trnkou a pečlivě ty setřepané sbíral jednupo druhé prohlížel a do sudu dával jen ty bez plísně, zralé, bez stopek, bezhlíny a bez trávy, tak z toho vznikla ta dobrá slivovice. Tohle se ojebat nesmí.A taková, taková je dobrá i po padesáti letech. Humus, oproti tomu vždy zůstane humusem, aji kdyby byl sto roků ve sklepě.To špatný se zázrakem nespraví. Tolik moudra mého předka, rodáka z Valach, kde i já se na podzim hrbím podstromkama když přebírám tu modrou nádheru. hezky napsany ja ji teda necham a otevru bud v 50 nebo pokud se ozenim ale to nevypada s pni jsme spolu 13let a po svatbe to jiny nebude akorad moc drahy :-) tata nam to nechaval od narozeni do 10 roku kazdy rok a dohoda byla svatba nebo 50 :-) at bude jaka chce bude od taty :-) kterej ji teda neochutna uz :-(
tommas4 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 S tátou to mám stejně, osud je takový a některé věci nelzeovlivnit. Děláš dobře s tou slivovicí a nechej nějakou i dalším generacím
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se