Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

S tátou to mám stejně, osud je takový a některé věci nelze

ovlivnit.

Děláš dobře s tou slivovicí a nechej nějakou i dalším generacím ;)

urcite, nejsem uplne na slivovici :-)

Odesláno

Napr. Zufanek robi slivovicu zrajucu v dubovych sudoch, neskusal som, ale chystam sa objednat.

http://www.alkoexpert.cz/slivovica-z-duboveho-sudu-zufanek-05l-50/d-72677/

Inak co sa tyka tych eshopov, tak poslednu vybornu skusenost mam s napojka.cz

Vydajne miesto maju v Nuslich, co mi vyhovuje a objednaval a ceny za

12rocnu chivasku, jacka medoveho a hendricks gin, co som kupoval maju

najlepsiu co som videl. + dost exlkuzivneho chlastu, ale to sa ma netyka :)

Návštěvník dabelM
Odesláno

Dnes na večerní posezení na terase jsou nachystány tyto dvě thajský sestřenice...

post-31583-0-23014100-1452611710_thumb.jpeg

Odesláno

Pak dej vedet :). Ja za rok, co frcim v rumech, ochutnal snad vsechno od Olivera + par dalsich, a ve finale "zakotvil" u Plantation z Barbadossu (http://www.bestdrink.cz/eshop/produkty/plantation-20th-anniversary-0/), kterej kupuju tak jednou mesicne na svatecni chvilky. Jinak jen Puntacana a sem tam neco na test.

Ale s klidem doporucim i UNHIQ XO rum, Quorhum 23 nebo Cubaney Centenario, to bylo asi uplne nejvic. Cena odpovida.

Naopak na muj vkus prilis sladky a na dobehu moc cokoladovy je Puntacana XOX. Vsechno Oliver :).

Jdu to konečně objednat. Finální dvojka je Puntacana Club Espl. nebo Plantation 20th Anniv. Objednam jen jeden, ale který.... ? :)

Odesláno

před pár dny k dyž jsem dělal přetřídění vín jsem tuhle sbírku vyfotil, pár těch kluků už je dneska vychlastanejch, minutu ticha za ně, chutnali fakt dobře...

post-3900-0-94434100-1452699945_thumb.jpg

Odesláno

Organickou syntézou probíhá pomalý proces nejen esterifikace v lahvi,

tvoří se také acetaly, částečně je to i oxidace.

To vše v průzračné tekutině někdy poeticky nazývané eau de vie, která je

tvořena x (asi 30ti) chemickými sloučeninami, a ty v čase spolu reagují jak

je uvedeno v první větě. Nerad používám slovo že "zraje", ona se dále a velmi

pomalu vyvíjí a mění.

Je to tak, že jak děda klečel pod trnkou a pečlivě ty setřepané sbíral jednu

po druhé prohlížel a do sudu dával jen ty bez plísně, zralé, bez stopek, bez

hlíny a bez trávy, tak z toho vznikla ta dobrá slivovice. Tohle se ojebat nesmí.

A taková, taková je dobrá i po padesáti letech.

Humus, oproti tomu vždy zůstane humusem, aji kdyby byl sto roků ve sklepě.

To špatný se zázrakem nespraví.

musím souhlasit s tím, že ani sto let ze špatné slivovice dobrou neudělá, odborníci dochází většinou k závěru, že peckoviny mění svoje organoleptické vlastnosti v průběhu let přibližně 15 let, potom už se dál nevyvíjí

a já tedy neodstopkovávám, protože pokud některé odrůdy typicky zůstávají se stopkou, tak to tak příroda chtěla a má to zůstat i v kvasu (jinak ty stopky, což je prokazatelné, žádný reálný vliv na chuť výsledného destilátu nemají :))

Odesláno

Chci koupit archivní koňak jako dárek, cena cca 5000 Kč (+/- 1000 Kč) doporučíte mě nějaký zajímavý ? Nebude to na uskladnění, takže nemusí mít "investiční hodnotu" preferuji to jak "chutná" :-).

Odesláno

Kdybych si prave nenalil a nenapil, tak se k Tobe snad ty 4 kilometry vydam! Taky se podivat na Manu a poslechnout souseda v lyzakach na parketach :-)

Odesláno

Glenfidlich, Bushmils, Vat69, Glen Grants alebo lahké talianske biele vina, a červené Bordeaux

Odoslané z HUAWEI RIO-L01 pomocou Tapatalku

Odesláno

Kdybych si prave nenalil a nenapil, tak se k Tobe snad ty 4 kilometry vydam! Taky se podivat na Manu a poslechnout souseda v lyzakach na parketach :-)

Tak příště zajed, ale flašku votevru az na nejaky výročí :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...