Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

klasický gruzinak, chutný a lahko dostupny v Tescu....

Jestli máš rád gruzinak, tak vyzkoušej Old Kakheti 10 a Sarajishvilli XO nebo VSOP. Vynikající pití.

Odesláno

Poprve.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

https://knizka6.webnode.cz/

Odesláno

Degustace islay whisek... už jen pohled je hezkej :-))

Nádhera, můžu říct, že po tom, co jsem prvně ochutnal Islay.... byl jsem v tom až po uši :-). Prostě rašelina a jód... a hromada kouře. Ale, pro mě je zatím asi nejvýraznější Ardbeg a to klasická 10. Zkoušel jsem i Uigeadail a Corryvreckan, ale ta klasická 10 mi připadá nejvýraznější. U Laphroaig to samé, je super, ale už ne taková facka jako Ardbeg... zkoušeno 10, QC a select. Mile mě překvapila Smokehead Rock edition II - sice málo soli, ale mega kouře :-).

Teď mám ještě koupeno Bunnahabhain - An Cladach a..... hodně kořeněné, na Islay bych ji netypl, ale je dobrá. Navíc v litru :-)

Odesláno

A ještě by mě zajímalo co ten Finlaggan? Docela jsem nad ním uvažoval

Odesláno (upraveno)

Me prijde Ardbeg 10 v porovnani s tim na stole hodne plochej ve vocasu. Ne spatnej, je to skvely piti, ale nezanecha toho tolik v puse a krku. Ve sve cenovce je to ale spicka, bojoval proti jinym vahovym kategoriim :-))) Corryvreckan je pro me top co se tyka jodu. Veeeelmi vyrazne, skoro k tomu nejde cuchnout :-)) Ten jsem mel, uz vypil a koupim zas.

Finlaggan (cask strenght 58) je vybornej, za ty penize me hrozne mile prekvapil. Pri nasi degustaci to v podstate vyhral, Octomore je nakourenejsi a jemnejsi, ale za uuuuplne jiny penize. Pomer cena vykon je Finlaggan spicka, fakt doporucuji.

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno (upraveno)

..ten Brunn.. neco :-))) ma krasnou lahev, kouknu po nem taky, az budu doplnovat zasoby. Jeste me byl z islay whisek doporucen Kilchoman Machir bay ;-)

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

Myslíš ten Bunnahabhain? :-D Hele, je to fakt dobrý pití, tohle je 50tka a taková vážně kořeněná.... mají různé verze a i vysloveně hodně rašelinné atd. A přiznám se, koupil jsem ji kvůli flašce, upoutala mě :-). Kilchoman jsem měl v ruce a nakonec vrátil zpět, takže zkusím. A Finlaggan zkusím taky, byl jsem trochu na vážkách jestli jo nebo ne. Bál jsem se jestli nebude moc jemná. Takhle na mě působila třeba Bowmore 10...

Co Smokehead? Zkusil jsi?

Odesláno

Nádhera, můžu říct, že po tom, co jsem prvně ochutnal Islay.... byl jsem v tom až po uši :-). Prostě rašelina a jód... a hromada kouře. Ale, pro mě je zatím asi nejvýraznější Ardbeg a to klasická 10. Zkoušel jsem i Uigeadail a Corryvreckan, ale ta klasická 10 mi připadá nejvýraznější. U Laphroaig to samé, je super, ale už ne taková facka jako Ardbeg... zkoušeno 10, QC a select. Mile mě překvapila Smokehead Rock edition II - sice málo soli, ale mega kouře :-).

Teď mám ještě koupeno Bunnahabhain - An Cladach a..... hodně kořeněné, na Islay bych ji netypl, ale je dobrá. Navíc v litru :-)

IMG_20190309_204810159.jpg

Ve srovnání s obyč je jaká ? Mně obyčejná chutná a spolu s Kilchomannem má oblíbená.

Odesláno

Myslíš ten Bunnahabhain? :-D Hele, je to fakt dobrý pití, tohle je 50tka a taková vážně kořeněná.... mají různé verze a i vysloveně hodně rašelinné atd. A přiznám se, koupil jsem ji kvůli flašce, upoutala mě :-). Kilchoman jsem měl v ruce a nakonec vrátil zpět, takže zkusím. A Finlaggan zkusím taky, byl jsem trochu na vážkách jestli jo nebo ne. Bál jsem se jestli nebude moc jemná. Takhle na mě působila třeba Bowmore 10...

Co Smokehead? Zkusil jsi?

Nezkusil, ale jsem otevřený jakémukoli experimentu.... :-)))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...