berdych Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Odesláno 30. června 2021 Doporučíte spolehlivého výrobce otočného ramene na kouli, na které se dá upevnit nosič? Díky
Ivan Lelák Odesláno 1. července 2021 Nahlásit Odesláno 1. července 2021 Minulý víkend další krásná akce pod názvem Cestovar. Vlastně jsem tam jel už ve čtvrtek a zůstal do neděle. Cestovatelský festival v lomu Srní u Hlinska, pořádal to Vojta, můj kamarád, který před pá lety s přítelkyní objel svět na motorkách. Na srazu byli opravdu hlavně cestovatelé, nikoliv kempaři. Mne potěšilo, že jsme vedle sebe stáli 3 s obytnými Amerikami, jeden z nich byl Remčo se Zuzkou, kteří před pár lety procestovali Asii v expedičním Ford Bronco, možná znáte jejich FB stránku Bronco namiesto hotela. Od té doby se jim narodil Danko a pak Oli a tak vytvářejí z americké sanitky skvělý obytňák. Mimochodem, jejich expediční Bronco je na prodej - neskutečně vychytané auto, které s nimi projelo Sibiř, bydleli v něm i v zimě přes -30°C, auto i v takových mrazech spolehlivě startovalo a dovezlo je zpět. Mimochodem, opět se ukázalo, že výpočet elektrické kapacity máme u Důry správný. 3,5 dne bez připojení na elektriku a bez soláru. Stále běžela kompresorová lednice, dobíjel jsem mobil, večer svítil, přes noc vždy tak 1-2 hodiny topil a něco naběhalo čerpadélko dodávající vodu do dřezové baterie. Přesto v 5,5 roku staré trakční 180 Ah Vartě zbývalo ještě 12,1 V. Asi bych v tomhle režimu vydržel v pohodě celý týden. A po 80 km domů už tam bylo zase 12,7 V.
Valderek Odesláno 16. července 2021 Nahlásit Odesláno 16. července 2021 Pasohlávky No ale spaní v N126 opět nic moc Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
wawrik Odesláno 16. července 2021 Nahlásit Odesláno 16. července 2021 V 16. 7. 2021 v 19:16, Valderek napsal: No ale spaní v N126 opět nic moc Rozšířit Prečo?
Valderek Odesláno 16. července 2021 Nahlásit Odesláno 16. července 2021 V 16. 7. 2021 v 19:19, wawrik napsal: Prečo?Nevím jsme 2 dospělí a 1 dítě a prostě málo místa musím to do příště nějak vychytat Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
wawrik Odesláno 22. července 2021 Nahlásit Odesláno 22. července 2021 (upraveno) Rodinný výlet. Upraveno 22. července 2021 uživatelem wawrik
uff Odesláno 25. července 2021 Nahlásit Odesláno 25. července 2021 @wawrik, kde to je? Nevim proc, ale uplne mi to pripomnelo Mongolsko
vikinho Odesláno 1. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2021 Videno v moravske metropoli.. tusite nekdo, co to je? (Googlit jsem jeste nemel moznost..)
Frostie Odesláno 1. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2021 V 1. 8. 2021 v 8:10, vikinho napsal: Videno v moravske metropoli.. tusite nekdo, co to je? (Googlit jsem jeste nemel moznost..) Rozšířit Přestavba R Master IGEN
vikinho Odesláno 4. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2021 Nojo.. ona to asi možná bude překapotovaná hymermobile verze. Každopádně díky, mě ta maska nic neřekla, byť jezdím vzdáleným nástupcem
Ivan Lelák Odesláno 5. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2021 (upraveno) Ty starý obytný krámy jsou často prima. Mně se líbí tenhle Hannomag Henschel, který jsme potkali v roce 2016 v Holandsku.. V pozadí ostatně vykukuje naše Důra a ještě dál je Dáša se Skotym..:-). Upraveno 5. srpna 2021 uživatelem Ivan Lelák
Valderek Odesláno 29. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2021 Tak co, kempovací sezónase nám blíží ke konci nebo ještě někam vyrážíte ?
wawrik Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2021 Ako dobrý nápad je kúriť si v menšom karavane elektrikou (za predpokladu, že je v kempe lacný paušál na 230V)? A ak, čím kúriť? Obyčajným plechovým radiátorom (0,5-2 kW), hlučným ventilátorovým vykurovacím telesom (1-2 kW), pomalým olejovým radiátorom (0,5-2 kW)? Nič z mne dostupných nemá nejaké inteligentné riadenie, maximálne termostat. Nejaké praktické skúsenosti?
Valderek Odesláno 31. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2021 V 30. 8. 2021 v 10:32, wawrik napsal: Ako dobrý nápad je kúriť si v menšom karavane elektrikou (za predpokladu, že je v kempe lacný paušál na 230V)? A ak, čím kúriť? Obyčajným plechovým radiátorom (0,5-2 kW), hlučným ventilátorovým vykurovacím telesom (1-2 kW), pomalým olejovým radiátorom (0,5-2 kW)? Nič z mne dostupných nemá nejaké inteligentné riadenie, maximálne termostat. Nejaké praktické skúsenosti?Já topím v N126 normálně malým ventilátorem. Vytopené za chvilku. Topil jsem tak vícekrát a nikdo po mě nikdy nic nechtěl, když jsem měl v kempu zaplacenou přípojku.Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
Ivan Lelák Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Odesláno 1. září 2021 V 30. 8. 2021 v 10:32, wawrik napsal: Ako dobrý nápad je kúriť si v menšom karavane elektrikou (za predpokladu, že je v kempe lacný paušál na 230V)? A ak, čím kúriť? Obyčajným plechovým radiátorom (0,5-2 kW), hlučným ventilátorovým vykurovacím telesom (1-2 kW), pomalým olejovým radiátorom (0,5-2 kW)? Nič z mne dostupných nemá nejaké inteligentné riadenie, maximálne termostat. Nejaké praktické skúsenosti? Rozšířit První 2 roky, když jsme ještě neměli Webasto, jsme topili malým el. ventilátorem s několika stupni výkonu (prý se dělají i s termostatem). Stál pár stovek, zabral málo místa a byl velmi tichý. Webasto sice vytopí auto rychleji, ale tohle bylo plně dostačující. Nebýt toho, že jsme museli být připojení na elektriku, asi bychom tak topili dodnes.
wawrik Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Odesláno 1. září 2021 Dík obom za odpovede. Som sa bál, že to bude hlučné a bude to liezť na nervy, ale ak to vykúri rýchlo, asi to je jedno. Aj keď teda môj karavan má o dosť väčšie tepelné straty, ako je v kraji zvykom... Jeden z islandských veteránov, jazdí ich tu kopec, dobre sa o tie autá starajú:
vwtyp11 Odesláno 3. září 2021 Nahlásit Odesláno 3. září 2021 V 1. 9. 2021 v 18:11, wawrik napsal: Dík obom za odpovede. Som sa bál, že to bude hlučné a bude to liezť na nervy, ale ak to vykúri rýchlo, asi to je jedno. Aj keď teda môj karavan má o dosť väčšie tepelné straty, ako je v kraji zvykom... Jeden z islandských veteránov, jazdí ich tu kopec, dobre sa o tie autá starajú: Rozšířit To je Švýcarska spz. Nebo maj stejný formát u Vas?
wawrik Odesláno 3. září 2021 Nahlásit Odesláno 3. září 2021 V 3. 9. 2021 v 17:04, vwtyp11 napsal: To je Švýcarska spz. Nebo maj stejný formát u Vas? Rozšířit Aha, asi máš pravdu, staré islandské EČ vyzerajú inak. Zmiatla ma tá vlajka, a takýto islandských veteránov tu jazdí naozaj dosť. Pardon. No auto parádne, aj keď je zo Švajcu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se