Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já už jsem na něco podobnýho někde odpovídal, tak doufám, že to není v tomhle vlákně :D.

Reportuju 5 kousků (Breitling, Panerai, Zenith, Sinn a Omega), šestej pelech v krabici je do budoucna vyhrazen IWC BP :).

Odesláno

Tak já se taky přiznám ještě jednou. Po vyvraždění to je jedenáct kousků (2x Omega, Breitling, Rolex, Grand Seiko, Fortis, Hamilton, Steinhart, Traser). Poslední dvoje jsou vánoční dárky za minulé dva roky, tak uvidíme, co žena pořídí u Kuby letos. Hraju to na to, že přidal to Damasko, tak se potom snad stanu na fóru populárním a oblíbeným... :-)

Ale poznamenejte si rovnou deset, Hamilton půjde asi brzo do světa... Vlastně jedenáct, budou ty vánoce. No, možná dvanáct - už nějakou dobu masíruju sibiřana, aby... No, taky můžu jít kolem výlohy a bude to třináct.

Uznejte - takhle se žít nedá......

• po měsících...
Odesláno

dvoje...a to jen s ohledem na rodinou pohodu..;o)..

oboje jsou Hamiltony - Hamilton Khaki Navy GMT a Hamilton Khaki Officer

a nevím, jak doma oznámit, že potřebuji ještě třetí..:o)

Odesláno

Tak ze u mna asi tolko: 1x Certina DS first, Archimede Arcadia, Orient automat, Citizen automat, Seiko Monster, 3x G Schock, Citizen Eco drive. Este niekolko hodiniek ma odo mna ma aj synator, ale ten je tu tiez uz registrovany :suicide_anim:

A to este sa blizi moj sviatok, a tak mam pokusenie doplnit zbierku o nejake potapky :crying_anim:

Odesláno

celkem mám v běhu Seiko SKZ211J, Seiko 5, Citizen eco, Fossil, Marc Ecko, Casio Edifice, Adidas, Casio Chrono, Citizen automat...tj 9ks, ale už se těším na monstra oranž...Posted Image

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dnes jsem koupil desáté....Festiny za 110 USD i s cestou :-)

Citizen Eco Drive Radio Control AS 5010

Citizen Eco Drive AV0031

Citizen Promaster

Seiko Sportura SRK025P1

2x různé Tissot PRC 200

Invicta - nějaké aluminiové hranaté, typ se mi nechce hledat

Bulova celokovové hranaté s měsíční fází

Festina 6599

a nějaké Casia na kolo

Uvažuju ještě nad Casio Edifice 543, dají se sehnat za 80USD, jako hodinky na běžné nošení celkem dobrý....

Nejraději nosím Citizeny Radio Control a Tissot PRC 200, ale nosím samozřejmě každé, minulý víkend při posouvání času jsem měl co dělat :-)

Odesláno

Troje ... Seiko Spirit na běžné nošení, Timex Ironman na sport a elegantní Hamiltony pro zbylé příležitosti. Chtělo by to nějaké vylepšení :-)

Odesláno

zatim mam dvoje na normalni noseni to jsou CITIZEN Nighthawk BJ7010-59E a do prace Casio G 7900MS-1ADR jsou to bytelne hodinky tak snad dlouho vydrzi.jinak casem bych chtel nejake automaty hodne me lakaji.

Odesláno (upraveno)

Moje maximum v jeden moment bylo 5 kousků hodinek. Po revizi stavu sem dospěl k názoru, že 5 neunosím a optimum je 3, nejlépe pro různé situace - tzn něco jako: oblek, relax, sport.

Problém je, že sem sbírku omezil na to nejnutnější (ano jistě ste poznali, mám rád Seiko:-) ... Seiko Prospex SBCM023 & Seiko Alpinist SARB017 & Seiko Alpinist SARB059 ...a už se nedokážu ničeho zbavit. Každé už mi přirostly k srdci.

SARB059 si teď užívám nejvíc jelikož je mám krátce, ale nevidím na nich chybu.

SBCM023 vůbec nešetřím a nevěřím, že se dožijí výměny baterie. Jenže ta přijde za 7 let :)

SARB017 se měl přes zimu na ruce 1x, ale opravdu se těším na léto, jak se budou blýskat pod přímým sluncem na opálené ruce :-)

Z toho je vidět, že oblekovky nemám..naštěstí teď nejsem nucen nosit kvádro v práci pravidelně. Taneční za mnou. Svatba v nedohlednu. Přesto mám tušení, že tato "svatá trojice" nezůstane trojicí příliš dlouho...

Upraveno uživatelem efreeti
Odesláno

momentalne 4 nositelne kusy, ale promocne asi zaarchivujem :), takze diver-tool-everyday watch, casual oblekovky a smokingovky :) (samuraje, worldmaster a tangente)

Odesláno

Moje maximum v jeden moment bylo 5 kousků hodinek. Po revizi stavu sem dospěl k názoru, že 5 neunosím a optimum je 3, nejlépe pro různé situace - tzn něco jako: oblek, relax, sport.

Problém je, že sem sbírku omezil na to nejnutnější (ano jistě ste poznali, mám rád Seiko:-) ... Seiko Prospex SBCM023 & Seiko Alpinist SARB017 & Seiko Alpinist SARB059 ...a už se nedokážu ničeho zbavit. Každé už mi přirostly k srdci.

SARB059 si teď užívám nejvíc jelikož je mám krátce, ale nevidím na nich chybu.

SBCM023 vůbec nešetřím a nevěřím, že se dožijí výměny baterie. Jenže ta přijde za 7 let :)

SARB017 se měl přes zimu na ruce 1x, ale opravdu se těším na léto, jak se budou blýskat pod přímým sluncem na opálené ruce :-)

Z toho je vidět, že oblekovky nemám..naštěstí teď nejsem nucen nosit kvádro v práci pravidelně. Taneční za mnou. Svatba v nedohlednu. Přesto mám tušení, že tato "svatá trojice" nezůstane trojicí příliš dlouho...

Aha, tak desatery hodinky dlouho mít nebudu, ty SARB017 jsou nádherné!!!!!!! Mrkkám na eBay.... jedny za 560 USD Kup teď.... Za kolik jsi je koupil Ty? Pokud to není tajemstrví? dík

Odesláno

Většina těch předchozích příspěvků svědčí o drobné indispozici pisatelů, občas hraničící s drobnou psychickou poruchou. Není přece možné, aby někdo neměl žádné hodinky, to si neumím představit. je to jako rybář, který nemá žádný prut, tenista bez rakety a podobně. Jestli je ten stav dlouhodobější, měli by se hoši začít léčit, než zblbnou úplně. Navrhuji, aby si každý z nich vybral deset firem a od každé koupil alespoň jeden stávající model. Pak by se měli porozhlédnout na ebay a Aukru a pořídít dalších deset vintage kousků. Povinným prvkem by bylo alespoň 5 značkových kapsáčů a 5 špindlů. V případě, že by v tomto minimu chyběla některá z komplikací /chrono, lunár, bicáky, budíčky a pod/ je nutné zakoupit alespoň dva kusy od každé komplikace. Také je nutné, aby v tom minimu byly zastoupeny výrobky všech zemí, které hodinky vyrábějí. Protože jsme patrioti, povinných 25 kusů Primek a dalších pět kusů soudobého Eltonu a pro sichr i pět kusů MPM je nutností. Digitálky, jak LED, tak LCD, mechanické digitálky, elektromagnetické, automaty, ruční nátah, s chronometrovým krokem, s kotvovým, cilindry, vřetena, vše nutnost . Pak zkontrolovat porfolio a doplnit na stav 5 ks potápky, 5 ks military, 5 ks certifikované chronometry, 5 ks zlaté oblekovky. Tuto směsici antibiotik pro postižené jedince doplnit většími kousky- pár kusů pendlovek, roček, stolních, nástěnných, budíků, přesýpacích a podobných hodin, aby se nedaly tak snadno stěhovat, vyhazovat, odesílat .

Na závěr vybrat minimálně pět z vyjmenovaných kategorií, případně dalších, na které jsem nevzpomněl, tam začít systematicky získávat a hromadit do hromad, ucelených souborů, krabicí od bot a podobně. Důležité je při této rekonvalescenční aktivitě nepolevovat, každá pauza v léčení by mohla způsobit recidivu.

Jako barometr uspokojivé a intenzivní léčby lze použít remcání manželky, přítelkyně, milenek a ostatních rodinných příslušníků. Tématem jsou peníze, mnohahodinové výlety po bazarech a starožitnostech, návštěvy zahraničních veletrhů a firem zabývajících se výrobou hodinek, desítky hodin týdně u počítače, kde se dohání to, co jsme nestihli zrealizovat pochůzkami, časté návštěvy pošťáků s balíčky kupícími se na kuchyňské lince, návštěvy pošty a celnice, neustále parkující dodávky DHL a pod. před naším oknem......

Jako důkaz totálního uzdravení slouží ranní spuštění počítače, kde po alespoň čístečném vystřízlivění zjišťujete, že máte během nočního hodinkového flámu zaplatit několikery hodinky z oblasti Vašich nejtajnějších snů, na které samozřejmě nemáte peníze.

Tak, to by bylo....... Zároveň může výše uvedené sloužit jako moje částečná, skromná odpověď na původní dotaz, kolik mám hodinek.....

Dle tvého příspěvku jsem minimálně 85% vyléčenej. A dle teorie relativity - kde 25% je pravděpodobná chyba - jsem tím pádem 100% a přímo čítankově zdravej jedinec. :oneeyed02:

Odesláno

Ani jedny a je mně blaze.

no jsem zvědavej jak dlouho ti ten stav blaženosti vydrží a kdy přijdou první příznaky kocoviny :D,ale chce o odvahu nemít žádný,já jsem bez hodinek jak bez ruky :)

Odesláno

Dle tvého příspěvku jsem minimálně 85% vyléčenej. A dle teorie relativity - kde 25% je pravděpodobná chyba - jsem tím pádem 100% a přímo čítankově zdravej jedinec. :oneeyed02:

fyzika mozno, ale matika ti moc nejde :baaasmiley:

Odesláno

Byl jsem obdarován hodinkami v počtu jeden kus.., tyto nadále používám jako svoje jediné denní hodinky tělem i duší vytvořené pro všechny účely - oblek, sport, džíny.. atd :-) Bohužel za dobu strávenou na tomto fóru jsem pochopil, že není od věci mít hodinek více a že to snad patří k bontonu.. :-) Výhledově tedy zatím plánuji prostou obměnu kus za kus. Postupem času uvidím, jestli neodkladně nepotřebuji další hodinky.. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...