gandalf Odesláno 27. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Co Kamil? Není na intenzivce po omáčce?
Frantik Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Spis omáčka bude na intenzivce po Kamilovi :-)
gandalf Odesláno 29. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Právě jsem nacpal poslední chilli do sušičky /4 plata/ a už bude od chilli do února pokoj. Jo, včera jsem uvařil pro známého chilli mast na ischias - pomáhá. Sice bude asi ostřejší, ale alespoň si to bude pmatovat :-)
Bert Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Zkus mu poradit, že je ta mast i na hemeroidy ... Myslím, že si to zapamatuje ještě déle a mnohem intenzivněji :-)
gandalf Odesláno 2. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Aktuální fotky z pokusu o hydroponii.
dimple Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2015 Ahoj pánové, mohl by mi někdo poradit, co je to za chilli papričky, které prodávají v tržnici SAPA? Mám na mysli tyto:
busdriver Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2015 Řekl bych, že Bird's Eye Chilli.
gandalf Odesláno 8. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Nebo Tehai Red. Ony ty asijské druhy jsou si dost podobné, nebo se to prodává pod místními jmény.
dimple Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Díky, kluci! Podle fotek to spíš vypadá na ty Thai Red, pro ten závěr by svědčilo i to, že v tom obchodě mají prakticky všechno z chilli z Thajska (pokud je pravdivá info z netu, že je Bird's Eye z Afriky). Jako chilli-začátečníkovi mi zatím bohatě stačí 1 ks na porci, takže na ty zbraně hromadného ničení, co pěstujete, mě hned tak neohrozí...:-))
gandalf Odesláno 8. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Nebo taky Vietnamské červené - je to skoro jedno, jak to nazveš :-)
Návštěvník Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Pánové, jak vám otrnuly chuťové pohárky na pálivé za dobu, kdy chilli holdujete? Já jsem zjistil, že před několika lety jsem měl chuť daleko méně "odolnou", ukrojil jsem si jalapeno a stop, a teď schroupám pokrájený plod habanera jako přílohu s ostatní zeleninkou k večeři. Dnes jsem byl v Curry house na Palmovce a dal si rezelu, nějakou bangladéšskou specialitu a povídám číšníkovi: "Nebojím se vostrýho, udělejto to jako u vás doma." Takže jsme se dohodli na pálivosti vytuněnýho vindaloo (vindaloo spice), a musel jsem zkonstatovat, že to moc nepálilo... Příjemně a ostatní chutě jsem cejtil taky. Jinak mám asi trochu na ten kapsaicin závislost. Pálivé chilli jídlo mi zvedá náladu a furt to vyhledávám
Tondaa73 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 No, ona je občas ta komunikace s obsluhou v Curry house taková.....legrační....řekněme.....tak jestli nenastal komunikační šum. ;-) :-D
Návštěvník Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 mluvili jsme spolu bengálsky, to je jasný, a při jídle mě chodil vokukovat, jestli jsem v cajku. S takovým tím škodolibým kuním ksiftem .
Frantik Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Mel sis dat phall :-) Ten je trochu ostřejší.
Návštěvník Kamil Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Odolnost se častější konzumací nepochybně zvedá a na té závislosti taky něco bude.
warann Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 (upraveno) Určitě souhlas s Kamilem, ale co u sebe i manželky (která to konzumuje stejně jako já) pozoruju, že taky záleží na aktuálním "nastavení" organismu. Mám na mysli, že ta samá věc mě někdy pálí jak sviňa a jindy ji chroupu jak maliny. Upraveno 8. listopadu 2015 uživatelem warann
jaruna73 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Mám taky semínka od známého z Peru. Když vidím ty fotky tak je příští rok rozhodně musím zasadit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se