Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Právě jsem nacpal poslední chilli do sušičky /4 plata/ a už bude od chilli do února pokoj. Jo, včera jsem uvařil pro známého chilli mast na ischias - pomáhá. Sice bude asi ostřejší, ale alespoň si to bude pmatovat :-)

Odesláno

Díky, kluci! Podle fotek to spíš vypadá na ty Thai Red, pro ten závěr by svědčilo i to, že v tom obchodě mají prakticky všechno z chilli z Thajska (pokud je pravdivá info z netu, že je Bird's Eye z Afriky). Jako chilli-začátečníkovi mi zatím bohatě stačí 1 ks na porci, takže na ty zbraně hromadného ničení, co pěstujete, mě hned tak neohrozí...:-))

Odesláno

Pánové, jak vám otrnuly chuťové pohárky na pálivé za dobu, kdy chilli holdujete? Já jsem zjistil, že před několika lety jsem měl chuť daleko méně "odolnou", ukrojil jsem si jalapeno a stop, a teď schroupám pokrájený plod habanera jako přílohu s ostatní zeleninkou k večeři. Dnes jsem byl v Curry house na Palmovce a dal si rezelu, nějakou bangladéšskou specialitu a povídám číšníkovi: "Nebojím se vostrýho, udělejto to jako u vás doma." Takže jsme se dohodli na pálivosti vytuněnýho vindaloo (vindaloo spice), a musel jsem zkonstatovat, že to moc nepálilo... Příjemně a ostatní chutě jsem cejtil taky.

Jinak mám asi trochu na ten kapsaicin závislost. Pálivé chilli jídlo mi zvedá náladu a furt to vyhledávám

Odesláno

mluvili jsme spolu bengálsky, to je jasný,  a při jídle mě chodil vokukovat, jestli jsem v cajku. S takovým tím škodolibým kuním ksiftem  :) . 

Návštěvník Kamil
Odesláno

Odolnost se častější konzumací nepochybně zvedá a na té závislosti taky něco bude. :)

Odesláno (upraveno)

Určitě souhlas s Kamilem, ale co u sebe i manželky (která to konzumuje stejně jako já) pozoruju, že taky záleží na aktuálním "nastavení" organismu. Mám na mysli, že ta samá věc mě někdy pálí jak sviňa a jindy ji chroupu jak maliny.

Upraveno uživatelem warann

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...