Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Máš to pěkný. Já jsem před chvílí zkusil ochutnat tu mou novinku 7Pod Jonah. Děsnej zážitek a to jsem si fakt ukrojil jen kousek. Ale chuťově není nijak zajímavá. To ta Jolokie je o hodně slabší /jestli to má ke 2.000.000 SHU, tak se nedivim/. Nepochopim, jak to někdo může sníst celý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to pěkný. Já jsem před chvílí zkusil ochutnat tu mou novinku 7Pod Jonah. Děsnej zážitek a to jsem si fakt ukrojil jen kousek. Ale chuťově není nijak zajímavá. To ta Jolokie je o hodně slabší /jestli to má ke 2.000.000 SHU, tak se nedivim/. Nepochopim, jak to někdo může sníst celý.

 

nevíš co jsou ty zelené vpravo? těch mi narostlo asi nejvíc?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsme koštovali první vzorky. To co je na fotce nevím co je, docela to pálilo, ale v porovnání s Habanerem, co přišlo na řadu potom, to byl cumel pro haranty.

Dlouho jsem po chilli takhle nebrečel a neměl pajšl v pekle. Díky Gandalfe :)

post-8501-024635400 1346075172.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bishops Crown se mi ve skleníku nějak rozjely, mám tam dvě rostliny (kromě jiných) a jedna už má 1,5m, druhá 20 cm zaostává. Je to normál? :sad01_anim:

 

Nevím jestli je to normální, ale taky mám takovou plazivku (BC) co má přes metr a půl. Asi jsem ji měl zastřihnout, ale teď je mi to už líto :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak při zpracování fakt nejsou ty gumový rukavice od věci. Mám pocit, že mi lezou nehty i s kůží z dlaní. Ruce jsem si umyl mejdlem nejmíň pětkrát, a stejně mě po chcaní pálí tam dóle.

Ale omáčka je vynikající.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem se odhodlal k vlastní čili omáčce. první várka sklizně, nebylo toho moc..

složení a postup nějak tak univerzální, co jsem koukal na recepty (zeleninu chvilku projít varem, rajčata oloupat, vše potom rozmixovat s česnekem, trochu oleje, jablečný ocet, koření-zázvor, koriandr, sůl, cukr, celé chvilku povařit). paprik a rajčat jsem dal větší množství, aby to mohli ochutnat i ostatní a abych napnil aspoň pár skleniček. během zpracovávání papriček mě akorát začaly pálit prsty a ještě teď, po několika hodinách, mě brněj a pálej asi jako od kopřiv.. o hubě ani nemluvím, jak jsem ochutnával a dochucoval.

no, napoprvé není špatná, má krásnou barvu, pálí tak akorát, čerstvá zeleninová chuť podobná té kupované Marie Sharp´s habanero pepper sauce..

 

post-5667-044635400 1347710970.jpg

 

post-5667-074835000 1347710978.jpg

 

post-5667-039480500 1347710989.jpg

 

post-5667-045994800 1347710998.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...