Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Letos fertig, Kamiloj dam ty hnusy palivy. Neco z nich uklohni. Jinak se vedle caroliny povedly i naga jolokia. Sedime takhle se Zmizikem, pijeme pivko Milis verny povesti rebela bez priciny do sebe jednu celou prdnul. Chvilemi me ho pak bylo lito, i kdyz mi ho jinak vubec lito neni

af20fbea90fe9bf367bda75b3d078556.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Udělal jsem špičkovou omáčku ze zelených, ale poměrně pálivých papriček. Vzorek dostanou jen zasloužilí chilli konzumenti, k nimž se předcházející příhodou překvapivě přiřadil i Milis.

Osmahl jsem jemnou bílou cibulku na másle, přidal nakrájené hrušky, zasypal třtinovým cukrem a nechal trochu zkaramelizovat. Pak zelené chilli, trochu vody, citronovou šťávu a sůl. Poměr chilli vs hrušky zhruba čtyři k jedné. Povařil, rozmixoval a teď už zbývá jen naflaškovat a sterilovat. Se skromností sobě vlastní musím prohlásit, že se mimořádně povedla a slušně pálí. :D

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

A dyť von kecá, to byl nějakej bezvýznamnej, skoro nepálivej mrzáček. Sem hrál divadlo aby měl radost. Jo Kamile, taky mně Slunečník konečně předal tvoje vzorky - teda je to fašismus, musím uznat. Ale ty první tři vteřiny, než to začne tavit zuby, to chutná skvěle. Dík a vo tu zelenou se teda hlásím.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Vy ste magovia, teda hlavne Gandalf. Mne sa po 3 rokoch pestovania Habanera (semiacko vybrane z papricky, ziadne hnojenie) podarilo z rastliny obrat asi 10 malych plodov. Velmi chutnych, ale oproti tomu co tu predvadzate je to ako preteky na Mars kde ja startujem na kolobezke.

Klobuk dole. A ak by nahodou niekto vedel dorucit svoje chilli omacky smer Bratislava, rad za ne zaplatim.

Odesláno

Od rána krájím, vařím, zavařuju. To byste nevěřili, kam všude si člověk sáhne rukou a ani o tom neví. Já o tom teda vím a pálí mě úplně všechno a úplně všude. :(

Odesláno

Já už pomalu dosušuju, včera jsem "dal" jen 3 plata, víc jsem nevydržel - děs k zadušení. Jak to vypadá, tak otrhaný kytky ve folijáku se z části vzpamatovaly. Pomalu likviduju kontejnery po chilli, zpracoval jsem kultivátorem půdu pod česnek a zimní cibuli ......

Odesláno (upraveno)

Ještě pár obrázků z domácího chovu /co na mně zbylo/.

Moruga Peach - nádherná, bohatě plodící - doporučuji k pěstování v bytě, ostudu vám neudělá. Poživatelná /celá/ asi jen pro Kamila. Za přiměřenou občasnou péči se vám takhle odmění. No řekněte není to lepší než nějakej blbovzdornej Phalaenopsis?

post-277-0-75113300-1539188409_thumb.jpg

Stejně tak bych si dovolil doporučit tuhle poměrně nenáročnou Cheiro Roxa - stále kvete, voní, plodí /snad stovky drobných plodů/ - pokud máte rádi ostřejší chilli, tak je to volba pro vás - denně čerstvá do jídla. Počítám, že příští rok bude až do stropu.

post-277-0-41691900-1539188753_thumb.jpg

A nakonec krásně vybarvená SRTSL - poměrně náročnější novinka, jsem rád i za pár plodů /budou semínka/.

post-277-0-65094800-1539189139_thumb.jpg

Znovu připomínám - pokud se na něčem domluvíme, že si to vezmete, tak to prosím odeberte. Ušetříte mi čas a práci. Pochopitelně, že mám každoročně přebytky, ale když pro ně nemám uplatnění, tak je zlikviduju.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno
  V 9. 10. 2018 v 17:20, marosh napsal:

Pánové, klobouček dolů...

Hotovo, naflaškováno, zavařeno. Jestli někdo v dohledné době pojede do Prahy, pošlu vám pár lahviček. :)

Všechny mísy, misky a nádoby z robota jsem naházel do vany, že to nejdřív opláchnu. A dostal jsem největší nálož za celé dva dny. Sprcha ten zbytkový kapsaicin nějak rozházela do prostoru a pak jsem 10 minut brečel a půl hodiny kašlal.

• po 2 týdnech...
Odesláno

No tu carolina reaper si k telce moc neumim predstavit. Ja jsem dneska zazimoval do zahradniho domku rostlinky, jsem na sebe nastvanej, protoze v nedeli se mi nechtelo to jit udelat a vnoci je ozehnul mraz, ale uvidime, jak se daji dokupy. Trd budou odpovivat, zalivka zridka bez hnojiv, aby neblaznily a na jare uvidime.

67035cf3cce5c1413b3d45e3333e426a.jpg

522a29dcf4c381f277257c43dc684549.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ja jsem cetl, ze se clovek nema bat. A ony mely ty zelene vyhonky a listy popalene, tak jsem si rek, ze je nema cenu nechavat na rostline. Uvidime. Myslis, ze jsem to prepisk?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...