Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

chlapi,

 

chvilku jsem ty fotky pozoroval a docela mne štípe v očích ;o)

bohužel, u nás doma jsem čilimilný jenom já

 

zveřejním aspoň svůj aktuální zahřívací recept

(jsem v redukci a potřebuju něco, co na chvilku uspokojí potřebu něco podstatného požít ;o)

 

půllitrový hrnek

vařící voda

1 pytlík instantní polévky Žurek (zdroj Kaufland, nakyslá ječmenná záležitost, obdoba kérkonošského kysela, výrobce Tricatel), cca 5 CZK

půl 20g sáčku chilli mleté, rovněž Kaufland - dávečka v hodnotě cca 2 CZK

miso pasta, vydatně (dávka o objemu vlašského ořechu, včetně té zelené slupky ovšem) - cca 8 CZK 

 

dobře rozmíchat a fertig

kdo nezkusil, neuvěří jaká radost se dá za 15 CZK pořídit (takže kromě mne nikdo)

 

Chilli papričky mi jinak nosí ségra ze svého chovu. je také čilimilná-.

Tuhle mi k narozeninám dovalila galonovou plechovku nakládaných jalape?os a bylo to krásných 14 dnů

 

Takže přeju úspěch a ať vám, to pálí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem orval většinu rohů, Jalapeň .... a udělal chilli salát s patizóny /rohů byla bedýnka, ještě tam tak 1/3 zbyla/. Zbytek jsem zakryl netkanou fólií, protože se bojím nočního chladu. Zakryl jsem to i ve foliovníku. Tak příští týden, jestli to vydrží, bych zahájil sklizeň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle nádherně se doma vybarvuje SRTSL /Sara R Trinidad Scorpion Long/ - mění se z hodiny na hodinu. Získal jsem s ní zkušenost, že by jí vyhovovala vyšší vlhkost vzduchu, říká si i o častější zálivku. Rozplodí se asi příští rok. Pekelná.

post-277-0-64287900-1568991512_thumb.jpg

Včera jsem ochutnal poprvé Big Black Mamma /novinka/. Brutální nástup, pal až vzadu na patře a v krku, dolů jícnem. Poměrně dobře odeznívá, akorát umrtvení jazyka a patra trvá ještě pár minut.

post-277-0-75269100-1568991657_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem trochu sklízel, trochu fotil, ochutnával novinky.

Čínští čmeláci - pozdní sběr, vydrží až do zámrazu

post-277-0-04669700-1569766168_thumb.jpg

Big Black Mamma - mám ji jako novinku, i když píší, že je lakomá na plody, tak mně příjemně přkvapila, neb ze dvou kytek jsem natrhal skoro igelitku zralých plodů - milionovka

post-277-0-21586200-1569766309_thumb.jpg

Naga Jolokia Caramel - mám ji poprvé, plodná, ostrá

post-277-0-79066100-1569766361_thumb.jpg

Bahmain Goat /proč se tak jmenuje, netuším :-)/ - silně plodící novinka, krásně vybarvená, voní i sladce chutná po ovoci /asi mango/, když si tu sladkost vychutnáte, tak to přijde .... pal dlouho drží zejména na rtech

post-277-0-82701500-1569766607_thumb.jpg

Naga Jolokia Yellow - klasika, odstrá, plodná

post-277-0-99611100-1569766682_thumb.jpg

7POT Orange - klasika, plodná, odsrá voňavá

post-277-0-28497300-1569766801_thumb.jpg

7POT Brovn - klasika

post-277-0-79219600-1569767119_thumb.jpg

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Liberci už papriky ve skleníku končí...

Včera jsem otrhal zbytky. Největší úroda je ze dvou kytek papriček, zvaných Parghelia po naší oblíbené vesnici v Kalábrii. Na tamnějším trhu mi dal 4 kousky trhovec, u kterého kupujeme zeleninu. Prý když si dám dva kousky večer, bude mladá paní zpívat Štrause pozpátku. Tak jsem pokusně letos dvě kytky vysadil. Výsledek na fotkách:

 

post-3826-0-23294300-1570113716_thumb.jpg

post-3826-0-81547100-1570113746_thumb.jpg

post-3826-0-10840400-1570113761_thumb.jpg

post-3826-0-05563100-1570113728_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wow wow wow.

Ako si robil ten olej?

 

Omlouvám se za pozdní odpověď, já tu dlouho nebyl.

 

Původně jsem dělal chilli omáčku a dal jsem tam moc oleje. Takže jsem ho pak posbíral z povrchu, ochutnal a docela měl říz. Kapsaicin se, jak známo, rozpoští v tucích. Pak jsem ještě vyhrabal staré zásoby nejpálivějších sušených papriček (díky Gandalfe :)) a naložil je do čistého mixu olivového a slunečnicového oleje a maceroval. No a výsledek je na fotce.

 

Chutná to skvěle a stačí pár kapek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...