gandalf Odesláno 28. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2020 Malá aktualizace "domácího" chilli. Ve folijáku nic moc, vysoká spodní voda, tak vyhazuju ty podmočený a sázím z přebytků. K focení to moc není /zatím/ . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 1. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2020 Se tu podělím o prvotní poznatky z pěstování chilli. Tak nejprve mšice. Trvalo měsíc, než jsem se jich zbavil neustálým stříkáním. Neuvěřitelný. Vůbec nechápu, kde se pořád braly. Nejdřív byly na jednom keříku, během tejdne se roztáhly na všechny tři a já furt jen stříkal. Teď už se zdá, že je klid. Rostliny mám na parapetu za oknem. Druhej poznatek - že paprička vykvete neznamená, že se tam udělá plod :D. Spousta kvítků (ještě jako poupě) zčerná a zaschne, popř. se rozvine a následně upadne. Po měsíci jsem sklidil jediný jalapeno, a to ještě brzo, takže nebylo zralý a tudíž dobrý. Množství potřebný vody se s teplem a sluncem neustále stupňuje. Ze začátku jsem zalejval obden, takovej větší panák vody. Teď už zalejvám dvakrát denně. Nechci je přelejt a utopit, takže opatrně. Na jolokii poznám jednoznačně, když potřebuje vodu. Vizuálně zdechne (listy svěsí dolu a zkroutí). Po dodání vody je do 30 minut svěží a chytá slunce. Problém je, že to dělá v podstatě každej druhej den, i když jí zalejvám (i hnojím) :D. Teď mám jet na dovo na pár dní, tak jsem řešil, jestli si vemu kytky s sebou nebo najdu dobrovolníka, co mi je zaleje. Jako je to dobrodružný, o tom žádná :D. Jsem zvědavej, jestli sklidim aspoň jednu jolokii nebo habanero, na těch se mi ještě nerozvinul jedinej květ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2020 Jde o to, čím hnojíš. Zkus hnojivo na plod a květ, občas vitality komplex. Taky dodávat vápník /Wuxal, nebo koupíš levnější roztok v litrovce/. Mletý vápenec je k ničemu, tak ho ani nezkoušej. Kytky jsou samosprašný, takže někdy stačí s ní zatřást, nebo přeneseš pyl prstem Možná je ten panák vody málo. U těch mých jim taky tak pomáhám /manželka nežárlí ..../. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 1. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2020 Hehe. Hnojivo mam na plod a kvet, nejaky bio .. voni to jak kafe/pendrek s necim, takova hneda brecka po naredeni :). Vidis, zatresu, az neco nakvete, zatim to buji hezky. Ted poctive zalejvam, aby ty poupata drzely aspon a nakvetly. Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2020 Osvědčilo se mi, natrhat kopřivové listí, zalít vodou ve velké lahvi od okurek a nechat to tam minimálně dva týdny tlít a potom zcedit přes plátno. A tím to hnojit. Funguje to i na mšice. Ale bacha, pekelně to smrdí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2020 Já ten zákvas dělám v soudku - sice to nevoní, ale funguje. V podstatě je jedno, co tam nahážeš. Občas si od příbuzných opřivezu slepičince - to je potom síla. Musí se s tím opatrně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 2. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2020 Letos přijdou Vánoce dřív, a to díky Chili Klausovi. Z jeho severské centrály v Dánsku mi fičí zásilka s limitovanou edicí Pure Habanero a The Last Dab XXX. Kdo sledují HOT ONES, tak vědí. Jinak Chili Klaus je fakt zábavná postava. Tady společně se Seanem Evansem (právě z HOT ONES) koštují Carolina Reaper. Hodil jsem to rovnou na čas, ve kterém to už začíná být čistý DaDa kabaret. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 2. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2020 Pomalu to roste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2020 Pěkný to máš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 Takže zásilka po 14 dnech dorazila a musím říct, že Chiliklaus má moc pěknej packaging. Jsem zvědavej na chuť a hlavně sílu. Last Dub má něco přes 2 000 000 SHU... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Triskell Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 (upraveno) Tak dneska první postřik Mospilanem. Mšice zapráskaný si to (v bytě!) pěkně obsadily. Jedno Gandalfovo E-bay, dvě jamajské yellow/orange a jedna žlutá Jolokia... Naštěstí 5 kytek v jiné místnosti zůstalo čistých. Upraveno 19. července 2020 uživatelem Triskell Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 19. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 Jo, musí se to hlídat. Letos je jejich rok. Zajímavý je, že jsou jen v bytě. Jinak je to bída - snad nejhorší sezóna co pamatuju. Zpoždění tak 3 týdny, vysoká spodní voda mi kosí jednu kytku za druhou - ještě že mám přebytky. Už to ani nedávám do země, částečně zapustím květináč a ono to prokoření. Vyhodil jsem už asi 8 kytek, ještě jich to pár čeká. Ty co mám na záhonu jsou v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Jedna rychlá fotka z domácího chovu, ale konzumace vázne. Opylovač se snažil Abych nezapomněl Bhutlah Red. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 (upraveno) Taky přidám .. už se mi klubou první Jalapenos a Habaneros, zvlášť poté, co kytky šimrám prstíkem . Jolokia zatím jen roste a nekvete, i když byla zaštípnutá už z krámu a já taky pár výhonů vyloupal. Mezi fotkama jsou 2 měsíce. Na mšice mi zafungovl ten postřik na fotce .. z Hornbachu nějaká jebka, ale funguje skvěle :). Upraveno 21. července 2020 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Nemaj ty kytky mále světla, kytky pro kvetení a plod světlo potřebují ? Nebo jsoi to zatemnil kvůli focení? Jinak pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 (upraveno) Já jsem taky něco málo nafotil. Domácí Bhutlah Red stále kvete a plodí jako blázen /funguju čas od času jako opilovač/. Desítky plodů, ujíst se to nedá. Ve fólijovníku je situace horší. Vlivem počasí mají kytky tak 2-3 týdny skluz, spodní voda si stále vybírá svou daň. Už kytky ani nedosazuju, stavím tam rovnou květináče, ať si to prokoření. Calico na rozdávání Bhůt Jolokia Salamon Big Black Mamma Moji oblíbení kříženci do pasty chu-nan Žlutá Jolokia - ta by měla mít už desítky plodů Moruga Peach - totéž Svědčí to akorát venkovním rohům E-bay si taky vedou venku celkem dobře. Upraveno 21. července 2020 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 2 hours ago, gandalf said: Nemaj ty kytky mále světla, kytky pro kvetení a plod světlo potřebují ? Nebo jsoi to zatemnil kvůli focení? Jinak pěkný. Měl jsem jeden čas úplně roztaženo, ale pak zase měly popálený listy. Takhle jsou žaluzky otočený směrem na kytky, svítí sem slunce jen ráno, a všechny se tvářej spokojeně :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Ony by si zvykly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 (upraveno) ty breberky, jsem chtěl jen malou poznámku zde, mšice jsem vyřídil vždy jednorázově,ale největší prevít jsou svilušky, s tím se snad ani nedá vyhrát, ale nesmí se to vzdát, na papriky přelézají mi s velkou oblibo, loni jsem celou přesazenou sadbu raději dal nakonec pryč celou a bojoval dál, aby mi tu kalamitu jiný kytky přežily... Gandalf _ zírám na úrodu jako vždy, zrovna jsem ukončil /terminated/ sezonu Jalapeňo, dobrá barva plodů, vstřícná pálivost ,ale mrchy už to zase měly zase infikované. Předloni to přinesl odněkud závan západního větru na lodžii, letos je to lepší, ale i tak, boj nekončí... Upraveno 23. července 2020 uživatelem eloga y Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2020 (upraveno) Big Black Mamma se začíná vybarvovat, už podle vzhledu je dost nepříjemná /1.000.000 SHU/ A tohle znáte? Špenátové jahody - nakyslé, z listí se prý dá dělat špenát, nebo do salátů. Upraveno 13. srpna 2020 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se