long Odesláno 22. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2021 Vše začalo díky Gandalfovi a Kamilovi asi před čtyřmi lety dvěma rostlinami . Nyní mám aktuálně tři tříleté rostliny a spolu s rajčaty vysázených asi 14 rostlin v pěti druzích (odrůdách) letos nových druhů. Substrát jako základ plus hnojim slepičincem a ošetřuji listy. Navíc sem proti mšicím zapichal do hlíny hřebíček a badyan. Většina jich zůstane ve velkých kýblech na balkoně . Některé ještě rozsadim, jelikož mi evidentně vyrostla semínka které se uvnitř nechtěli uchytit a některé prdnu na společnou zahrádku u nás v Karlině a před zimou je vyndám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 22. června 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2021 Pěkný to máš! Bacha na ta rajčata v okolí paprik - rajčata ráda hostí plísně a papriky/chilli jsou na měďnatý postřik háklivé /shodí listy, většinou a je konečná/. Já řeším mšice Mospilanem, hřebíček na ty v kořenech /mravenci jsou kurvy!/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 22. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2021 před 5 hodinami, gandalf napsal: Pěkný to máš! Bacha na ta rajčata v okolí paprik - rajčata ráda hostí plísně a papriky/chilli jsou na měďnatý postřik háklivé /shodí listy, většinou a je konečná/. Já řeším mšice Mospilanem, hřebíček na ty v kořenech /mravenci jsou kurvy!/ Děkuji, tak já dám rajčata asi tedy raději jinam. To bych se posral : Chilli už dáváme do doma i do bábovky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 7. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2021 Mel bych dotaz, kdyz Habanero zasazeny zjara nema ted kvety (cca 50 cm ker) chytne se jeste? Nebo je to letos ztraceny? mame jich vic, nektery maj kvety, na jednom jsou i mini papricky. Kdy je nejaka “deadline” aby to stihlo dozrat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2021 Zkus to přihnojit "na plod a květ" - snad se rozjede. Jak nasadí, tak to pak jde rychle. Zvlášť Haba má krátký období od květu do plodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 20. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 V 21. 6. 2021 v 22:06, Ajaj napsal: Zacal jsem trochu pozde. Mam to tam jeste chvili nechat nebo uz presadit do jednotlivych kvetinacu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 Ty nahoře musí mít pravé listy, ideálně 4. Ty dole bys měl někam přenést na světlo. Ale letos z ho nic nebude. Hlavně jim nedávej do té podmisky vodu a přesaď je tak do 2-3 litrových nádob. Světlo, světlo, světlo .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 20. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 @gandalf- děkuji za radu. Chci je ještě nechat tak měsíc růst a pak zredukovat na 4. P.S. ty dole jsou ty ze shora (po 1 měsíci). Světla, si myslím, mají dost. Půl dne na ně jde slunce. Mám je u sebe v podkroví, kde je teď v létě docela skleník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2021 Světlo od okna v tomhle stadiu růstu je málo. Je vidět, jak jsou vytažený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 21. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2021 Dekuji. Tak půjdou ven. Poslední otázka - jen tak na volno nebo jim raději udělat nějaký pařník/skleník? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2021 nejprve je musíš navyknout na slunce - to znamená, že jim budeš muset stínit /třeba stará záclona, tak 3 týdny /slunce by je spálilo. Po aklimatizaci mohou na přímé slunce. Co to je za druh? Jestli je to něco náročného, tak se úrody letos těžko dočkáš. Hlavně je přesaď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 6. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2021 Letošní jolky už začínají úspěšně nabírat na barvě, teda ze 3 kytek jedna co je na druhé straně skleníku nemá plody, přitom jsou jen 2 metry od sebe, ale to nevadí. Podělím se o jeden zajímavý poznatek, týkající se mravenců. Má drahá má utkvělou představu že do skleníku patří bylinky (já tedy tvrdím že jim je lépe venku), nicméně pokusně tam vždy něco nacpu. Letos mimo jiné korinadr. Normálně jsem pěstoval doma ze semínek (koupených, koření rychle ztratí klíčivost a nevzejdou) v květináči a postupně jsme brali lístky do vaření. Přesadli jsem ho do volné zeminy ke sklu skleníku mezi chilli, chvíli rostl normálně, pak šel do květů a rozrostl se, je tak 60 nebo 80 cm do výšky podél skla. A poblíž okna, takže jde cítit na metry daleko od skleníku Ovšem; ty malé ku.wy vyklidily skleník a přilehlé okolí. Vůně intenzivní, korinadr nevypadá jako estetická kytka, listy do vaření už pak nenasadí, ale evidentně je to vyhnalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2021 (upraveno) Pěkný plody. Já jsem na tom letos špatně. Nejprve chlad, špatný substrát a nakonec mravenci u kořenů - katastofa - vyhazuju jednu kytku za druhou. Dříve jsem přebytky téměř vnucoval na potkání, letos budu rád, když mi něco zbyde na doma. Venku to roste dobře. Na obrázcích jsou vesměs kříženci co pěstuju venku. Ty první jsem vysázel na záhon místo rohů, jsou masitější, sladší, ostřejší a asi i výnosnější. Dále jsou tam i zajímaví panašovaní kříženci - zřejmě Calico s něčím /oranžové žíhané plody, dost ostré/, Cheiro Roxa, Murupi Amarila, B.B. Mamma Upraveno 6. srpna 2021 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2021 Takhle dnes vypadají moji venkovní kříženci chilli. A to jsem je chtěl v červnu zlikvidovat /po tom ochlazení opravdu vypadali fakt bídně/. Ale letošní pěstování ve fólijovníku jsem už odepsal - bude to bída. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 14. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2021 Ja snad nejakou sklizen mit budu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 14. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2021 Máš to nádherný! Já kdybych to nechal všechno v nádobách, tak by to taky dopadlo jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 14. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2021 No zasadili jsme 3 kere u tchyne ve Vodnanech a je to bida, zadny poradny plody tam nejsou. Jeden na kterym nic nebylo jsme dali na zasklenou lodzii kde je horko a tam uz taky jedou kvety. Docela jsem zvedavej jaky budou kdy se ty habanera cca sklizi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 14. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2021 Haba mají "nejkratší" vegetační dobu. Jak zčervenají, tak trháš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 16. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2021 Letos mi to taky celkem roste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 16. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2021 Jeste plody... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se